SHADYYY Postat Decembrie 30, 2007 Partajează Postat Decembrie 30, 2007 Am un soft care se bazeaza pe PIC16F84 si care in urma instructiunilor primite pe PORTB RP0 trebuie sa comande tot pe acelasi port iesirile declarate 06 si 07.Cind dau comanda pentru 06 aceasta comanda ledul (il aprinde), cind dau comanda pentru 07 se aprinde si ledul din 06 si cel din 07 ,normal ar fi sase aprinda doar cel din 07 iar cel din 06 sa stea stins.Studiind softul in assembler am constatat o instructiune gresita..iata ...Label_0021 BCF STATUS , RP0 BSF PORTB , 06 BSF PORTB , 07 RETURNLabel_0024 BCF STATUS , RP0 BSF PORTB . 06 BCF PORTB , 07 RETURNLabel_0008 BCF STATUS . RP0 BCF PORTB . 06 BCF PORTB , 07 ..... dupa parerea mea la eticheta 0021 la cea de a doua linie trbuia scrisa instructiunea .. BCF PORTB , 06 ...ca sa nu mai apara nivel 1 ca la linia a treia.Cred ca am fost clar. Gresala am gasit-o dar nu stiu sa o repar ,poate ma ajuta cineva . Mai memtionez ca am reusi sa o scriu in fisiier asm pe care l-am salvat dar de aici ...compilare in hex? dar cum poate ma ajuta cineva .multumesc si tuturor de pe aici La multi ani. Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 30, 2007 Partajează Postat Decembrie 30, 2007 Depinde cu ce faci programarea. Daca o faci cu MPLAB de la Microchip te pot ajuta in sensul ca trebuie recompilat softul cu comanda MAKE(o gasesti in Project) si apoi programat PIC-ul. Cu simulatorul din MPLAB poti sa vezi daca ai corectat bine programul. Link spre comentariu
SHADYYY Postat Ianuarie 2, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 Am folosit MPLAB dar primesc eroare ,singura mea nedumerire alaturi de MPLAB este ca nu stiu unde instalez fisierul zip ,,DATA 1,,.Dupa parerea mea cred in Prog. Files - Microcip-si mai departe ? :axe: Link spre comentariu
puiu Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 1. Te rog sa fi mai clar. Pune toate fisierele intr-un director denumit cum vrei tu si de acolo lucreaza. Fisiere care sunt arhivate trebuie initial dezarhivate in directorul in care lucrezi. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Dupa cum arata "sursa" din care ai "citat", esti in posesia unui fisier HEX pe care la- dezasamblat.Pentru a corecta instructiunea cu pricina, localizeaz-o in hex, vezi in foaia de ctaalog care e diferenta intre bcf si bsf si modifica hex-ul inainte de scriere. Link spre comentariu
SHADYYY Postat Ianuarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Va multumesc pentru incercarile de a ma ajuta Intre timp am pus burta pe MPLAB 8 si am reusit sa fac ce mi am propus ,ba am corectat si doua erori din program insa au mai ramas patru atentionari la care lucrez si sper ca numai asa voi invata mai bine.Precizez ca ,,bucata,,de fisier pusa era in asm nu in HEX .La compilarea programului primesc mesjul ,,succeeded,, inclusiv fisierele; err.data.cod si HEX pentru acesta.L-am scris in controler si testat si este ok ,cu exceptia celor patru atentionari care ma ,,rod,,.Consider ca acest topic nu mai este de actualitate si ca urmare vreau sa-l inchid , nu inainte de a va ura tuturor sanatate si bani multi in noul an. :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum