zal Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Nu vad de ce sa rida cineva, daca sint greseli fii sigur ca mai multi ochi le vor vedea mai usor. Bafta! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Roacare, nu rade nimeni de tine.Chestia e sa nu iei datele in simulator ca si litera de lege.La implementarea fizica s-ar putea ca rezultatele sa difere cu mult. Link spre comentariu
Bogdantog Postat Februarie 8, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2008 Salut iarasi vin eu cu amplifuri mamut. Mi-am cumparat traful ala de 1500w si nu vreau sa satea de geaba. Am mai gasit doua scheme si as dori sa-mi recomandati una dintre ele. Prima postata in acest topic, schema numita zeta sau cea cu driveri mos-feti. P.S. Daca nu e nici una buna atunci ma apuc de AV 800. Va multumesc pentru intelegere si sper sa va arat ampliful montat cat mai repede. http://www.diyaudio.com/forums/attachme ... 1133064944 Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Categoric Zeta, chiar daca e numai cvasicomplementara. Cu precizarile: nu e neaparat nevoie de R8, fiindca toate amplifurile de genul asta au deriva fata de masa sub 50mVcc + sau -, asta chiar si cind arunci piesele in el fara sa imperechezi nimic; R11 pui la 1W; R24,27 la 3W minim; rez de 10Ohmi din drena lui T14 pui la 3W; nu strica un cond ceramic de maxim 10pF in paralel cu R19; C8 mai bine pui nepolarizat de max 1uF/250V; T11 ceva BD139 sau alt trz la tensiune mai mare; T12,13 MJE340/350 sau similari; D1 sa o pui la 1W. Si sa imperechezi tot ce e in partea de intrare, ca de acolo vei avea simetria si stabilitatea. O limitare cu diode zener in portile trz finali nu strica. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 C3 la 330-470uF/oriciti V .... daca vrei bass. Nu inteleg de ce toata lumea pune condu asta de 47uF, parca ar fi un standard... :rolleyes: Nu vad eu bine ? Reactia R19/R12 e 100K/1K ? adica de 100 de ori ? :smt003 ha ha ha ha .... Incep sa cred ca valorile sint puse la misto.Si cond de 0,47uF pe intrare ... :partyman: Hai ca e culmea...O fi amplificator de medii, mai stii ... :smt003Si rezistentele din sursele de curent de 499 ohmi ca sa-i ramina lui ciubuc 1 ohm...Hai ca-i fac o simulare .... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 :smt091 :smt091 :smt091 Link spre comentariu
cipa_maria Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 :smt018 joaca-te si tu putin cu el.. poate mai rezolvi cate ceva!cred ca sunt multi care asteapta un amplif bun la putere marisoara (un 400w/8oameni).. eu cel putin caut de ceva timp!sunt cam excluse cele cu nshpemii de finali :smt003 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Ma joc eu... dar trebuie sa inteleg topologia asta extraterestra intii. :smt032 Sa vedem cind oi avea timp ... Link spre comentariu
Bogdantog Postat Martie 8, 2008 Autor Partajează Postat Martie 8, 2008 salut, tot cautand am mai gasit o schema. De data asta un amplif "de firma". E cu finali bipolari si nu prea se mai incadreaza in titlul topicul-ului dar vreau sa fac un amplif pentru P.A si nu stiu care schema e mai buna. :smt010 Dupa cate pricep eu partea de intrare la acest amplif e lucrata foarte frumos => stabilitate. Un alt plus e ca merge in 2 ohmi deci 4 bridge. Va rog dat-va si voi cu parerea despre aceste scheme si care ar fi mai buna. Inteleg ca sunt multi care asteapta o schema buna si ca AV800-le s-a cam invechit asa ca va rog ajutat-ma sa gasesc ceva bun. Si tot cautand am observat ca pentru asa puteri incepe sa se foloseasca clasa H si G dar traful meu dupa cum am mai spus este de +-90V CC.multumesc Link spre comentariu
EmyRulz Postat Martie 10, 2008 Partajează Postat Martie 10, 2008 In cazul amplificatorului zeta, topologia nu e deloc extraterestra. Etajul de intrare este format din doua amplificatorare diferentiale simetrice, cu cate o sursa de curent in "coada" care conduc un etaj de amplificare in tensiune tot simetric cu baza comuna. Urmeaza binecunoscutul etaj de iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum