Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mărunţele...

Postări Recomandate

Supapele de siguranta  montate pe cisternele de GPL sunt cu deschidere proportionala, practic atunci cand supapa functioneaza corect deschiderea se realizeaza lent, astfel la presiunea de deschidere  debitul evacuat este  mic, daca la deschidere s-a auzit un zgomot puternic urmat de o descarcare violenta  inseamna ca supapele aveau probleme (pastila lipita pe scaun, ax blocat, etc.). 

Editat de Barbu Paul
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 690
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am trecut pe lângă un mort...M-am dus să spăl maşina şi,când am ocolit Castelul de apă m-am trezit cu el în față!Apărea culcat pe o parte şi de la cap era o dâră cam de 1 m de sânge...Tânăr,să zic sub 25 de ani,slăbuț.Ulterior am aflat că sărise de pe Castel (turn).

Norocul a fost chior findcă dacă treceam cu câteva zeci de secunde mai devreme cădea pe maşina mea!!Martorii taman ce dădeau telefon la 112,mai era şi un cretin care filma cu telefonul.

Trist să-ți iei viața aşa de tânăr,foarte trist...alții se luptă,se chinuie să trăiască.

Probabil veți vedea relatarea la ştiri.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Am trecut pe lângă un mort...

Ai grijă să nu se ia. :rade:

Din nefericire,  depresia se sfârșește în felul acesta.  

Pe ăștia care filmează astfel de evenimente i-aș lovi cu talpa în sfeclă.  Pentru ce să filmezi,  vrei o amintire, sau ce dracu? 

Link spre comentariu

Cam acelaşi lucru într-un link RO:

https://www.google.com/amp/s/ziarulromanesc.net/prim-plan-uk/peste-150-de-scoli-din-marea-britanie-inchise/amp/?bshm=rime/2

Pe lângă betonul RAAC mai e şi problema azbestului,în cazul reparațiilor.Se pare că 90%din şcoli mai conțin izolații din azbest.La efectuarea reparații trebuie protecție căi respiratorii,deoarece azbestul e cancerigen puternic.

Link spre comentariu

Si noi avem azbest din belsug iar marea problema este ca lumea nu constientizeaza cat de periculos este. 

Mai deunazi am incercat sa le explic cumnatilor mei cat de parsiv este azbestul, dar fara succes.  Ei au continuat sa modifice un acoperis din acest material folosind flexul si fara nici o masura de protectie. In general daca incerc sa-i explic cuiva de azbest, imediat sare in sus ca toata viata noi am trait cu azbest, nu moare nimeni si ca acest lucru este o gaselnita scoasa de  UE ca sa cumparam produse scumpe si noi. 

Link spre comentariu

D-nilor aș vrea să vă rog frumos dacă ați putea să explicați mai pe larg, clar și concret care este problema cu azbestul și de ce este considerat ca fiind atât de periculos, de când a fost folosit, beneficiile și părțile rele aduse de folosirea lui; și bineînțeles, în primul rând ce este în fapt azbestul. 

Vă mulțumesc frumos! 

Link spre comentariu

Tot ce era cuptor si trebuia izolatie termică, avea negreșit si azbest. Închis între pereți, nu are nici pe naiba. La manevrare trebuiau masuri de precauție, dar in exploatare nu prezenta nici un pericol. Cam seamănă cu drobul de sare. Sigur ca nu e indicat sa inspiri praf de azbest, dar de aici pana la interzicerea totală, e diferență mare. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Elservius a spus:

D-nilor aș vrea să vă rog frumos dacă ați putea să explicați mai pe larg, clar și concret care este problema cu azbestul și de ce este considerat ca fiind atât de periculos, de când a fost folosit, beneficiile și părțile rele aduse de folosirea lui; și bineînțeles, în primul rând ce este în fapt azbestul. 

Vă mulțumesc frumos! 

Foloseste d-le AI pt intrebari simple:

Azbestul este un termen care se referă la un grup de minerale fibroase naturale cu proprietăți izolante și rezistente la căldură, chimicale și abraziune. Din cauza acestor caracteristici, azbestul a fost folosit pe scară largă în industrie și construcții pentru izolație termică, rezistență la foc și alte aplicații. Cele mai comune tipuri de azbest sunt chrysotile (azbest alb), amosite (azbest maro), crocidolit (azbest albastru), tremolit, actinolit și antofilit.

Cu toate acestea, azbestul este extrem de periculos pentru sănătatea umană și a fost asociat cu numeroase afecțiuni grave, inclusiv cancerul pulmonar, mezoteliomul (un tip rar de cancer care afectează membranele care acoperă organele interne), fibroza pulmonară, asbestoza (o afecțiune pulmonară cronică) și alte boli respiratorii.

Expoziția la azbest se poate produce atunci când fibrele de azbest sunt eliberate în aer și inhalate sau înghițite. Lucrătorii din industriile care au folosit sau folosesc azbest, precum construcții, nave, industria chimică, industria navală, industria petrolului și multe altele, au fost expuși la acest risc. De asemenea, azbestul poate fi prezent în clădirile vechi, cum ar fi izolația și materialele de acoperiș, ceea ce poate pune în pericol lucrătorii de construcții, proprietarii și locuitorii.

Din cauza pericolelor asociate cu azbestul, multe țări au interzis sau au reglementat strict utilizarea sa. În cazul în care azbestul este prezent într-un mediu de lucru sau într-o clădire, este important să se respecte normele de siguranță și să se utilizeze echipament de protecție adecvat pentru a minimiza riscul de expunere.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări