Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mărunţele...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 690
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

După părerea mea, una dintre cele mai mari probleme la ora actuală la noi în țară este faptul că din ce în ce mai mulți indivizi sunt/au ajuns să fie handicapați mintal în adevăratul sens al cuvântului și au produs deja foarte multe nenorociri și vor mai produce în continuare mult mai multe dacă vor fi lăsați să persevereze în nebuniile lor.

P.S. Stimate dragă domnule @Marele Savant, se pare că sunteți un om foarte "glumeț".

Editat de Elservius
Completare
Link spre comentariu
Acum 25 minute, AlpHs00 a spus:

Sa inteleg ca trebuia sa precizez in plan orizontal si nu in linie dreapta de la fire la streasina. 

Fie va tineti de glume, fie am eu asteptari prea mari de la interlocutor...:nas:

Nu vi se pare, sint extrem de greu de cap. Nu inteleg multe, de ex. acuma nu ma prind ce este distanta in plan orizontal si de ce e mai importanta ca cea in linie dreapta! Inca o data, ne facem ca nu bagam in seama liniile de MT care sint intinse de-a lugul satelor, traverseaza strazi si trec peste gradini si locuinte. nu bagam de seama nici cit de apropiate sint firele retelei de MT de cea de JT.

Asa cum am spus, se incalca tot felul de reguli acolo, e ilegal ce se intimpla, dar in practica, daca distanta era periculoasa, probabil ca se intimpla ceva pina acuma! 

dar, sigur, este recomandabil sa nu aveti multe pretentii de la mine!

Acum 25 minute, Elservius a spus:

P.S. Stimate dragă domnule @Marele Savant, se pare că sunteți un om foarte "glumeț".

La virsta mea, imi permit sa fiu exact cum vrea muschii mei! mai ales ca sintem la ''Diverse'', nu pe ''protectia muncii'' sau ''legislatie''!

Link spre comentariu

Situatia este mai complexa decit pare la prima vedere, stilpii aia au fost plantati de pe vremea lui Ceasca cind terenul era al statului.

Dupa 90 terenul s-a retrocedat proprietarilor de drept cu tot cu stilpi pe el dar de care nu au voie sa se atinga, pe buna dreptate, n-au pe unde sa mute liniile ca totul e proprietate privata.

Urmarea e ca apar probleme din astea.

Totusi la linii de IT deja altfel se pune problema, la MT e asa cum spune @Marele Savant, linie MT pe stilpi cu

linie JT

linii telefonice

fibre optice

coax TV la greu.

Astea toate coexista si treci pe sub linia de MT pe trotuar, nu doar la tara ci si in orase.

Ma rog in orasele mari ai si linii IT...

Asa arata un stilp IT in buricul tirgului cu LEA IT pe el de 110kV

https://www.google.com/maps/@45.7698331,21.2303782,3a,75y,358.03h,126.42t/data=!3m6!1e1!3m4!1sgxXODyuy-eQ2mqK_liuOJg!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

Si aici ceva echipamente din statia de 110kV

https://www.google.com/maps/@45.768975,21.2300268,3a,15.9y,115.64h,95.97t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0srWiphZdsimPWhc0UQQSQ!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 19 minute, AlpHs00 a spus:

Nici nu este nevoie sa va prindeti dvs., se prind persoanele abilitate. 

Faptul ca autoritatile se fac ca nu vad respectivile linii arata cat de incompetente sunt institutiile acestui stat si nimic mai mult!

faceti va rog un efort si explicati-mi si mie cum e cu planul orizontal si linia dreapta!

In rest, asa cum am spus de fiecare data, dupa cum imi amintesc eu de acum 100 de ani, nu este corect ce este acolo!

Dar cititi cu atentie si postarea D.lui Bumbu! veti vedea teoretic, citind, daca practic nu ati observat, ca s-au schimbat mult regulile in domeniu! Aflati la ce distanta de case sau de restul cablurilor de sub ele, sint acuma retelele de MT! veti ramine uimit!

S-au schimbat multe reguli. Cind am dat cu flit unor furnizori de materiale, acum peste un deceniu, mi-au aratat reglementarile moderne, diferite mult de ce stiam eu! Dar cum nu eram la stat, nu eram obligat sa fac licitatii sau alte ghidusii, am cumparat tot ce am vrut eu, dupa standardele mele! mai pretentioase fata de cele oficiale!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 16 minute, Ion_Bumbu a spus:

Situatia este mai complexa decit pare la prima vedere, stilpii aia au fost plantati de pe vremea lui Ceasca cind terenul era al statului.

Dupa 90 terenul s-a retrocedat proprietarilor de drept cu tot cu stilpi pe el dar de care nu au voie sa se atinga, pe buna dreptate, n-au pe unde sa mute liniile ca totul e proprietate privata.

Urmarea e ca apar probleme din astea.

Totusi la linii de IT deja altfel se pune problema, la MT e asa cum spune @Marele Savant, linie MT pe stilpi cu

linie JT

linii telefonice

fibre optice

coax TV la greu.

Astea toate coexista si treci pe sub linia de MT pe trotuar, nu doar la tara ci si in orase.

Ma rog in orasele mari ai si linii IT...

Asa arata un stilp IT in buricul tirgului cu LEA IT pe el de 110kV

https://www.google.com/maps/@45.7698331,21.2303782,3a,75y,358.03h,126.42t/data=!3m6!1e1!3m4!1sgxXODyuy-eQ2mqK_liuOJg!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

Nu pun in discutie toata incalceala de fire si mate intinse haotic, eu vorbesc strict din punct de vedere al constructiilor aflate sub ele.

Sa inteleg ca terenul s-a retrocedat cu tot cu constructii sub fire?

A fost o perioada cand se permitea constructia sub ele?

Sau s-a mers pe nerespectarea legii iar autoritatile corupte au inchis ochii la astfel de constructii?

@Marele Savant cu cei mai greu de cap nu prea stau la discutii...

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Conform normativului P140-2017 privind proiectarea și execuția instalațiilor electrice de joasă tensiune, distanța minimă dintre un stalp de inalta tensiune și o construcție este de 14 metri pentru liniile de 110 kV și de 27 de metri pentru liniile de 220 kV. Această distanță este necesară pentru a proteja locuitorii de expunerea la radiațiile electromagnetice emise de liniile electrice.

Cu toate acestea, există și studii care sugerează că distanțele mai mari ar fi mai sigure. De exemplu, un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate Publică din România a concluzionat că distanța minimă de siguranță ar trebui să fie de 100 de metri pentru liniile de 110 kV și de 200 de metri pentru liniile de 220 kV.

Pentru liniile de 20kV, distanța minimă dintre un stalp și o construcție este de 5 metri. Această distanță este stabilită de Norma Tehnică privind Delimitarea zonelor de protecție și de siguranță aferente capacităților energetice, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 239/2019.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 1 minut, merck a spus:

Conform normativului P140-2017 privind proiectarea și execuția instalațiilor electrice de joasă tensiune, distanța minimă dintre un stalp de inalta tensiune și o construcție este de 14 metri pentru liniile de 110 kV și de 27 de metri pentru liniile de 220 kV.

Da, dar aici era vorba de o linie de MT. Cea in cauza este linie de MT!

P.S. chiar nu ati remarcat cum arata acuma liniile de MT? la ce distanta sub ele sinte cele de JT plus restul cablurilor de telefonie, catc, internet si ce o mai fi? si la ce distanta sint acestea de acoperisuri sau pomi? CHIAR TOATE SINT ILEGALE?

Acum 5 minute, AlpHs00 a spus:

@Marele Savant cu cei mai greu de cap nu prea stau la discutii...

Asta e, ghihion! dar, presupun ca voi trai cu asta si ca voi supravietui!

Acum 7 minute, AlpHs00 a spus:

Nu pun in discutie toata incalceala de fire si mate intinse haotic, eu vorbesc strict din punct de vedere al constructiilor aflate sub ele.

Ba sa o pui, nu sint intinse deloc haotic! Si daca o retea de JT poate sa sta la 1,5 m de cea de MT, inseamna ca 5-8-10m pina la un acoperis sint lux a intia de vaca!

Link spre comentariu
Acum 12 minute, AlpHs00 a spus:

Sa inteleg ca terenul s-a retrocedat cu tot cu constructii sub fire?

A fost o perioada cand se permitea constructia sub ele?

Da, s-a retrocedat in anii 90 cu stilpi si fire active peste terenul omului.

A fost o perioada in care nu era nimic legiferat ca nu avea de ce sa fie, totul era a statului deci statul construia unde trebuia.

Urmarea este ca s-a construit cum a putut fiecare.

Dupa 2000 au inceput tot felul de reglementari, pina atunci...Dumnezeu cu mila, au avut autorizatie de la primarie, au CF, nimeni nu mai darima nimic.

Tot prin 2000 aveam alimentarea de la un PT pus in gradina unui personaj tare ciudat, sarea diferentialul din BMPT, o data ne lasa, alta data ba sa rificam.

Totul era sa-i cada lui reteaua de mobil, atunci ne lasa sa mergem sa ridicam disjunctorul.

Pina la urma i-a platit Electrica ceva si s-a pototlit da pina atunci a tinut satul vreo 2 zile in intuneric ca sarise un SFEN, lui i s-a rupt, nimerise faza buna!

Un prapadit de om era.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 56 minute, Ion_Bumbu a spus:

Tot prin 2000 aveam alimentarea de la un PT pus in gradina unui personaj tare ciudat, sarea diferentialul din BMPT, o data ne lasa, alta data ba sa rificam.

Totul era sa-i cada lui reteaua de mobil, atunci ne lasa sa mergem sa ridicam disjunctorul.

Pina la urma i-a platit Electrica ceva si s-a pototlit da pina atunci a tinut satul vreo 2 zile in intuneric ca sarise un SFEN, lui i s-a rupt, nimerise faza buna!

Un prapadit de om era.

Si-ai mei parinti s-au pricopsit cu un transformator din ala in gradina. Transformatorul l-au schimbat in  urma cu cativa ani si asta dupa ce au iesit artificii din el si a improscat jumatate de gradina cu ulei. Meseriasii mai bagau sarme in locul sigurantelor alea mari de langa transformator. 

Ai mei nu le-au interzis nici o data sa intre la ei in curte in schimb s-au tinut de capul lor o buna perioada de timp sa-si faca o poarta de acces langa stalp, stalpul aflandu-se la 2 metri de drum. Nu ii deranja prea tare ca umblau de capul lor prin curte  ca si cum era drum public,in schimb cred ca aveau ceva magneti puternici la ei ca in urma vizitelor cate o data mai dispareau diferite scule, lucruri.

Intr-un final nu au facut nici o poarta in schimb au taiat o plasa de gard si au legat-o cu  sarma in loc de balamale...

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări