Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce dispar numerele de tel din cont Google

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu cred ca la update modifica fișiere, precum cel de agenda. Îți poate sugera ca anumite aplicații sau fișiere sunt neaccesate de mult timp și se pot șterge, dar numai cu permisiune, altfel nu mi s-a întâmplat sa șteargă ceva de capul lui nici google nici Android ul. Eu în afara de sim, mai am prin calculator ceva agende salvate, cand am schimbat telefoanele. Și apoi, un număr nefolosit de 10 ani, chiar merită șters. :rade:

Link spre comentariu

Vezi de treaba, nici nu te gândi sa cauți o femeie după 10 ani de tăcere. De regula numerele vechi sunt de la diverși colaboratori, dar și aici am avut cazuri când numărul era valabil, dar proprietarul schimbat între timp. Și aici ma refer chiar la firme. 

Link spre comentariu

Im cazul meu e vorba de doua telefoane cu Android, ambele Samsung, sincronizate prin intermediul contului Google. Dar pe acel cont Google sunt o gramada de alte servicii, acum nu sunt chiar sigur ca Google-ul sau Android-ul sunt de vină. Am backup-uri facute periodic pe desktop, am putut recupera numerele dar eram și eu curios...

Link spre comentariu

Da, se pare ca problema e serioasa, și pune multe semne de întrebare. Acolo se plâng oameni cărora le-a dispărut toată agenda, și stau sa ma întreb dacă google nu-și depășește cumva atribuțiile. Acum ca dispar din backup, sa zicem ca e parohia lor, deși nici asta nu e tocmai normal, dar sa dispară din telefon, de pe sim e deja altceva. Google sincronizează cu datele personale, respectiv cu agenda. Datele sincronizate, accept ca pot fi alterate, dar datele stocate pe sim nu e de acceptat sa fie modificate. Ce sa zic, încă nu am pățit, sau nu știu eu ca am pățit. Din 4...500 numere, cine sa le știe pe de rost ca să le poți verifica? Doar sa te trezești într-o zi ca vrei sa apelezi, știi ca ai acel număr, dar nu-l mai găsești. Cred ca dacă o sa constat asa ceva, întrerup sincronizarea cu google, și fac eu backup periodic pe mediu de stocare personal. Unii spun ca e legat de anumite permisiuni date unor aplicații. Am pățit și eu și am renunțat sa mai instalez o aplicație care îmi cere accesul la agenda/contacte, cand nu ar trebui sa aibă nici o treaba cu asta. De ex o aplicație de radio online nu vad de ce ar trebui lăsată sa aibă acces la contacte... sunt unii care nu-si pun problema asta. 

Link spre comentariu

Aplicația de radio online vrea sa se promoveze, cauta pe mediile de socializare numerele de tel și numele gasite in agendă, iar dezvoltatorul aplicației le trimite oferta cu toate serviciile ce le "are in meniu". Eu voi folosi in continuare sincronizarea prin intermediul contului Google, e mult prea comod sa renunț, asta este, cand sesizez lipsa unui numar o sa-l caut prin salvarile anterioare. Totuși, mie mi-au disparut foar cateva din numerele pe care sigur nu le am apelat in ultimii 7 ani. 

Link spre comentariu
Acum 40 minute, Ovidanie a spus:

Aplicația de radio online vrea sa se promoveze, cauta pe mediile de socializare numerele de tel și numele gasite in agendă, iar dezvoltatorul aplicației le trimite oferta cu toate serviciile ce le "are in meniu". 

E o diferență. Numerele de pe mediile de socializare sunt una, numerele de pe sim ul meu sunt alta. Și apoi, dacă tot baga la propriu mana în buzunarul altuia, ar putea sa lase totul intact, nu sa șteargă numere de contact. Probabil ca asta e doar începutul și o sa ne obișnuim sa nu mai avem chestiuni private. 

Link spre comentariu
La 07.04.2023 la 23:16, doru3160 a spus:

Vezi de treaba, nici nu te gândi sa cauți o femeie după 10 ani de tăcere. De regula numerele vechi sunt de la diverși colaboratori, dar și aici am avut cazuri când numărul era valabil, dar proprietarul schimbat între timp. Și aici ma refer chiar la firme. 

Dupa 10 ani(sori) nu mai are rost ...!!:jytuiyu

Link spre comentariu

Am si eu cartela de aia de 1000 de numere, si am fost cu ea la Orange sa-mi puna numarul vechi pe ea :)

Dar intr-adevar nu orice telefon recunoste toate numerele, sau stie sa lucreze corect cu cartela. Telefonului nou, care il am de un an, ii crapa aplicatia de agenda cand dau sa vizualizez doar continutul cartelei, si are Android 11.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări