Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inmultire trandafiri

Ovidanie

Postări Recomandate

Salutare.

Vreau sa pregatesc cateva zeci de trandafiri, urmeaza sa-i achizitionez in curand  si sa-i plantez intr-un fel de ghivece ingropate.

Care-i scopul: Un bun prieten a inceput sa-si construiasca o mica casa la marginea orasului, ceva de 5 pe 6,5 metri, fara etaj. La asemenea dimensiuni unt sanse mari sa fie gata pana la toamna, cand am de gand sa intervin eu cu vreo 40 trandafiri, binenteles, soiuri diferite. Atat prietenul meu cat si sotia dumnealui sunt mari iubitori de trandafiri, bucurie mai mare nici ca le-as putea face.

Pana acum am plantat 18 trandafiri in galeti de plastic de 5 litri, am facut vreo 20 gauri de 10mm  si le-am ingropat in gradina, in acest fel nu trebuie sa-i ud zilnic, e mai simplu asa, las natura sa-si faca treaba. Pot planta direct in pamant dar sincer nu stiu exact cand trebuie mutate plantele, s-ar putea ca la sfarsitul verii sa fie curtea gata, s-ar putea ca toamna tarziu sa fac mutarea, la fel de bine se poate ca pana la anul sa nu definitiveze casa si trandafirii sa ramana la mine peste iarna.  Trebuie sa tin cont de toate astea. Daca plantez in pamant acum, in aprilie si trebuie sa le mut in august s-ar putea ca trandafirii mei sa nu supravietuiasca. Daca sunt in ghiveci, garantat supravietuiesc, poate vor stagna din crestere dar sigur nu mor.

Intrebarea mea este daca exista recipiente speciale pentru asa ceva, trebuie sa cumpar minimum 25 bucati, parca nu as cumpara galeti. Ar mai fi o varianta sa plantez in saci de iuta dar nu cred ca este comod. Ce alte variante propuneti?

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

2

• saptemari

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Stiu sigur ca pentru asa ceva se foloseste plasa rabiț (vad ca pe internet apare rabitz). Numai sa nu stea prea mult in pamant ca se distruge.

E mai buna decat sacul de iuta pentru ca permite o buna drenare a apei, ceea ce vor trandafirii. Si e mai usor de folosit.

Editat de saptemari
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 05.04.2023 la 16:09, saptemari a spus:

Stiu sigur ca pentru asa ceva se foloseste plasa rabiț (vad ca pe internet apare rabitz). Numai sa nu stea prea mult in pamant ca se distruge.

E mai buna decat sacul de iuta pentru ca permite o buna drenare a apei, ceea ce vor trandafirii. Si e mai usor de folosit.

Multumesc pentru sfat. Este o solutie foarte buna, Am folosit plasa rabiț, din doua galeti de metal am improvizat  un fel de presa. In forma obtinuta am bagat sacose de hartie apoi pamantul si butasii cumparati. Totul ingropat in gradina, in rand cu ceapa si usturoiul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări