validae Postat Aprilie 13, 2023 Partajează Postat Aprilie 13, 2023 Cum bine spunea colegul Shambala, decât să faci tot felul de inginerii cu motorașe/tractorașe sau țigăneli cu baloane amortizoare, decupează naibii ușa și pune una batantă pentru câine. Că din câte spui, câinele e indispensabil...iar acele ușițe sunt și silențioase și estetice. https://www.reviewuri.com/top/usa-pentru-pisici-si-caini/ Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Aprilie 13, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2023 Acum 16 minute, Florin Miroiu a spus: Salut. Din ce spui ,înțeleg că ușa nu are închidere cu clanța și câinele poate s o deschidă fara probleme. Daca este așa ,dinspre partea unde se închide trebuie sa acționeze mecanismul. Eu pentru niste probe a-și folosi un mecanism cu un resort . Arc, perna pneumatica. Condiția este că forța de deschidere sa fie învinsă de câine și închiderea sa nu fie brutală că ușa sa se tranteasca. Poți să încerci cu un balon lipit de ușa cu o banda dublu adeziva și în funcție de forță nacesara îl umfli sau îl desunfli . Cauți un balon ornamental. Sau ceva de genul. Ideea e ca usa sa poata fi deschisa de caine ca altfel daca nu poate sa o deschida( blocata) incepe sa gheraie pana o deschide el sau ii deachide cineva. Eu vreau sa fac ceva de genul. Imomentul cand iese cainele pe usa din camera spre hol usa sa ramana deschisa si cand intra inapoi in camera usa sa se inchida. ( usa se deschide in interiorul camerei) balamaua fiind in stanga. Tot mecanismul care vreau eu aa il fac la acea usa este sa impinga usa inapoi dupa un anjmit timp nu imediat sa puna presiune pe usa. Asta ar face cainele sa gheraie usa vazand ca opune rezistenta cand da sa o deschida. De aia vreau sa ii fac acel delay de revenire. Ca in scenariu prezentat mai sus. Am incercat cu un resort dar cand iesa cainele pe usa facea mumta galagie tot incercand sa deschida usa care venea la loc. De aia vreau sa fac mecanismul acela cu comanda electrica sa ii pot seta acel delay din momentu in care simte prezenta dupa un timp sa dea o comanda acelui mecanism care sa impinga usa inapoi. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Aprilie 13, 2023 Partajează Postat Aprilie 13, 2023 Deci: nu sunt greu de cap dar nu înțeleg următoarele faze ale aceste acțiuni 1 . Cum am spus ,ușa nu are broasca și nu se închide, corect?, pentru că ,cățelul o poate deschide . Da?. Acum 25 minute, ionutz2013 a spus: Imomentul cand iese cainele pe usa din camera spre hol usa sa ramana deschisa si cand intra inapoi in camera usa sa se inchida Daca nu ,înseamnă că ușa este deschisa și câinele iese din camera ,sau i o deschide cineva. Ok. Acum tu vrei sa se închidă ușa? Sau după ce întră înapoi în cămară? Ok. Acum că ușa sa se închidă tu trebuie sa te scoli și s o închizi. Da? Daca totul este corect până aici ,cred că ai nevoie de multa inteligență artificială că să recunoască că a intrat un câine în camera, sa știe că tu dormi , că este noapte și să închidă ușa. Cu un senzor de mișcare nu cred că ai să dormi toată noaptea. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Aprilie 13, 2023 Partajează Postat Aprilie 13, 2023 Cam asta ar fi schema unui mecanism. Motorul trebuie sa acționeze um pinion melcat și în centrul pinionului sa fie un filet pentru șurubul care împinge ușa și o tatreage . Întreruptoarele trebuie sa fie cu contact închis ,deschis ,sa schimbe sensul matorului de curent continuu. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 13, 2023 Partajează Postat Aprilie 13, 2023 Cred ca iti dai seama ca usa aia nu se poate deschide. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Dacă rămâne o gaură în uşâ,eventual acoperită cu o folie,deranjează? Personal n-aş ţine câine în casă.Locul animalului e în curte. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Acum 6 ore, daniels a spus: Cred ca iti dai seama ca usa aia nu se poate deschide. Ai și explicație? Sau doar așa!!! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Acum 15 ore, Florin Miroiu a spus: Cam asta ar fi schema unui mecanism. Motorul trebuie sa acționeze um pinion melcat și în centrul pinionului sa fie un filet pentru șurubul care împinge ușa și o tatreage . Întreruptoarele trebuie sa fie cu contact închis ,deschis ,sa schimbe sensul matorului de curent continuu. Acum, serios vorbind....în câte case ați văzut așa ceva ? Sau să ne complicăm de dragul complicației... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Aprilie 14, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Daca era dupa mine il dadeam de mult nu ma chinuiam sa fac mecanisme pt inchis usa etc. In fiecare noapte imi vine sa il arunc pe geam. Sa ii dau drumu sa se duca afara unde o vrea. Practic vreau sa fac cum sunt usile de la supermarket cand intra cineva in magazin se deschid si dupa cateva secunde se inchid. Acele usi glisante cu senzor. Doar partea de inchis. Nu si de deschis iar mecanismul sa inchida o usa batanta nu glisanta. Alea nu au inteligenta artificiala. Au doar un senzor de proximitate deasupra care da o comanda sa deschida usa cand apare cineva in dreptu usii. La mine vreau acel mecanism doar sa impinga usa inapoi. Nu sa o si deschida. De deschis sa o deschid normal. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 (editat) Acum 2 ore, Florin Miroiu a spus: Ai și explicație? Sau doar așa!!! Deseneaza punctat pe schita care ai facut-o o pozitie intermediara, ca sa nu zic de pozitia deschidere completa. Editat Aprilie 14, 2023 de daniels Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Ce rasa e câinele? Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 (editat) Eu am vazut la cineva (un fost coleg de scoala) o usa cu deschidere automata la care avea o rotita de cauciuc montata cu axul perpendicular pe planul usii in partea de jos opusa balamalelor. Acea rotita de cauciuc avea cam 3-4 cm in diametru si era actionata, in partea superioara, prin frictiune (ca la un magnetofon) de axul motorasului, iar rotita, la randul ei, se misca cu tot ansamblul usii pe parchet. Desigur avea si butoane inchis-deschis pe ambele parti (era usa de interior) si limitatorii aferenti. Eu m-am minunat nu pentru realizarea in sine ci de munca extraordinara de a monta toti limitatorii, cablele si butoanele care presupunea demontarea parchetului si mascarea tuturor elementelor. Avea si jaluzele si perdele cu motoare! Unde mai pui ca si usa era modificata, era mai groasa pentru ca nu gasise un motor mai puternic si mai mic. Asta era prin anii 70! Acum 14 minute, franzm a spus: Ce rasa e câinele? Cred ca intrebarea asta ti-a sugerat-o Ion! Editat Aprilie 14, 2023 de gica70 Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Aprilie 14, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Acum 18 minute, gica70 a spus: Eu am vazut la cineva (un fost coleg de scoala) o usa cu deschidere automata la care avea o rotita de cauciuc montata cu axul perpendicular pe planul usii in partea de jos opusa balamalelor. Acea rotita de cauciuc avea cam 3-4 cm in diametru si era actionata, in partea superioara, prin frictiune (ca la un magnetofon) de axul motorasului, iar rotita, la randul ei, se misca cu tot ansamblul usii pe parchet. Desigur avea si butoane inchis-deschis pe ambele parti (era usa de interior) si limitatorii aferenti. Eu m-am minunat nu pentru realizarea in sine ci de munca extraordinara de a monta toti limitatorii, cablele si butoanele care presupunea demontarea parchetului si mascarea tuturor elementelor. Avea si jaluzele si perdele cu motoare! Unde mai pui ca si usa era modificata, era mai groasa pentru ca nu gasise un motor mai puternic si mai mic. Asta era prin anii 70! Cred ca intrebarea asta ti-a sugerat-o Ion! E un caine de talie mica(bichon) dar are energie ca un jack russel. Ce fel de usa avea colegul? Usa de apartament? Ai vreo poza sau o schita cu acel mecanism? Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Cum spuneam era o usa de apartament de acum 50 de ani! Avea o structura celulara, daca tin bine aminte, a fost modificata asa cum am spus printr-un alt cadru din lemn mai gros iar foile erau din placaj. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 14, 2023 Partajează Postat Aprilie 14, 2023 Acum 1 oră, gica70 a spus: ... o usa cu deschidere automata la care avea o rotita de cauciuc ... Cred ca intrebarea asta ti-a sugerat-o Ion! Johann! Se gasesc usor motorase cu reductor de dimensiuni (diametru) suficient de reduse ca sa încapa într-o usa normala, cu structura celulara. Ca sa nu trageti fire la usa, montati în usa o baterie, pe care o încarcati inductiv, fie la nivelul podelei, fie prin toc. Comanda o dati prin radio (BT, etc.). De ambele parti ale usii montati câte un senzor PIR. În felul acesta aveti si un semnal pentru sensul de miscare al usii. Se poate face simplu, cu circuite logice, cu Arduino sau, daca va permiteti, cu AI. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum