Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunete suspecte pompa submersibila SI150 60 noua

utilizator

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul, am luat o pompa noua Wasserkonig SI150 60, si la proba in gol scoate zgomote de rasnita.Deci nebagata in apa, am testat normal si se aude bizar, parca pacaneste ceva in ea, ceva gen tac, tac, trac la viteza mare.Nu am abuzat de proba fara apa, maxim 3 secunde, nu vreau sa bag in fantana la 15 picioare un lucru deja defect.Eu am mai testat pompe submersibile in ''gol'', sa fie asta mai zgomotoasa si sa fie normal asa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• utilizator

4

• doru3160

3

• validae

1

Top autori în acest subiect

Acum 5 minute, utilizator a spus:

nu vreau sa bag in fantana la 15 picioare un lucru deja defect.

Cine te pune? Baga pompa într-un vas și asculta cum merge amorsata. Dacă tot nu-ți place cum sună, la garanție. Am avut cazuri când pe uscat nu se aude chiar ce trebuie. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, doru3160 a spus:

Cine te pune? Baga pompa într-un vas și asculta cum merge amorsata. Dacă tot nu-ți place cum sună, la garanție. Am avut cazuri când pe uscat nu se aude chiar ce trebuie. 

Stiu ca nu se da quote deasupra dar, daca o bag in apa nu o pot face retur din ce am vorbit cu ei.Ar insemna garantie si atat, apreciez raspunsul.

Editat de utilizator
Link spre comentariu

Posibil să frece puțin turbina în flanșa de fontă , să fi rămas ceva bavuri din prelucrare și se atinge de ele.Decât să aștepți rezolvarea prin garanție, retur din start.S-ar putea să dureze ceva timp cu garanția, timp în care stai fără pompă..

Explici că la proba în gol scoate sunete anormale de frecare și nu riști să bagi așa ceva în fântână....ceri alta în loc.Dacă nu vor, pierzi transportul retur...tu hotărăști.

Link spre comentariu

Dacă vrei sa faci retur, aproape ca nu are importanta dacă e buna sau nu. Dacă vrei sa o folosești, o bagi la probe, și dacă nu corespunde ori o repara, ori o schimba. Abuzezi de garanție. Am văzut ca asta e moda în ultima vreme, nu prea mai au service. O firma serioasa accepta ca pot exista rar și defecte din fabrica și nu se complica sa tina service pt reparație. Un tehnician e suficient sa constate ca a fost folosita corect și aia e. Trebuie doar sa vezi ce condiții de garanție au. Dacă cer montaj autorizat, e mai complicat. 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, validae a spus:

Posibil să frece puțin turbina în flanșa de fontă , să fi rămas ceva bavuri din prelucrare și se atinge de ele.Decât să aștepți rezolvarea prin garanție, retur din start.S-ar putea să dureze ceva timp cu garanția, timp în care stai fără pompă..

Explici că la proba în gol scoate sunete anormale de frecare și nu riști să bagi așa ceva în fântână....ceri alta în loc.Dacă nu vor, pierzi transportul retur...tu hotărăști.

Aici as ramane si au, multumesc anticipat.

Acum 13 minute, doru3160 a spus:

Dacă vrei sa faci retur, aproape ca nu are importanta dacă e buna sau nu. Dacă vrei sa o folosești, o bagi la probe, și dacă nu corespunde ori o repara, ori o schimba. Abuzezi de garanție. Am văzut ca asta e moda în ultima vreme, nu prea mai au service. O firma serioasa accepta ca pot exista rar și defecte din fabrica și nu se complica sa tina service pt reparație. Un tehnician e suficient sa constate ca a fost folosita corect și aia e. Trebuie doar sa vezi ce condiții de garanție au. Dacă cer montaj autorizat, e mai complicat. 

Pai daca o bag in apa, chiar si cu montaj autorizat dispare returul de 15 zile.Asta este politica lor, nu este alegerea mea, din pacate nu pot sa ''abuzez'' de retur in cazul asta, doar garantie apoi.

Editat de utilizator
Link spre comentariu

Eu asta încerc să-ți explic. Este posibil ca în apa sa dispară orice zgomot suspect și pompa sa meargă bine. N-o probezi în apa, îi faci retur și cumperi alta care face la fel. Ce ai rezolvat? 

Numai tu știi ce se aude acolo și cât de grava e situația. Noi ne dam cu părerea doar bănuind din descrierea ta ce și cum. 

Link spre comentariu

Sunetul este perfect normal pentru o pompa submersibila cu turbine.Am probat acelasi model, plus altele de sute de wati mai putin, si se aud tot la fel.Cele cu surub sunt mult mai silentioase, asta este clar, multumesc pentru implicare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări