mirceacra Postat Aprilie 3, 2023 Partajează Postat Aprilie 3, 2023 Salutare, detin o statie CB Alan42 multi care alimentata la 13.8v scoate 3w putere RF. E normal asa sau are vre-o problema? In manual scrie 4w Multumesc ! Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 3, 2023 Partajează Postat Aprilie 3, 2023 (editat) La masuratoarea efectuata ai folosit antena statiei sau o sarcina neinductiva de 50 de ohmi? Editat Aprilie 3, 2023 de PINTI Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 3, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2023 (editat) Acum 1 minut, PINTI a spus: La masurarea efectuata ai folosit antena sau o sarcina neinductiva de 50 de ohmi? Am folosit o sarcina artificiala de 50ohmi neinductiva Editat Aprilie 3, 2023 de mirceacra Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 3, 2023 Partajează Postat Aprilie 3, 2023 (editat) Ce tranzistor final de RF este? C2078? A fost schimbat recent? Editat Aprilie 3, 2023 de PINTI Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 3, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2023 (editat) Acum 23 minute, PINTI a spus: Ce tranzistor final de RF este? C2078? A fost schimbat recent? Nu stiu si nici nu prea pot sa vad, nu stiu nimic despre statie, am primit o cadou cumva, am umbat la trimerul ala de jos de langa final de unde se regleza tensiunea de alimenatare si l am dat aproape de maxim sa am 3w. In pozitia initala a acestuia asa, cum am luat statia, puterea era cam 2.2w Editat Aprilie 3, 2023 de mirceacra Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 3, 2023 Partajează Postat Aprilie 3, 2023 Daca acum statia functioneaza normal cu cei 3W, nu mai umbla la nimic. Pentru banda CB, intre 3W si 4W emisie nu vei simti nici o diferenta. Ma refer la distanta de propagare. Puterea legala este de 4W. O distanta de emisie mai mare se poate obtine incepand de la 16W in sus. Nu este recomandat. Mai ales in mobil. Si iti spun dece. Facem o simulare. 1. Am o statie, pe un camion, cu puterea de 100W la emisie. Aceasta poate acoperi, emisie inteligibila, pe o raza de 60Km (simulare). 2. Sunt un camionagiu pe un camion XZXZ, aflat la 50Km de statia de emisie de mai sus. Receptionez perefect acea statie. 3. Statia mea de pe bord are puterea de emisie de 4W. In acest caz; 1. eu receptionez perfect ce se transmite acesta. 2. emit cu 4W, ma aud cei din zona, dar cel cu 100W, fiind departe. nu ma aude. Daca toti am emite cu sute de W in CB, nu se mai poate intelege nimeni. Stima. Chiar acum, PINTI a spus: Daca acum statia functioneaza normal cu cei 3W, nu mai umbla la nimic. Pentru banda CB, intre 3W si 4W emisie nu vei simti nici o diferenta. Ma refer la distanta de propagare. Puterea legala este de 4W. O distanta de emisie mai mare se poate obtine incepand de la 16W in sus. Nu este recomandat. Mai ales in mobil. Si iti spun de ce. Facem o simulare. 1. Am o statie, pe un camion, cu puterea de 100W la emisie. Aceasta poate acoperi emisie inteligibila pe o raza de 60Km (simulare). 2. Sunt un camionagiu pe un camion XZXZ, aflat la 50Km de statia de emisie de mai sus. Receptionez perefect acea statie. 3. Statia mea de pe bord are puterea de emisie de 4W. In acest caz; 1. eu receptionez perfect ce se transmite acesta. 2. emit cu 4W, ma aud cei din zona, dar cel cu 100W, fiind departe. nu ma aude. Daca toti am emite cu sute de W in CB, nu se mai poate intelege nimeni. Stima. Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 3, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2023 ok, am inteles, nu sunt adeptul puterilor mari pt CB , ce consum ar trebui sa aiba statia in emisie la 13.8v? Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 3, 2023 Partajează Postat Aprilie 3, 2023 In jur de 1,5-2A. Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 4, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2023 Am constatat ca desi exista purtatoare cu o putere relativ ok (in jur de 3w asa cum am spus mai sus) nu exista modulatie, nici pe FM si nici pe AM. Ce ar trebui sa verific mai departe? Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 4, 2023 Partajează Postat Aprilie 4, 2023 Conexiunile cablului de la microfon, atat la partea de microfon cat si la mufa. Cel mai probamil este rupt un fir la aceea mufa. Daca defectul este acolo, nu te rezuma sa il lipesti la loc numai pe el. Noteaza culorile fiecărui pin, taie din cablu un centimetru si le lipesti la loc in ordinea culorilor. Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 4, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2023 Acest tip de statie este compacta si nu are mircofon separat, mobil, microfonul este o capsula electret plasta in aceiasi carcasa legata de pcb cu 2 fire care sunt ok, le am verificat. Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 4, 2023 Partajează Postat Aprilie 4, 2023 (editat) Da, ai dreptate. Este o statie hand. Acolo poti incerca, in primul rand, schimbarea microfonului, respectand polaritatea acestuia. O alta metoda este urmarirea semnalului de modulatie cu un osciloscop, incepand de la microfon. Editat Aprilie 4, 2023 de PINTI Link spre comentariu
vioreldascalu49 Postat Aprilie 4, 2023 Partajează Postat Aprilie 4, 2023 Posibil lipsa alimentari microfonului Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 4, 2023 Partajează Postat Aprilie 4, 2023 Sau chiar microfon afectat de umezeală sau praf.Curăţă atent orificiul sau orificiile din faţa microfonului, dacă e o sită. Cea mai tare fază am văzut-o la un cunoscut, care mi-a adus telefonul mobil cu microfonul făcut varză.L-am întrebat cum a putut să bage atîta apă în microfon, mi-a spus că fie-sa de câteva luni se juca cu telefonul şi-l băga în gură...umplând microfonul cu salivă. Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 4, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2023 Voi schimba capsula microfonului sa vad daca se schimba ceva. Pe cele 2 fire ale acestuia ar cam trebui sa pot masura o tensiune de alimentare a lui nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum