Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mărunţele...

Postări Recomandate

Unele referiri indica linie de 110 kV unde distanta minima impusa e pe la 40 m . Desigur reteta traditionala social-democrata . Primarul psd , cumatru cu Marcel, a vandut propriului fiu un teren al comunei - la pret preferential , evident. Stalpul era acolo fizic dar nefiind inscris in Cartea funciara teoretic nu era . Aprobarile s-au dat numai pe hartii , ca sa simplificam povestea . Ramane de vazut cine de la cadastru nu a vazut stalpul (si de ce) , atunci cand a intocmit documentatia de intabulare a terenului vandut de tatal primar fiului , businesman . 

Editat de Nikk
completare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 690
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu stilpii de MT si IT e o poveste lunga de pe cind lupul era catel si terenul al statului ca de atunci cam sint toti instalati.

Urmarea a fost prin anii 90 ca proprietarii s-au trezit cu ditamai stilpul in teren si au inceput demersurile sa-i scoata Electrica de acolo, mai hazos era cind un sat intreg era alimentat dintr-un PT care era in gradina lui Gigel si Gigel nu-ti dadea voie sa ajungi la BMPT...

Urmarea e ca s-a dat o lege in favoarea Electrica ca aia acolo au fost, acolo ramin si echipele au dreptul sa intervina la ei cu plata daunelor daca le fac asupra culturilor.

De aia aia nu sint inscrisi in nici o CF.

Asta era prin anii 2005, nu mai stiu daca au modificat ceva mai nou.

Si da, la IT deja altfel se discuta, nu poti construi pe linga ele asa cum te taie capul, exista un spatiu de garda destul de mare, nu mai tin minte cit dar este cel putin cit spune colegul @Nikk.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Pentru LEA de 20kv, lățimea zonei de protecție și de siguranță trebuie să fie de 24 de metri, distanța minimă de apropiere este de 3metri, iar construcțiile trebuie amplasate la o distanță egală cu 1,5×h, unde h este cea mai mare înălțime dintre înălțimea stâlpului sau a construcției respective. 

Iar în ceea ce privește tensiunea de linie a respectivei LEA, cred că ar trebui căutată și identificată pentru a fi absolut siguri. Oricum respectivii stâlpi sunt în mod clar specifici pentru LEA 110kv, iar în filmarea respectivă se vede clar cel puțin o LEA 20kv distinctă.

Link spre comentariu

Altu' cu potential!

Bărbat cu sticla de țuică în buzunar, scos din valuri de salvamarii din Mamaia

Un bărbat în jurul vârstei de 40 de ani a fost scos din valurile care-l trăseseră spre larg, în ultimul moment, cei doi salvamari care s-au aruncat nebunește după el în apă constatând cu stupoare că acesta era băut și avea în buzunar o sticlă mică de fanta în care era țuică. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Elservius a spus:

Pentru LEA de 20kv, lățimea zonei de protecție și de siguranță trebuie să fie de 24 de metri, distanța minimă de apropiere este de 3metri, iar construcțiile trebuie amplasate la o distanță egală cu 1,5×h, unde h este cea mai mare înălțime dintre înălțimea stâlpului sau a construcției respective. 

Iar în ceea ce privește tensiunea de linie a respectivei LEA, cred că ar trebui căutată și identificată pentru a fi absolut siguri. Oricum respectivii stâlpi sunt în mod clar specifici pentru LEA 110kv, iar în filmarea respectivă se vede clar cel puțin o LEA 20kv distinctă.

Cand esti fiu de primar rosu te doare la banana de reguli si legi, nimic nou sub soare.:rade: 

BUZĂU. Magazin construit în jurul unui stâlp de electricitate. Proprietarul este fiul primarului din localitate (gandul.ro)

Link spre comentariu

Se pare că respectivii "oameni" de "afaceri" sunt foarte strângători, grijulii și ocrotitori de felul lor, după cum au "înconjurat" și înglobat stâlpul de beton de la LEA 20kv în altă hală a firmei.

Oricum prea puțin contează pentru indivizii de felul ăsta de care "partid" aparțin ( ăstea de la noi din țară nu pot fi numite partide în adevăratul înțeles al cuvântului).

Link spre comentariu
Acum 49 minute, AlpHs00 a spus:

Cand esti fiu de primar rosu te doare la banana de reguli si legi, nimic nou sub soare.:rade: 

BUZĂU. Magazin construit în jurul unui stâlp de electricitate. Proprietarul este fiul primarului din localitate (gandul.ro)

Treaba e mai duioasa acolo. Sigur celor de la Electrica li se rupe in colturi de un primar dintr-o comuna oarecare! In principiu, respectiva institutie nu accepta glume din acestea! LEA este de MT,dupa parerea mea. Deci tehnic nu este pericol real, dar se incalca toate regulile posibile! Pe de alta parte, linii de MT pe deasupra locuintelor si acareturilor gospodaresti avem intr-o veselie! A se vedea si retelele actuale din sate, care au in partea de sus a stilpilor linia de 20Kv, iar putin mai jos pe cea de 0.4kv si trec la distante mici de case. 

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Eu am linie de medie tensiune (cred) langa casa iar la eliberarea autorizatiei de constructie s-a tinut cont de distanta dintre fire si streasina casei. Daca nu o respectam, nu vedeam autorizatie! 

Dar ce sa-i faci, cum ar zice un clasic GHINION, nu toti avem PileCunostinteRelatii.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări