Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corector de ton

Costa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costa

30

• Mircea Crisan

14

• sonic11

11

• Marian

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 1 oră, dragangeorge72 a spus:

Cauta  proiectarea si calculul corectorului de ton expus de James Baxandall !

Poti spune ca este neinspirata alegerea, nu ca montajul este gresit sau nefuctional, cat despre Jon Baxandall el avea  niste percepti care nu coincid poate cu ale altora, deci atentie la exprimare!?

In concluzie, ce-ți place tie nu e obligatoriu să-mi placa si mie.

Link spre comentariu

Pt.@dragangeorge72 ,textul original:

"The centre frequency is deliberately set lower than the 'industry standard' 1kHz, which (IMO) is an extraordinarily non-sensible place to set the bass turnover frequency.  You will notice that there is a small 'flat' section, between 500Hz and a little under 1kHz.  Bass response may be changed by using a different value for C103/203 (higher value, lower frequency), and likewise C104/204 control the high frequency point (lower value, higher frequency).  I expect that most users will find the values to their liking as shown, but it can be changed quite easily."

Te rog daca vrei sa dai o mana de ajutor si sa dezvolti .

Link spre comentariu
On 4/18/2023 at 6:40 PM, Costa said:

Varianta mono finalizata functioneaza bine la prima impresia ,clar ca e peste montajele mele mai vechi  (corector din tehnium 5-1983 cu TL074 si un kit cu 2bc NE5532).

Link spre comentariu

Realizati-l in varianta stereo si testati-l,poate va place cum suna ! Corectiile sunt slabe si au polii de frangere gresiti.Dupa realizare si testare,mai vorbim,o sa tragem concluziile testului !

Link spre comentariu
6 hours ago, Marian said:

Lasa-l asa si testeaza-l

1 hour ago, dragangeorge72 said:

Realizati-l in varianta stereo si testati-l

"Testare"

-mono sau stereo acelasi lucru -aceleasi corectii de ton 

-l-am testat in simulator(simulare pt banda de trecere 20-20000hz si simularea in AC prezentata) inainte de a-l alege dupa cum am spus deja in primul post si

-l-am testat auditiv cu subiectivitatea de rigoare, plus varsta si priceperea limitata

-nu l-am testat pe osciloscop din comoditate, considerand suficienta simularea din MicroCap12 si pt ca e proiectat totusi de Rod Elliot

Alte teste nu stiu sunt f bucuros sa invat de la voi ori sa incerc altceva cu corectii de tonalitate mai puternice. 

Link spre comentariu

Important este să educăm urechea cu sunetul corect. De aici necesitatea unui dispozitiv adecvat care să nu modifice substanțial mesajul sonor. Dacă sursa de semnal este bună nu e nevoie de corector. Trebuie evaluată situația și determinată veriga slabă. Gustul și preferințele fiecăruia nu se discută. 

Schema permite modificări ulterioare. Merită încercat prin comparație. Spor la lucru !

Link spre comentariu
3 hours ago, dragangeorge72 said:

Corectiile sunt slabe si au polii de frangere gresiti.Dupa realizare si testare,mai vorbim,o sa tragem concluziile testului !

Daca ceva este diferit nu inseamna si ca este gresit. 

La fel, daca ceva nu se incadreaza pe preferintele tale nu inseamna ca e gresit.

Ai multe de dovedit pana sa-ti permiti sa categorisesti drept gresita o schema de-a lui RE!

Link spre comentariu

pr94-RE-corector-cablaj-V1.png

Apreciez deopotriva si vorbele bune si informatiile primite.

Cablajul e modificat cu traseele de masa separate.

Nu e gata pt ca nu-i graba .

Mai trebuie periat si poate mai aveti si alte sfaturi,recomandari.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marian a spus:

Daca ceva este diferit nu inseamna si ca este gresit. 

La fel, daca ceva nu se incadreaza pe preferintele tale nu inseamna ca e gresit.

Ai multe de dovedit pana sa-ti permiti sa categorisesti drept gresita o schema de-a lui RE!

Asta spuneam si eu mai sus, da omu o tine pe alui ca e gresita domle' schema.

Eu as decuplasa si spre masa alimentarile cat mai aproape de pinii op amp.

Link spre comentariu
34 minutes ago, sonic11 said:

Eu as decuplasa si spre masa alimentarile cat mai aproape de pinii op amp.

Am notat ,pt varianta urmatoare (cu toate ca RE tocmai pt simplitate si fara componente inutile are o multime de teste-asta daca am priceput eu ceva acolo ...)

Link spre comentariu

Daca aplificatorul nu este prea galonat ai putea sa incerci LM 1036.

Corect impelentat nu suna chiar rau chiar peste un Braxandall.

Cablajul e praf. Sunt colegi care l-au realizat. 

Incearca sa obtii PCB-ul de la ei.

Felicitati totusi pentru stradanie.

Spor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări