zvonacfirst Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 (editat) Va salut. Am cautat un topic potrivit in care sa postez dar motorul de cautare al forumului nu m-a ajutat. Daca exista un subiect similar rog adminul sa mute postarea acolo. Asa cum am scris in subiectul topicului, as vrea sa stiu daca uscarea filamentului - in special PLA - inainte de utilizare este un moft sau o necesitate. Si daca este o necesitate, ce metode de uscare sunt mai uzuale? Metoda cu uscatorul o cunosc, dar poate exista solutii mai putin costisitoare. Apoi, cat poate fi de daunatoare la calitatea printarii utilizarea unui filament care nu a fost uscat in prealabil? Multumesc. Editat Aprilie 12, 2023 de zvonacfirst Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Personal nu am uscat niciodată filamentul ,am peste 20 de role printate. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Aprilie 13, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2023 Un articol interesant cu multe detalii: https://www.wevolver.com/article/how-to-dry-filament Este foarte importanta depozitarea corecta a filamentului. Cred ca un sac din plastic vidat, in genul celor folosite pentru haine, si un saculet cu silicagel ar fi o solutie buna. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 13, 2023 Partajează Postat Aprilie 13, 2023 Eu cand printez nu tin cont de culoare ,de obicei am negru sau gri ,desfac rola sigilata si printez ,dupa printare trag o punga de nailon peste rola si asa sta pana la urmatorul print . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum