Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alan42multi RF power

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 23 minute, PINTI a spus:

Ce tranzistor final de RF este?

C2078?

A fost schimbat recent?

Nu stiu si nici nu prea pot sa vad, nu stiu nimic despre statie, am primit o cadou cumva, am umbat la trimerul ala de jos de langa final de unde se  regleza tensiunea de alimenatare si l am dat aproape de maxim sa am 3w. In pozitia initala a acestuia asa,  cum am luat statia,  puterea era  cam 2.2w

Editat de mirceacra
Link spre comentariu

Daca acum statia functioneaza normal cu cei 3W, nu mai umbla la nimic.

Pentru banda CB, intre 3W si 4W emisie nu vei simti nici o diferenta.  Ma refer la distanta de propagare.

Puterea legala este de 4W.

O distanta de emisie mai mare se poate obtine incepand de la 16W in sus. 

Nu este recomandat. Mai ales in mobil. Si iti spun dece.

Facem o simulare.

1. Am o statie, pe un camion, cu puterea de 100W la emisie. Aceasta poate acoperi, emisie inteligibila, pe o raza de  60Km (simulare). 

2. Sunt un camionagiu pe un camion XZXZ, aflat la 50Km de  statia de emisie de mai sus. Receptionez perefect acea statie.

3. Statia mea de pe bord are puterea de emisie de 4W. 

In acest caz;

1. eu receptionez perfect ce se transmite acesta.

2. emit cu 4W, ma aud cei din zona, dar cel cu 100W, fiind departe. nu  ma aude.

Daca toti am emite cu sute de W in CB, nu se mai poate intelege nimeni.

Stima.

Chiar acum, PINTI a spus:

Daca acum statia functioneaza normal cu cei 3W, nu mai umbla la nimic.

Pentru banda CB, intre 3W si 4W emisie nu vei simti nici o diferenta.  Ma refer la distanta de propagare.

Puterea legala este de 4W.

O distanta de emisie mai mare se poate obtine incepand de la 16W in sus. 

Nu este recomandat. Mai ales in mobil. Si iti spun de ce.

Facem o simulare.

1. Am o statie, pe un camion, cu puterea de 100W la emisie. Aceasta poate acoperi emisie inteligibila pe o raza de  60Km (simulare). 

2. Sunt un camionagiu pe un camion XZXZ, aflat la 50Km de  statia de emisie de mai sus. Receptionez perefect acea statie.

3. Statia mea de pe bord are puterea de emisie de 4W. 

In acest caz;

1. eu receptionez perfect ce se transmite acesta.

2. emit cu 4W, ma aud cei din zona, dar cel cu 100W, fiind departe. nu  ma aude.

Daca toti am emite cu sute de W in CB, nu se mai poate intelege nimeni.

Stima.

Link spre comentariu

Conexiunile cablului de la microfon, atat la partea de microfon cat si la mufa. Cel mai probamil este rupt un fir la aceea mufa. Daca defectul este acolo, nu te rezuma sa il lipesti la loc numai pe el.

Noteaza culorile fiecărui pin, taie din cablu un centimetru si le lipesti la loc in ordinea culorilor. 

Link spre comentariu

Da, ai dreptate. Este o statie hand.

Acolo poti incerca, in primul rand, schimbarea microfonului, respectand polaritatea acestuia. 

O alta metoda este urmarirea semnalului de modulatie cu un osciloscop, incepand de la microfon.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Sau chiar microfon afectat de umezeală sau praf.Curăţă atent orificiul sau orificiile din faţa microfonului, dacă e o sită.

Cea mai tare fază am văzut-o la un cunoscut, care mi-a adus telefonul mobil cu microfonul făcut varză.L-am întrebat cum a putut să bage atîta apă în microfon, mi-a spus că fie-sa de câteva luni se juca cu telefonul şi-l băga în gură...umplând microfonul cu salivă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări