Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mărunţele...

Postări Recomandate

Prostii.... de parca nu se putea pune masca la gura si imbracaminte adecvata cand foloseai azbest.

Vata de sticla, vata bazaltica, vata minerala folosita la izolatii...astea sunt bune, nu mai produc cancer? Sau vopseaua, sau chimicalele din alimente...s.a.m.d. Ne ia cancerul cu o mana si ne da cu zece! 

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 690
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vata minerală (de obicei, bazaltică sau de sticlă) este un material izolant utilizat în construcții și alte aplicații pentru izolarea termică și fonică. Este important de menționat că vata minerală, spre deosebire de azbest,  nu prezintă aceleași efecte negative asupra sănătății umane. Cu toate acestea, există câteva aspecte de luat în considerare:

1. Iritarea pielii și a ochilor: Vata minerală poate irita pielea și ochii atunci când este manipulată fără protecție adecvată. Prin urmare, este important să se utilizeze echipament de protecție personală atunci când se lucrează cu acest material.

2. Fibre fine și inhalare: La fel ca azbestul, vata minerală este un material fibros, iar inhalarea particulelor fine poate irita căile respiratorii. Cu toate acestea, nu are aceeași capacitate de a provoca afecțiuni grave ale plămânilor sau cancer ca azbestul.

3. Expoziție pe termen lung: Lucrătorii care sunt expuși constant și pe termen lung la particulele fine din vata minerală pot prezenta un risc crescut de afecțiuni respiratorii, cum ar fi pneumoconiozele, dar aceste riscuri sunt mult mai scăzute decât cele asociate cu azbestul.

În general, vata minerală este considerată o alternativă sigură și eficientă pentru izolația termică și fonică în construcții și alte aplicații, dar trebuie manevrată cu atenție și în conformitate cu instrucțiunile producătorului pentru a minimiza expunerea la particulele fine.

Link spre comentariu

Suntem pe un forum tehnic, sunt o groaza de studii care arata pericolul real al azbestului si totusi noi suntem mai destepti si ne indoim de acest lucru.

Sa  incerci sa-i explici lui Dorel la ce pericol se expune cand manipuleaza azbestul e pur si simplu pierdere de timp de aceea eu nici nu-mi bat capul. O vorba din popor zice ca unde esti prost  platesti... 

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

D-nule @AlpHs00, vă rog să nu vă supărați, sau să mă înțelegeți greșit, dar totuși mi se pare un pic cam ciudată panica legată de repararea acoperișului din plăci de azbociment (sau eternit cum li se mai spune în unele regiuni) de către vecinul d-voastră. D-voastră știți oare câte microparticule și de câte feluri conține aerul pe care îl respirăm; sau de cât timp este utilizat azbestul și produsele care îl au în compoziție? Și cât de mare a fost nivelul de utilizare al lui? Este clar că azbestul are potențial cancerigen, în anumite condiții, dar câți oameni s-au îmbolnăvit de cancer din cauza lui și în ce condiții de expunere?

Aș vrea totuși să vă mai întreb, dar nu vreau să mă considerați impertinent și lipsit de bun simț, cam ce vârstă aveți dumneavoastră, deoarece păreți că nu prea ați avut de-a face cu azbestul și produsele care îl conțin și sunteți foarte speriat de această "argilă".

Vă doresc numai bine și multă sănătate și îmi cer iertare dacă v-am supărat cumva!

Link spre comentariu

Varsta exacta nu o sa o zic, totusi daca eram special ma apropiam de pensie:da

Cat despre temerile mele, bunica mea a murit de cancer de pleura si nu a fumat, a mancat sanatos fara chimicale sau alte minuni moderne. La cursurile de securitatea muncii de prin vest am vazut destule videoclipuri care sa ma puna pe ganduri in legatura cu aceasta argila.

Vedeti dvs. in cazul azbestului decontarea poate aparea si dupa 30 de ani, nu platesti a doua zi. 

Nu e nevoie sa va cereti iertare, fiecare are dreptul la propia opinie.

Toate cele bune!

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Acum ca au trecut sase zile de la incendiul de la Crevedia "produs" de o firma cu patroni, administratori,etc si care functiona ilegal ( incendiu care a provocat deja 4 morti ,cca 50 raniti - unii foarte grav si pagube uriase ) ce parere aveti de faptul ca nu este anchetata/arestata nici'o persoana din firma ?

Link spre comentariu

Nikk.Nu ştiu în ce măsură e adevărar că firma este ilegală.Mai apoi trebuie lămurite şi operațiunile care se făceau acolo...Patronul zice că e loc de parcare,şoferii zic că au făcut o manevră necesară...Există şi bănuiala că transvazări se făceau curent...

După toate verificările şi analizarea faptelor se va pronunța justiția.

Atunci vom vedea ce şi cum...

Mă întreb dacă şi acțiunea pompierilor va face obiectul unei cercetări.

Toți îl hulesc pe Ponta,dar e cam singurul care a sugerat că acțiunea a fost în stil Mihăileşti.Eu nu-l acuz pe Arafat,ci pe "specialiştii" acestuia care nu au elaborat proceduri corecte.

Sau or fi bune procedurile şi prost instruit personalul??

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări