Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare usa de apartament

ionutz2013

Postări Recomandate

Vin cu o intrebare. Cum pot face la o usa de apartament sa se inchida, deschida automat? Ma intereseaza solutie doar pentru partea mecanica. Electronica stiu cum sa o fac. Vreau sa pun un mecanism mic sa nu se vada nici urat si care sa actioneze acea usa. Am vazut pe net ca astfel de automatizari sunt foarte scumpe si de aia as vrea sa realizez acel mecanism cu materiale care le am prin casa sau le pot gasi la preturi mici. La partea de mecanica nu ma prea pricep. Exista vreo solutie sa fac acel mecanism?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

8

• Florin Miroiu

6

• daniels

5

• validae

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă la partea electronică nu sunt probleme .......

La asemenea lucrare se folosesc ELECTROMAGNEȚI pentru acționare închidere - deschidere zăvoare.

Totul ține de ingeniozitate.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Nostalgic a spus:

Dacă la partea electronică nu sunt probleme .......

La asemenea lucrare se folosesc ELECTROMAGNEȚI pentru acționare închidere - deschidere zăvoare.

Totul ține de ingeniozitate.

Nu vreau sa o incui. Daca cineva lasa usa deschisa vreau un mecanism sa o traga inapoi. Fara sa o blocheze.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, ionutz2013 a spus:

Vin cu o intrebare. Cum pot face la o usa de apartament sa se inchida, deschida automat? Ma intereseaza solutie doar pentru partea mecanica. Electronica stiu cum sa o fac. Vreau sa pun un mecanism mic sa nu se vada nici urat si care sa actioneze acea usa. Am vazut pe net ca astfel de automatizari sunt foarte scumpe si de aia as vrea sa realizez acel mecanism cu materiale care le am prin casa sau le pot gasi la preturi mici. La partea de mecanica nu ma prea pricep. Exista vreo solutie sa fac acel mecanism?

studiaza modificarea unui amortizor de usa 

amortizor-usa-geze-ts-2000v~51.jpg

Link spre comentariu
Acum 7 minute, daniels a spus:

studiaza modificarea unui amortizor de usa 

amortizor-usa-geze-ts-2000v~51.jpg

Pai merge aa fac dintr-un amortizor sa fie comandat electric sa inchida sa deschida acea usa? Forta prea mare nu e ca e o usa de carton aproape sau nu stiu ce material. Oricum unul usor.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, ionutz2013 a spus:

Salut. Nu vreau sa fiu foarte critic cu ce ai scris aici , exprimând dorința de a primi soluții cu ceace vrei sa faci, afirmând că nu te pricepi la mecanica și vrei sa faci cu ce ai prin casa!!!. Sunt multi doritori pe aici sa îți dea soluții contra unui mulțumesc, dar proiectul de deschiderea și închiderea a unei uși cu o acționare electromecanica are nevoie de multe cunoștințe din mai multe domenii că sa nu mai spun de execuția în sine.

Din proprie experiență pot sa îți spun că tot ce mi s a părut scump ,când m am apucat sa îl fac, m a costat de doua ori mai mult și am pierdut și foarte mult timp. Există ușile batante de la spitale care se bazează numai pe forța unui "arc" ușile cu senzori ,glisante, și probabil multe altele, dar pentru niste sugestii viabile trebuie sa vi cu mult mai multe detalii. Ușa metalică? Ușă de lemn? Ușa de la intrare? Ușa de camera? ,

Link spre comentariu
Acum 10 ore, ionutz2013 a spus:

Cauta   Power Turn ,Slimdrive EMD si broaca electrica de la Schuco .(sau IQ lock el)

Editat de q_acdc
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Florin Miroiu a spus:

Salut. Nu vreau sa fiu foarte critic cu ce ai scris aici , exprimând dorința de a primi soluții cu ceace vrei sa faci, afirmând că nu te pricepi la mecanica și vrei sa faci cu ce ai prin casa!!!. Sunt multi doritori pe aici sa îți dea soluții contra unui mulțumesc, dar proiectul de deschiderea și închiderea a unei uși cu o acționare electromecanica are nevoie de multe cunoștințe din mai multe domenii că sa nu mai spun de execuția în sine.

Din proprie experiență pot sa îți spun că tot ce mi s a părut scump ,când m am apucat sa îl fac, m a costat de doua ori mai mult și am pierdut și foarte mult timp. Există ușile batante de la spitale care se bazează numai pe forța unui "arc" ușile cu senzori ,glisante, și probabil multe altele, dar pentru niste sugestii viabile trebuie sa vi cu mult mai multe detalii. Ușa metalică? Ușă de lemn? Ușa de la intrare? Ușa de camera? ,

Nu stiu daca sa ii zic de lemn. E un material mai moale si mai usor decat lemnul. Usa e de la cameraunde dorm care tot timpul noptii o deschide cainele si vine curent pe acea usa daca sta deschisa si nu pot sa ma trezesc mereu noaptea sa inchid usa. Daca o blochez nu e bine ca incepe sa gheraie usa si face foarte mult zgomot. Ca varianta electronica ma gandeam la un senzor de miscare cu un releu de timp care dupa un timp setat de mine sa inchida automat acea usa. Nu e necesar si deschiderea. Doar sa se inchida usa sa nu ma mai deranjeze pe mine noaptea. La mecanica intr-adevar nu ma pricep. In ce domenii ar trebui sa am experienta? In afara de electronica si mecanica? 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 38 minute, antemir a spus:

@ionutz2013
Am si eu caine care stă in aceasi camera cu mine. Dar noaptea doarme.

Al tău de ce se tot plimbă prin casă ?

Are draci pe el nu doarme toata noaptea se freaca pe usa. Daca era dupa mine cea mai simpla automatizare dadeam cainele si gata da nu vrea nevastamea de niciun fel sa renunte la el. Iar ca mecanism nu cred ca pot folosi acele amortizoare, usa fiind aproape de sofonier bratul amortizorului loveste in el. Singura varianta ar fi asa ca in poza dar sa fie comandat electric. Ma intereseaza cum am zis si la inceput doar partea mecanica. Cea electronica ma descurc mai departe. Dar nu ma pricep sa fac acel mecanism care aa inchida usa primind o comanda electrica.

Screenshot_20230413-092442_Chrome.jpg

Link spre comentariu

Dar nu e mai ușor să modifici balamalele ușii cu unele cu plan înclinat de separație ?

Astfel ușa va tinde să se închidă singură de fiecare dată, fiindcă atunci când ușa se deschide, balamalele se ,,urcă,, una peste cealaltă și poziția de echilibru se strică, tinzând datorită gravitației să revină la cea inițială.Sau pui balamale cu arc încorporat.Ai imagine cu fiecare, sus cea cu plan înclinat (gravitațională) și jos cea cu arc inclus...

Despre usi: Balama cu autoînchidere

balama-incadrata-2.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, ionutz2013 a spus:

Nu stiu daca sa ii zic de lemn. E un material mai moale si mai usor decat lemnul. Usa e de la cameraunde dorm care tot timpul noptii o deschide cainele si vine curent pe acea usa daca sta deschisa si nu pot sa ma trezesc mereu noaptea sa inchid usa. Daca o blochez nu e bine ca incepe sa gheraie usa si face foarte mult zgomot. Ca varianta electronica ma gandeam la un senzor de miscare cu un releu de timp care dupa un timp setat de mine sa inchida automat acea usa. Nu e necesar si deschiderea. Doar sa se inchida usa sa nu ma mai deranjeze pe mine noaptea. La mecanica intr-adevar nu ma pricep. In ce domenii ar trebui sa am experienta? In afara de electronica si mecanica? 

Salut. Din ce spui ,înțeleg că ușa nu are închidere cu clanța și câinele poate s o deschidă fara probleme. Daca este așa ,dinspre partea unde se închide trebuie sa acționeze mecanismul. Eu pentru niste probe a-și folosi un mecanism cu un resort . Arc, perna pneumatica. Condiția este că forța de deschidere sa fie învinsă de câine și închiderea sa nu fie brutală că ușa sa se tranteasca. Poți să încerci cu un balon lipit de ușa cu o banda dublu adeziva și în funcție de forță nacesara îl umfli sau îl desunfli . Cauți un balon ornamental. Sau ceva de genul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări