gica70 Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Acum 20 minute, franzm a spus: Johann! Se gasesc usor motorase cu reductor de dimensiuni (diametru) suficient de reduse ca sa încapa într-o usa normala, cu structura celulara. Ca sa nu trageti fire la usa, montati în usa o baterie, pe care o încarcati inductiv, fie la nivelul podelei, fie prin toc. Comanda o dati prin radio (BT, etc.). De ambele parti ale usii montati câte un senzor PIR. În felul acesta aveti si un semnal pentru sensul de miscare al usii. Se poate face simplu, cu circuite logice, cu Arduino sau, daca va permiteti, cu AI. Sau se pot folosi relee reed si niste magneti. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Motorase de pick-up, ca sunt silentioase. Alfel in loc de gheare o sa fie bazait. Cred ca solutii cele mao bune sunt cu usa care se inchide singura sau cu usa pt caini. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Acum 6 ore, daniels a spus: Deseneaza punctat pe schita care ai facut-o o pozitie intermediara, ca sa nu zic de pozitia deschidere completa. Și ,și mai departe ce sa mai fac? Că imaginație nu am de vânzare !!! Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Pui schita aici sa vedem cu totii. Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Acum 8 ore, gica70 a spus: o rotita de cauciuc montata cu axul perpendicular pe planul usii in partea de jos opusa balamalelor. Am gresit, planul discului de cauciuc este perpendicular pe planul usii, deci axul este de-alungul planului fetelor usii. Link spre comentariu
Degetica Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Snur, scripete si o greutate ... Link spre comentariu
q_acdc Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 (editat) Da un motor K600 nu va place ?(de la Geze) Usor de montat ,24v cc,se poate programa viteza ,poate sa comande un strike daca este nevoie . Editat Aprilie 17, 2023 de q_acdc Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Acum 3 ore, Degetica a spus: Snur, scripete si o greutate ... Am dat o soluție mai estetică și infinit mai tehnică, ușa cu balamale cu autoînchidere. Dar asta e valabilă doar când deschide potaia ușa (prin împingere), care se va închide în urma lui. Dacă potaia nu e destul de inteligentă s-o și deschidă cu laba din sens invers....e prinsă în capcana minții și începe să zgârie ușa. Asta e problema fundamentală a filosofiei.Cred că soluția finală (și e ultima dată când mai deranjez acest topic ultratehnic), e să-i pui potăii un mic emițător la gât, RFID sau simplă spiră în scurtcircuit și pe ușă un detector care să deschidă/închidă ușa după jivină... Nu implică mare tehnologie, există soluții multiple și relativ ieftine.Cel mai scump va fi actuatorul, care efectiv acționează ușa.Restul e can-can.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum