Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor VoltPolska

Alexandru922

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor , sper sa nu deranjez , astăzi am făcut o mică schimbare a unui invertor in camion și din greșeală am inversat polaritatea , am pus plus la minus și invers . 
a urmat un mic scurt și de atunci nu mai funcționează . 
am schimbat toate siguranțele interioare (toate 10 au fost arse) dar a rămas in scurt. Cu borna de plus pusă am curent și pe minusuri . 
Se mai poate face ceva ? Exista varianta de reparație ? 
Invertorul in cauza este un VoltPolska sinus 5000 alimentare 24v -> 
https://sklep.akustrefa.pl/sinus-eco-24v-2500w5000w-przetwornica-napiecia-volt-polska-pelny-sinus-power-saver-p-3351.html

Mulțumesc 

Editat de Alexandru922
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alexandru922

2

• Marian

1

• validae

1

• digix

1

Top autori în acest subiect

Ai făcut o mică greșeală fatală, astel că s-au străpuns toți tranzistorii invertorului pe partea de 24V.Posibil și integratul ce îi comandă, dar asta doar după verificare se vede.

Se poate repara, dar nu va fi chiar o joacă ieftină.

Link spre comentariu

In mod normal ar fi trebuit sa fie protejat la polarizare inversa a alimentarii, ceva diode antiparalel si sigurante nu costa o avere, de verificat daca exista asa ceva poate s-au strapuns. 

Du-l la cineva priceput, nivelul de electronica dinauntru e destul de complex.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Marian a spus:

In mod normal ar fi trebuit sa fie protejat la polarizare inversa a alimentarii, ceva diode antiparalel si sigurante nu costa o avere, de verificat daca exista asa ceva poate s-au strapuns. 

Du-l la cineva priceput, nivelul de electronica dinauntru e destul de complex.

Am înțeles , o să caut să-l duc undeva sa vedem dacă se rezolva ceva . Mulțumesc mult pentru sfaturi 

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Ca sa nu deschid un alt topic intreb aici:

A reparat cineva invertoare Volt Polska ?

Ma intereseaza, cat de bine sunt construite, ce fiabilitate au, in ce masura se gasesc componente 

pentru depanare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări