Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mărunţele...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 690
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 22 minute, BRANCA a spus:

,nu putem susține că personalul executant ar lucra după ureche...

Mai ales cei 4 nepalezi. Ca pensionar, suntem din acelasi partid si am mai si fost in contact cu o vanzare. Dar Dumnezeu sa ma ierte daca inteleg ce vrei de fapt de la colegi! S-a prezentat evenimentul timp de 4 zile pe 10 posturi tv. Nu cred ca este asa greu sa-ti faci o imagine despre ce s-a intamplat. Folosesti un filtru personal bazat pe pregatire si experienta de viata si nu astepti parerile unora care poate intentionat te sicaneaza vazand cum insisti cu ceva la care nu au date suplimentare fata de dumneata. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, merck a spus:

pai la razboi ai procedura de atac sau aparare?

Si! daca faceai armata stia asta!

crezi ca se apuca baietii sa memoreze jdemii de proceduri?

Corect! ar fi jenat pentru ei sa invete ceva in orele de program cind nu au interventii! cu rezultatele care s-au vazut!

daca era un incendiu la un combinat petrochimic sau o rafinarie, presupun ca ti se pare normal sa moara pompierii din 2-3 judete, daca la doua amarite de cisterne de gpl au fost 40 de raniti!

Pompierii sunt singurii militari care sunt in razboi pe timp de pace.

Nu, nu sint in razboi. Sint niste angajati, militari pentru ca pare mai interesant asa, platiti sa stinga incendii!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

Azi am văzut pe sticlă cisterna care a zburat într-un lan de floarea soarelui.Arăta relativ bine,având lipsă un capac.Caz clasic de recipient încălzit din exterior.Creşte presiunea în el până cedează o îmbinare sudată,în cazul de față un capac.

Vă dați seama ce s-a întâmplat atunci,cisterna s-a transformat în rachetă,eventual şi cu explozie!Ăia estimau că a zburat vreo 700 de m!

S-a intamplat si la Antibiotice Iasi o asemena isprava, a parasit curtea fabricii si a ateriza pe un teren din apropiere. Culmea este ca a doua zi dimineata oamenii treceau pe langa locul unde fusese amplasat si nu realizau ca lipseste!!! :85 Abia spre pranz "s-a dat alarma". 

Link spre comentariu
Acum 33 minute, Marele Savant a spus:

...... Sint niste angajati, militari pentru ca pare mai interesant asa ...

Sunt militari, ca si jandarmii, pentru ca le este interzis sa faca greva.

Si sa aiba sindicat.

E mai interesant asa, dar pentru altii....stiti voi care 

Link spre comentariu

Draga, pe vremuri erau militari penreu ca acolo erau dusi militari in termen, acuma armata nemaifiind obligatorie, ce justificare are militaria? prin lege se poate stabili ca au interzis la greva si strungarii sau fierarii betonisti, nu-i mare smecherie. 

Si pentru cine inca nu stie: in combinatele chimice sau alte asemenea, exista servicii proprii de pompieri, cu personal civil! nu e nevoie de 3 masterate ca sa fii pompier! E suficient un salariu baban si pensionarea superanticipata, se gasesc imediat amatori. Cu pregatirea, dupa cum se vede, mai slabuti!

stiu ca vor sari diverse persoane sa ma combata (prin jigniri cu sint ei obisnuiti), ca nu au argumente valabile, dar este absolut anormal sa ai 30 de raniti la incendiul respectiv. O lipsa toatala de pregatire a tuturor celor implicati in acesta actiune!

Link spre comentariu

Cu militarii in termen s-a terminat de prin 2006, ori noi vorbim acum...

Asa ca, de ce au ramas militari?

Ia inchipuieste-ti o greva la smurd....sau la interventie la Crevedia.....

Cu tribunalul militar la spate, nu prea iti da mana...

Cat despre lipsa de pregatire, deprofesionalizare si fuga de raspundere, eu unul iti dau perfecta dreptate, desi mi-e greu sa admit asta....

LE

Exista servicii de pompieri civile si la unele primarii...

Dar nu sfatuiesc sa isi puna nimeni baza in pompierii civili, nici macar cat in cei de la Crevedia....

Editat de draku
Link spre comentariu
1 oră în urmă, draku a spus:

Sunt militari, ca si jandarmii, pentru ca le este interzis sa faca greva.

Si sa aiba sindicat.

E mai interesant asa, dar pentru altii....stiti voi care 

Corect! Dovada este ca depun juramantul de militar:

Deci pompierii au inclusiv un modul de pregatire militara! Maiorul de mai sus pronunta cuvantul soldati!

Un bugetar, angajat la primarie nu depune nici un juramant pentru ca este civil. 

Editat de merck
Link spre comentariu

O dai cotita!

e normal ca depun juramintul militar, deoarece sint militari! intrebarea era de ce trebuie sa fie militari! au fost demilitarizate unele institutii si servicii si functioneaza!

abureala cu greva, ca abureala este! nu opreste nimeni legislativul sa dea o lege pentru pompieri, daca ar fi civili, prin care sa nu aiba dreptul la greva!

nu observ nici un argument serios in favoarea mentinerii militariei in domeniu! in afara soldei, dar si asta e rezolvabil!

Link spre comentariu
Acum 11 minute, merck a spus:

Un bugetar, angajat la primarie nu depune nici un juramant pentru ca este civil. 

mai sint si alte categorii de civili care depun juraminrte la numirea in functie! iar majoritatea covirsitoare a cetatenilor nu depun nici un fel de juramint, nu inseamna deloc ca nu se supun legii. Pot fi pedepsiti de lege si fara juraminte!

Ziceti ce vreti, nu e normal ce s-a intimplat acolo, daca era o rafinarie, mai raminea vreun pompier in viata in 3-4-5 judete?

iar pompierii civili dintr-o unitate industriala, au un avantaj imens: cunosc foarte bine terenul si utilajele din teren. Si cel putin teoretic, au facut exercitii la fata locului, stiu deja despre ce e vorba. Pot mai usor sa invete modul de interventie pentru un anumit tip de incendiu, nu fata de orice fel de incendiu precum militarii!

Link spre comentariu

Cosmin Gușă Pelican este un om demn de luat în seamă.  Cică știe rusește pe de rost. 

Mai rămâne să-i amintești pe Ciutacu,  Sosoacă și care  naiba mai fac parte din categoria asta de papagali ai Kremlinului,  cu voie sau fără de voie. 

Puie Monta văd că bagă mare... Ochii pe el!

Link spre comentariu

E libertate,  nu ai instrumente democratice să-i interzici unui papagal să vomite la televizor. 

SRI doar informează instituțiile statului, care stat... stă ! SRI nu arestează,  nu condamnă în instanță,  nu anchetează. 

Doar culege informații și le pune la dispoziția instituțiilor democratice și independente. 

Hai că mă pufnește râsul. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

90% din victime se datorează intervenției.Şi eu sunt de aceiaşi părere

Si eu sunt de ACEEASI parere. Si vecinii, si prietenii. Si toate televiziunile...Am intrebat si ChatGPT si dupa un minut de calcule mi-a raspuns: daca 90% dintre raniti sunt pompieri probabilitatea ca vina sa fie a interventiei este 90%. Rezerva de 10% este din cauza ca pompierii raniti puteau fi in autocar in excursie prin comuna sau la o nunta a unui coleg langa locul exploziei.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări