Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se alimenteaza un laser dat jos din imprimanta??

Postări Recomandate

am demontat o imprimanta si as vrea sa folosesc laseruk in alte scopuri, faza este ca laserul are 3 pini, iar eu ma asteptam sa fie precum la un ledMa poate ajuta cineva cu niste indiciipe pinii lui scrie GND, LD, MON , primul stiu dar ceilalti habar nam Mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

1

• pid

1

• cipcirip

1

• XName

1

Top autori în acest subiect

Salut; LD este laser diode, iar mon este pinul de control al puterii led`ului - conectat intern la o fotodioda. Alimentarea o vei face pe LD si GND, de obicei e + la masa...ideal ar fi cu curent constant, daca stii cam cit ii trebuie; tatoneaza si tu...Bafta, si La multi ani tuturor !!!

Link spre comentariu

grija mare cu laserul de la imprimantade obicei este invizibil pentru ochiul uman dar face extrem de mult rau ochiului (nu degeaba e pus semnul ala de atentionare peste tot)asadar nu cred ca o sa il poti folosi in alte aplicatii

Link spre comentariu

Intensitatea luminii emisa de dioda LASER variaza puternic cu temperatura jonctiunii. Din cauza asta se comanda cu circuite specializate care controleaza curentul din dioda LASER in functie de lumina emisa. Intr-adevar exista in aceeasi capsula o fotodioda care masoara intensitatea fasciculului emis de dioda LASER.Daca tot ai un cap de imprimanta LASER, de ce nu folosesti circuitele de comanda deja existente in imprimanta? De obicei sunt alimentate cu 5Vcc si au intrare digitala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări