darius_bv Postat Aprilie 7, 2023 Partajează Postat Aprilie 7, 2023 Am reparat un asemenea deck, care se pare ca a trecut candva printr-o inundatie masiva. VU-metrele erau intepenite intr-o substanta cristalizata cu aspect de rugina, corodate si oxidate rau. Am plecat de la ideea ca sunt compromise si n-am ce sa le mai fac, dar dupa 7 ore de munca am priceput (cat de cat) ce complicata este si meseria de ceasornicar. In alta ordine de idei: am inlocuit toate tranzistoarele 2SC458 de pe redare, pentru ca erau deja zgomotoase. La cateva dintre ele jonctiunile masurate aratau normal, dar tranzitorul era mort. Probabil ca fiind cu difuzia bazei ingusta (pentru beta mare si capacitati mici) in timp jonctiunile s-au extins. I-am refacut calibrarea, l-am gresat si cam atat a dorit stapanul lui. Condensatoarele se comporta surprinzator de bine pentru varsta lui. Mai are defect un operational dublu pentru iesirea de casti LA4170, poate-l gasesc pe undeva. Acesta genera zgomot de alice aleator, pe unul din pinii lui de intrare (culmea) care se propaga invers pana la iesire. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 7, 2023 Partajează Postat Aprilie 7, 2023 Frumos lucrat, felicitari! Link spre comentariu
zarra68 Postat Aprilie 23, 2023 Partajează Postat Aprilie 23, 2023 Ce frumos,munca de sisif.Asteptam continuarea.... Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 12, 2023 Autor Partajează Postat Mai 12, 2023 @zarra68 Atasez cateva poze, maine deck-ul pleaca acasa. Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 12, 2023 Autor Partajează Postat Mai 12, 2023 Este remarcabil ca dispozitivele mecanice pentru controlul tensiunii benzii (flanse cu pinioane de plastic si vasco-cuplaje) si cabestanul singular asigura un nivel W-F de aprox. 0.45, mai bun decat la magnetofoanele dublu-cabestan. Functioneaza perfect si dupa atata timp! Este foarte silentios in functionare, alt aspect pozitiv. Ca dezavantaje... mult plastic, apanajul lumii moderne, asta e. E o scula faina, dar tot nu inteleg preturile uriase cerute de vanzatori pe net. Numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum