Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mărunţele...

Postări Recomandate

@BRANCAHai ca incerc sa te lamuresc eu desi ma indoiesc ca se prinde ceva avand in vedere ca ai idei preconcepute:

1-Dezbinare in UE: Blocarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen de catre Austria ar putea crea tensiuni in interiorul UE. Orice  dezbinare sau divizare in UE poate fi perceputa de Orcistan ca un avantaj, deoarece poate slabi coeziunea si puterea UE in chestiuni geopolitice.

2-Divizarea Europei Centrale si de Est: Romania este situata in regiunea Europei Centrale si  de Est si aderarea sa la Spatiul Schengen ar consolida legaturile cu celelalte state din regiune. Blocarea acestei aderari submineaza eforturile de consolidare a regiunii, ceea ce este un avantaj pt. russia, care manifesta un interes crescut in mentinerea influentei in Europa de Est.

3-Descurajarea aspiratiilor euro-atlantice. Daca Romania este impiedicata sa intre in Spatiul Schengen, se creaza o dezamagire in randul populatiei romanesti si ar putea descuraja aspiratiile europene si euro-atlantice ale tari. (vezi numarul tot mai mare al sustinatorilor ai partidului cAUR). O Romanie mai putin orientata spre Vest si mai putin implicata in institutiile europene este in interesul russiei.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 690
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 15 minute, BRANCA a spus:

Tot nu înțeleg care e interesul lui Putin să nu intrăm în Schengen.

Înseamnă că n-ai înțeles nimic în general. De fapt tu înțelegi dar faci figuri de balerină rusă. 

Extemismul naționalist,  ăia cu dacii și costum național, de unde vrei să se alimenteze? Din astfel de situații. 

Îndepărtarea de UE,  ura față de Vest,  întoarcerea la valorile și tradițiile neaoșe gen carul cu boi,  opincile,  carnea de porc românesc, marii compozitori și scriitori ruși, limba rusă...

Editat de cdinu332
Link spre comentariu
Acum 10 minute, AlpHs00 a spus:

@BRANCAHai ca incerc sa te lamuresc eu desi ma indoiesc ca se prinde ceva avand in vedere ca ai idei preconcepute:

1-Dezbinare in UE: Blocarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen de catre Austria ar putea crea tensiuni in interiorul UE. Orice  dezbinare sau divizare in UE poate fi perceputa de Orcistan ca un avantaj, deoarece poate slabi coeziunea si puterea UE in chestiuni geopolitice.

2-Divizarea Europei Centrale si de Est: Romania este situata in regiunea Europei Centrale si  de Est si aderarea sa la Spatiul Schengen ar consolida legaturile cu celelalte state din regiune. Blocarea acestei aderari submineaza eforturile de consolidare a regiunii, ceea ce este un avantaj pt. russia, care manifesta un interes crescut in mentinerea influentei in Europa de Est.

3-Descurajarea aspiratiilor euro-atlantice. Daca Romania este impiedicata sa intre in Spatiul Schengen, se creaza o dezamagire in randul populatiei romanesti si ar putea descuraja aspiratiile europene si euro-atlantice ale tari. (vezi numarul tot mai mare al sustinatorilor ai partidului cAUR). O Romanie mai putin orientata spre Vest si mai putin implicata in institutiile europene este in interesul russiei.

Rusia este de vina pentru ca exista ue.

Acum 10 minute, cdinu332 a spus:

Înseamnă că n-ai înțeles nimic în general. De fapt tu înțelegi dar faci figuri de balerină rusă. 

Extemismul naționalist,  ăia cu dacii și costum național, de unde vrei să se alimenteze? Din astfel de situații. 

Îndepărtarea de UE,  ura față de Vest,  întoarcerea la valorile și tradițiile neaoșe gen carul cu boi,  opincile,  carnea de porc românesc, marii compozitori și scriitori ruși, limba rusă...

Asta nu inseamna extremism, tu si alti licurizati faceti parte din extremism. Voi, cei care nu concepeti existenta unica a Romaniei. Mai exact, dracu stie cat va dau astia salariu (astia fiind okulta sau cum vrei sa-i spui).

Link spre comentariu
Acum 55 minute, AlpHs00 a spus:

Daca Romania este impiedicata sa intre in Spatiul Schengen, se creaza o dezamagire in randul populatiei romanesti si ar putea descuraja aspiratiile europene si euro-atlantice ale tari.

Doar eu cred ca majoritatii covirsitoare a romanilor i se rupe in 14 de intrarea in Spatiul Schengen??? mai ales ca in lipsa aderarii la Schengen, exista un control mai bun la frontiere!

P.S. ce sint ''aspiratiile euro-atlantice''?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

Doar eu cred ca majoritatii covirsitoare a romanilor i se rupe in 14 de intrarea in Spatiul Schengen??? mai ales ca in lipsa aderarii la Schengen, exista un control mai bun la frontiere!

P.S. ce sint ''aspiratiile euro-atlantice''?

Se vede ca circuli doar cu avionul, spune-le asta celor ce-si pierd timpul prin vama sau firmelor ce-si tin tirurile cu orele  pana trec vama. Cat despre control eu zic sa o lasi balta, nu exista vames imun la spaga. Cel mai elocvent exemplu este portul Constanta unde nu exista scaner functional si avem cele mai mici capturi de droguri.

Droguri în Portul Constanța: Niciun gram confiscat în ultimii doi ani, deși activitatea din port a crescut / Doar 20 de tone în ultimul sfert de secol/ În Portul Rotterdam s-au găsit 70 de tone de cocaină doar în 2021, în Anvers peste 110 tone în 2022 (raport, grafice) (g4media.ro)

Cat despre ,,aspiratii euroatlantice,, , esti inteligent si te prinzi si singur.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Nu ştiu de ce sunteți speriați că românii vor fi influențați de ruşi.Există din contră o aversiune totală națională şi extrem de multă ură.Aş zice că pentru etapa asta istorică nu e întru totul justificată.Iar față de UA,care ne-a călcat rău interesele,nu e nimic!Cam ciudat,nu-i aşa?

Pe principiul vendetei ar însemna ca Franța şi Germania să nu fi făcut niciodată pace.Nu mai vorbesc de Germania şi Polonia...Şi ăştia au avut conflicte de sute de ani!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Marele Savant a spus:

Mai ales ca la acel "control" ungurii trag cite o coada de 1-2h ca asa vor ei inclusiv la o vama mica, Cenad.

Cei care merg incolo cam stiu ce inseamna asta.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Ion_Bumbu a spus:

Mai ales ca la acel "control" ungurii trag cite o coada de 1-2h ca asa vor ei inclusiv la o vama mica, Cenad.

Coada la Cenad n-am întâlnit decât sâmbata, când merg multi români la bai (Mako Hagymatikum sau chiar mai departe, pâna în Austria). Plus ca ungurii s-ar putea sa încerce sa limiteze numarul de camioane în tranzit la sfârsit de saptamâna. Vinerea trecuta, am avut doua masini înaintea mea. Cu doua saptamâni în urma, sâmbata, coada la iesire a fost pâna aproape de LukOil. 

Editat de franzm
Link spre comentariu

Care camioane la Cenad? max 7,5T daca sint si alea mai mult 3,5T pe acolo am vazut.

Cind au plecat copii la sfirsit de August coada nu a fost pina la LukOil da au stat cam 2h ca era..dumineca si ungurii n-au avut chef de munca, asa e cam tot timpul la aia.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări