Vizitator tyc Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 Nu cred ,dar poti sa incerci...eu nu mai am cartuse de aruncat. Link spre comentariu
Dan57 Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Subiectul a mai fost dezbatut si pe alt site. Pentru imprimarea PCB-urilor cu o imprimanta cu jet exista doar un singur tip de imprimanta Epson, nu toate sunt bune pentru a face cablaje (nu-mi aduc aminte modelul) folosind cerneala amintita mai sus. In speta chiar daca cerneala ar adera la suprafata de cupru, la nivel microscopic stropi de cerneala nu adera intre ei deci cablajul ar fi intrerupt. Intr-o imprimanta laser nu se poate baga un cablaj deoarece in general hartia in imprimanta urmeaza un traseu sa-i spunem, curb ceea ce nu se poate realiza cu bucata de sticlotextolit.Imprimanta laser se foloseste pentru realizarea cablajelor cu ajutorul foliei PNP a filmelor pentru lacului POZITIV (parca asa se numeste) sau procedurilor industriale (tot filme). Din cunostiinta mea singura imprimanta la care punctele difuzeaza intre ele este imprimanta cu ceara, dar este o imprimanta foarte scumpa cu consumabile enorm de scumpe, folosita pentru foto de performanta dar care s-ar preta la realizarea cablajelor in mod direct deoarece modelul carte postala nu indoaie suportul pe care se tipareste. P.S. Bineinteles la imprimanta cu ceara ar fi necesar oprirea tipariri inainte de a se aplica ultimul strat, cel al varnesului de protectie. Link spre comentariu
AlinEX Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 acuma intreb si eu!!!! o imprimanta laser nu se poate modifica??? am o imprimanta xerox phaser 3140 si acest model poate tiparii pe carton, pe care il trage printr-o fanta aflata in fata, si il scoate prin spatele imprimantei! in timpul printarii cartonul tiparit este usor curbat! ma gandesc asa... cu putina surubareala pe acolo poate se poate introduce direct cablajul imprimat! a incercat cineva? pare posibil! cred ca problema mare ar fi grosimea cablajului, insa daca s-ar tiparii cablaje mai subtiri ar merge cred! am cateva cablaje mai subtiri decat cartonul pe care tipareste imprimanta! as incerca da imi e teama sa nu defectez ceva!!!!multumesc si sper ca nu bat campii Link spre comentariu
leoncris Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Cu ce grosime max. functioneaza ? Link spre comentariu
AlinEX Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 pai am scos pe coala de 300 grame/mp fara pb cred ca undeva la 0.5 mm! mie imi e teama de tambur, coala de CI pe care o trag cu siguranta trece prin role! este subtirica!! Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 ... o imprimanta laser nu se poate modifica??? ...multumesc si sper ca nu bat campiiFara nici o suparare dar trebuie sa va intoarceti ... de pe campi Imprimanta laser functioneaza pe principiul electrizarii electrostatice. Pe scurt, tonerul se prinde de hartie datorita unor sarcini electrostatice punctiforme apoi este topit in cuptor si ramane pe foaie. Hartia si cartonul sunt izolatoare electrice dar suprafata de cupru... nu.Imprimanta cu laser poate fi folosita doar pe folii de pnp si apoi tonerul ajunge pe placuta de cupru prin transfer termic (cu fierul de calcat). :cry: Bafta! Link spre comentariu
AlinEX Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Fara nici o suparare dar trebuie sa va intoarceti ... de pe campi simteam eu ca pe sub picioare circula niste sarcini bolovanoase! m-am intors de pe camp acum! nu degeaba au inventat altii foliile alea! asa trageau gata pe cablaj!!! multumesc maestre m-ai luminat! nu e cu suparare! doar unii care se cred destepti dar nu sunt se vor supara! eu nu sunt si nici nu ma cred!numai bine! Link spre comentariu
Dr.L Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Sarcina punctiforma e chiar tonerul de pe tamburToata coala se incarca electrostatic cu sarcina opusa tonerului,astfel se trasfera. Posibil sa mearga si pe cupru,din punctul asta de vedere!Dar cablajul fiind mai tare decat cartonul,poate lasa urme pe tamburul fotosensibil (daca-l zgarie...asa ramane!)Ti-as sugera sa cauti ceva mai mult cu google,ideea e veche si e posibil sa gasesti si experiente practice Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Ma-m informat si eu intr-o oarecare masura despre aceasta metoda, si o sa imi cumpar o multifunctionala Epson Dx4500 cu care o sa incerc sa fac cablaje, suporta cerneala DuraBrite,dar intebarea mea eeste: a incercat careva aceasta metoda? cum ies cablajele ca si calitate, mai bune, mai proaste sau la fel ca cele fotopozitive? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum