Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Cd Dacia Duster

pcteodor

Postări Recomandate

Buna ziua, sunt nou pe forum. Vin si eu cu o problema, am incercat sa repar cd playerul de la masina Dacia. Nu ii dau de cap. Nu trage cd. Scrie loading, Se invarte doar intr-un singur sens rola, ca si cum ar ejecta/scoate cd indiferent de ce buton apas si dupa apare cd error, Check Disk. Apoi Radio cd se blocheaza ca si cum ar avea cd in el. Apas de 3, 4 ori pe eject. Incearca sa scoata si dupa apare check disk, cd error.

Am verificat rola care trage cd si am lipit cu superglue. Parea putin dezlipita. A functionat o tragere si atata dupa a scos cd. Am verificat si pare lipita bine acum, insa nu pare a invarti in sens corect. In loc sa traga il scoate. Functioneaza doar intr-un singur sens. Probabil aici e problema, nu inverseaza sensul de tragere sau nu isi da seama daca are cd sau nu in el. Motoras pare sa functioneze ok.

Am sters lentila tot nu functioneaza.

Este un radio Cd Renault AGC-1220RF-A.

Poate un coleg din Bucuresti sa ma ajute, sau sa il vada/repare. Contracost evident.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pcteodor

4

• dan cod

3

• Florinel TV

3

• Mihai85

2

Top autori în acest subiect

Posibil să fie mecanismul blocat pe citire, din cauza unui microcontact care sesizează poziţia de încărcare a discului.

Când îi dai o comandă, el ,,vede,, că există cd în poziţia de citire şi când testează, nu găseşte nimic, de acolo şi eroarea.

E greu prin corespondenţă să repari aşa ceva.Dacă merge pe radio, ia un modulator şi un card şi scapi de grijă. Oricum cd-urile sunt cam depăşite tehnic, iar pe maşină au fost coşmarul depantorilor, praf, vibraţii, exact ce nu-i trebuie unui laser.....

Link spre comentariu

Acest model are si bluetooth. La mine a mers dupa ce am spalat contactele cu alcool izopropilic. Am injectat parca cu o seringa si le-am actionat de mai multe ori si de atunci nu a mai facut probleme.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, Mihai85 a spus:

Acest model are si bluetooth. La mine a mers dupa ce am spalat contactele cu alcool izopropilic. Am injectat parca cu o seringa si le-am actionat de mai multe ori si de atunci nu a mai facut probleme.

O sa incerc cu alcool izopropilic sa sterg contactele

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Florinel TV a spus:

Fa asa si va merge si il faci DVD

Are si bluetooth si mufa aux. Da se poate face asa. Cand pun telefon in bord si te uiti pe tv online. Insa prin aux e mai bine, prin bluetooth are latenta in voce si este enervant. Nu recomand la volan. Insa se poate conecta pt pasageri. Acolo cred ca a folosit o sursa de calculator sa il alimenteze. Probabil ruleaza prin Bluetooth. Vreau sa il repar sa mearga si cd

As dori sa il repar. Imi place ca hobby sa depanez una alta. Insa ma depaseste putin. L-am demonatat in bucatele, dar nu am reusit sa identific exact problema. Nu am nici mare experienta sa verific anumite componente si as dori daca ma poate ajuta cineva sa il vada din Bucuresti care depaneaza Radio cd. Contra cost bineinteles. As dori la cineva pasionat de pe forum. La cei de la service nu cunosc si nici nu am incredere. Mai am si un turometru pentru o motocicleta care si asta are ceva asemanator si nu functioneaza. Daca ma poate cineva ajuta raman recunoscator

Link spre comentariu
Acum 2 ore, pcteodor a spus:

Are si bluetooth si mufa aux. Da se poate face asa. Cand pun telefon in bord si te uiti pe tv online. Insa prin aux e mai bine, prin bluetooth are latenta in voce si este enervant. Nu recomand la volan. Insa se poate conecta pt pasageri. Acolo cred ca a folosit o sursa de calculator sa il alimenteze. Probabil ruleaza prin Bluetooth. Vreau sa il repar sa mearga si cd

As dori sa il repar. Imi place ca hobby sa depanez una alta. Insa ma depaseste putin. L-am demonatat in bucatele, dar nu am reusit sa identific exact problema. Nu am nici mare experienta sa verific anumite componente si as dori daca ma poate ajuta cineva sa il vada din Bucuresti care depaneaza Radio cd. Contra cost bineinteles. As dori la cineva pasionat de pe forum. La cei de la service nu cunosc si nici nu am incredere. Mai am si un turometru pentru o motocicleta care si asta are ceva asemanator si nu functioneaza. Daca ma poate cineva ajuta raman recunoscator

La CD ori e laserul cu probleme ori driverul 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, dan cod a spus:

Nici vorba, nici de driver nici de laser. 

Eu am schimbat o gramada de drivere si alti spuneau ca e laseru, drivere am schimbat mai multe la DVD-uri de casa nu auto, dar am schimbat si la auto si la sd playere etc.

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Florinel TV a spus:

Eu am schimbat o gramada de drivere si alti spuneau ca e laseru, drivere am schimbat mai multe la DVD-uri de casa nu auto, dar am schimbat si la auto si la sd playere etc.

Eu vorbesc de cazul de fata. Am făcut cu grămada. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări