Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mărunţele...

Postări Recomandate

Acum 4 ore, BRANCA a spus:

S-a măturat şi topicul "Crevedia"...Pe mine mă interesau detaliile accidentului şi eventuala clarificare a cauzelor ce au determinat tragedia.

Pai se pare ca nimeni de pe foruum nu a fost la fata locului! Deci poti gasi singur ce te intereseaza prin presa, altfel le vezi deja cautate si interpretate de altii! Si fiind deja poate alterate de reporteri, poti ajunge la concluzii gresite!

Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Cam aşa s-a deviat şi la accidentul din 2 Mai.Chiar sunt curios şi acolo dacă vor apare CORECT detaliile accidentului şi o eventuală vină a victimelor,dacă ar fi fost pe carosabil.Am înțeles,dacă e adevărat,că aceştia circulau pe dreapta,iar maşina a venit din spatele lor.

Probabil ca le-au mai venit din spate alte zeci de masini, dar acestea avind soferii cu mintea limpede, nu s-a intimplat nimic!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 690
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ponta are o părere asemănătoare cu a mea:"Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața".Mai face şi acuza că nu învățăm din greşeli şi că pompierii au fost aruncați în foc...

Personal nu fac parte din taberele care vor gâtul lui Arafat.Totuşi e ceva putred în protocoalele de intervenții şi specialiştii trebuie să le revadă.

Iar asta cu cisterne cu gaz lichefiat,în localități mi se pare o tâmpenie.Ar trebui efectiv amplasate izolat,ca fabricile chimice periculoase.Ce-i cu poveştile alea cu 50 m?Contează şi distanța,dar ar conta şi nr de cisterne,cantitățile admise şi amplasarea cisternelor.

Am urmărit relatările unor martori...Cineva a spus că a trecut printr-un nor de gaz.Cum a apărut degajarea asta??

Link spre comentariu

eos.Aia e o animaţie pentru copii mici.

Lângă o butelie cu gaz poţi fuma,poți aprinde un chibrit şi nu se întãmplă nimic!

Ca să ai foc,în cazul ăsta, trebuie să existe o scăpare de gaz.Se vorbea de o transvazare,dar şi acolo se folosesc furtune speciale,consacrate.De asta mă tot întreb cum a scăpat gazul şi cum nu s-au putut izola furtunul şi cisternele...

Link spre comentariu

Am renunțat să mai citesc ştiri,mărturii din Crevedia.Sunt atât de multe chestii care sunt prezentate contradictoriu...

Am văzut filmată chiar şi o degajare mare de gaze sub forma unui glob de câțiva metrii.Cum a apărut nimeni nu ştie.Oricum înainte de incendiu aş zice.De la care cisternă iar nu se ştie.

Nu există o singură prezentare care să aibă succesiunea cap-coadă a evenimentelor.Totul dă aceiaşi senzație de haos ca şi intervenția.

'Om trăi şi om vedea ce va ieşi la iveală.Sigur s-or expertiza şi robineții de golire/încărcare.Măcar să vadă dacă sunt deschişi,închişi sau defecți.

Link spre comentariu

doru3160.Înțeleg ce spui,da' la un eveniment din ăsta trebuie să te intrebi din start la degajare de gaze,că fără "combustibil" nu e foc...

Pomeneau azi ceva de declaratii la procuratură ce urmează să le dea unul din şoferi şi doi angajați.Mă întreb şi eu dacă ăia au scăpat find la fața locului,cum naiba s-au accidentat atâția pompieri?

Link spre comentariu
Acum 11 ore, BRANCA a spus:

Ponta are o părere asemănătoare cu a mea:"Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața".Mai face şi acuza că nu învățăm din greşeli şi că pompierii au fost aruncați în foc...

Pompierii sunt singurii militari care sunt in razboi pe timp de pace. Daca tu si Monta veniti si spune-ti ca pompierii au fost lasati sa isi riste viata ... e clar. Atentie astazi pompierii nu mai sunt recrutati ca soladatii! Ca si armata pompierii sunt profesionisti si stiu la ce se inhama. Exista cumva razboi in care militarii nu isi risca viata si nu stiu eu?

Legat de proceduri, pai la razboi ai procedura de atac sau aparare? In functie de teren si situatie actionezi! Asa si la pompieri, crezi ca se apuca baietii sa memoreze jdemii de proceduri? La fata locului in functie de experienta si IQ se incropeste ceva. Daca comandantul operatiei a fost cam slab intre urechi si fara experienta => carnagiu!

Editat de merck
Link spre comentariu

merck.Sunt sigur că există proceduri la pompieri pentru gaze lichefiate!Chiar aş vrea să văd cum arată.

Mai apoi,până la pompieri,ar trebui să existe instrucțiuni/proceduri PSI pentru prevenire şi stingere incendii pentru personalul staţiei GPL.

Azi am văzut pe sticlă cisterna care a zburat într-un lan de floarea soarelui.Arăta relativ bine,având lipsă un capac.Caz clasic de recipient încălzit din exterior.Creşte presiunea în el până cedează o îmbinare sudată,în cazul de față un capac.

Vă dați seama ce s-a întâmplat atunci,cisterna s-a transformat în rachetă,eventual şi cu explozie!Ăia estimau că a zburat vreo 700 de m!

Am mai văzut pe timpuri un accident similar la un utilaj ,dar atunci acesta find bine prins,a zburat capacul câteva sute de metri.Şi atunci a fost caz de suprapresiune,noroc că nu era vorba de gaze inflamabile.

Link spre comentariu

Nu există loc de muncă fără instructaj!Poate în Patagonia sau bantustane!

Şoferii care transportă GPL şi mai fac manevre trebuie să fie instruiți periodic.Dacă nu se face instruirea administratorul firmei răspunde penal în caz de...

Probabil nu ați lucrat în nicio unitate,fie ea de stat sau particulară.

Că patronul vorbeşte de o parcare,că alții zic că se făceau operațiuni/manevre ilegale,rămâne de stabilit de lege.

Dacă ne luăm după faptul că accidentele cu GPL sunt relativ rare,nu putem susține că personalul executant ar lucra după ureche...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări