Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre armată și pățaniile de acolo....

Postări Recomandate

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Fie vorba intre noi, desi capii armatei, secu sau politiei s-au comporta asa cum stim la revolutie, eu nu am auzit inca de nici o lege care sa spuna ca juramintul militar depus inainte de 89 s-a anulat. desi din comportarea ulterioara a celor care au jurat, asa se pare!

Fara sa omor pe nimeni, pot spune ca era vorba de regimentul de transmisiuni din Pitesti! unde un an si jumatate a fost ca in statiune! chiar in prima zi, comandatul ne-a spus, sigur ca o gluma, ca cel care nu se ingrasa cu minim 10Kg in timpul stagiului militar, nu va fi trecut in rezerva pina nu pune Kg lipsa pe el! Si soldatii si cadrele, nascuti-crescuti la oras, iar incorporari se faceau doar din 4 orase ale tarii, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti si Craiova! Deci ne cunosteam in mare parte intre noi sau cu cei din ciclul II. Nu imi pare rau nici macar dupa o secunda petrecuta acolo!

Link spre comentariu

Cine mai tine seama de un juramant in ziua de azi?

Cine mai stie cu adevarat ce inseamna juramantul, camaraderia, toti pentru unul/unul pentru toti?

Traditiile s-au pierdut, identitatea de neam se pierde odata cu ele...

Acum este ca in jungla, fiecare pentru el....

Angajatii militari au devenit ca orice angajat corporatist, ahtiati dupa bani si venituri, alergand dupa functii si grade, cu singura deosebire ca nu li se cere socoteala pentru ce fac (sau nu fac).

Nu exista criterii concrete de evaluare a muncii fiecaruia, iar evalurea anuala este de ochii lumii. 

Recompensele se acorda pe ochi frumosi, nu pe merit.... 

Asta in MAI, ca in MApN s-au mai schimbat lucrurile de cand cu NATO, fiind fortati sa se alinieze oarecum la niste standarde, dar si acolo s-au aliniat uneori ....romaneste....

Daca ati sti cum merg treburile prin unele ministere, ati fi de acord ca cel mai potrivit motto pentru tara ar fi celebrul:

"Lasati orice speranta voi cei care intrati."

Stima!

PS

As putea povesti multe, dar mai bine nu, ca iar poluam topicul...

Editat de draku
Link spre comentariu
Acum 16 ore, validae a spus:

Probabil nimic, dar la ei nu e situatia chiar în halul în care e la noi.În sensul că pensiile sunt totuși de bun simț și nu disproportionate ca la noi, cu ,,speciali,, care nu se mai satura de privilegii nemeritate.

Pai daca rezolva ''nimic'' cum de altfel au mai rezolvat, de ce atita haos, distrugeri si pierderi in Franta???

Acum 5 minute, draku a spus:

toti pentru unul/unul pentru toti?

pe la noi nu se purta, de fapt in armata romanana erau strict interzise pedepsele colective! cum am auzit atitea povesti ca facea unul ceva si o tragea tot plutonul!

Vorba cpt. Andrei: ''Nu-mi permit eu, ditamai capitanul sai-i spun unui soldat sa faca tiris pe jos si o faci tu, un putoi de sergent???'' cind a incercat un sergent sa se dea rorund!

Link spre comentariu
Acum 9 minute, draku a spus:

Daca ati sti cum merg treburile prin unele ministere, ati fi de acord ca cel mai potrivit motto pentru tara ar fi celebrul:

"Lasati orice speranta voi cei care intrati."

Puteti sti, doar daca lucrati in acele ministere! altfel, m-am convins de zeci si zeci de ori, de pe margine lucrurile se vad altfel, de obicei eronat!

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Marele Savant a spus:

pe la noi nu se purta, de fapt in armata romanana erau strict interzise pedepsele colective! cum am auzit atitea povesti ca facea unul ceva si o tragea tot plutonul!

Nu sunt totdeauna povesti. Puteai omorî un om facând instructie dupa regulamente. În unele unitati s-a ajuns la forme extreme. De. ex. au tinut un pluton întreg, ore în sir, în pozitie de drepti afara, în tinuta de vara, pe lapovita. Era început de aprilie si deja au distribuit tinuta de vara. Cadrele bineînteles ca au fost echipate corespunzator vremii. Au stat asa pâna când au început sa lesine. Jumatate de pluton a ajuns la spital cu pneumonie. Ancheta ce a urmat, a stabilit ca a fost instructie în limita permisa de regulamente. Sau alt caz: i-au alergat cu masca pe figura pâna la lesin. Unul dintre ei nu si-a mai revenit. Era fratele primului meu comandant de pluton, baiat bun, dar cam iute la mânie (comandantul). De aceea, a dat ordin scris gradatilor comandanti de grupa, ca, în caz ca ordona asemenea "instructie" ca pedeapsa, acestia sa refuze sa execute ordinul.

Întrucât s-a pomenit de juramîntul militar: Ce valoare mai are azi acel juramînt, daca a disparut atât statul cât si comandantul suprem fata de care ne-am obligat prin acel act?

Editat de franzm
Link spre comentariu

Pai daca rezolva ''nimic'' cum de altfel au mai rezolvat, de ce atita haos, distrugeri si pierderi in Franta???

Vorba cpt. Andrei: ''Nu-mi permit eu, ditamai capitanul sai-i spun unui soldat sa faca tiris pe jos si o faci tu, un putoi de sergent???'' cind a incercat un sergent sa se dea rorund!

Dictonul respectiv nu se aplica numai in caz de sanctiuni....

...de pe margine lucrurile se vad altfel, de obicei eronat!

Asta pot sa o spun eu, cu siguranta, citind unele replici de pe aici....

Editat de draku
Link spre comentariu

Acu stau şi mă gândesc că acei din armată,secu şi miliţie,care şi-au călcat jurământul la revoluţie,iau pensie bine mersi!

Privitor la "grozăvia" instrucţiei din armata RO pe timpuri,uitaţi-vă numai în filmele ce au rulat la noi,cum se desfăşoară în alte ţări.Sau citiţi romanele de război...

Vreau să zic că în întreaga lume "instrucţia" e groaznică şi de f f multe ori inumană.Scopul e unul singur,pregătirea soldatului pentru a fi o maşină de ucis!

Link spre comentariu

Vorbiți de jurământ? Pai hai sa vedem care/câți au respectat jurământul depus la ungerea ca miniștri în guvernele sufletului ce s-au perindat în timp. Putem spune ca ceremonia aia e o tragicomedie. Deși toți au jurat sa lupte pt fericirea neamului, toti s-au limitat sa lupte pt fericirea lor, odată înscăunati. A fost judecat măcar unu' ca a jurat strâmb sau ca a încălcat jurământul? Vise taică, vise. Și asta doar pt ca nu au existat consecințe. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gica70 a spus:

Adica ca pe vremuri?!

In nici'un caz. La vremuri noi, suveranisti noi : Giorgica Simion, Diana Sosoaca, surorile Pacurariu , etc.

Noi romanii , peste 30% ,ca ei vrem sa fim , Asta a descoperit int'un sondaj de opinie siciologul neamului .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, franzm a spus:

u sunt totdeauna povesti. Puteai omorî un om facând instructie dupa regulamente. În unele unitati s-a ajuns la forme extreme. De. ex. au tinut un pluton întreg, ore în sir, în pozitie de drepti afara, în tinuta de vara, pe lapovita.

Puteai o duda! abuzuri! nu cred ca in programul zilei respective figura asa ceva! si instructia se facea dupa un program, care era scris in caietul comandantului de pluton cu o zi inainte. si trebuia sa scrie exact conform programei, ca la scoala, nu ce vroia muschii lui.

Noi aveam doar 3 ore pe saptamina in care ar fi trebuit sa iesim din sala de clasa, dar adesea nu se repectau nici alea! iar dupa plecarea cadrelor, adica dupa ora 15.30, gradatii nu aveau dreptul sa faca nici un fel de activitati fizice/instructie/alte asemnea cu militarii in termen ci doar ce era scris in program. In doua zile scria ''activitati de club''! tv. in sala de pierdut timpul alaturata dormitorului, iar 3 duminici din 4, film in sala de festivitati. Film care circula prin reteaua cinematografiei, nu filme educative. Chiar daca am fost noi mai norocosi, legile erau la fel peste tot, dar am auzit si eu de tot felul de abuzuri, chiar am plecat destul de speriat in armata! Dupa care, in prima zi, stateam cei sositi in ziua aia (se venea in 4 zile, cite un oras in fiecare zi, Craiova a fost prima, in ziua de marti) pe scara din fata dormitorului si mestecam in canile cu ness!

Erau destule unitati unde viata era civilizata, dar probabil cei care faceau repartizarile, aveau ochii formati si se prindeau rapid care unde ii este locul!

Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Vreau să zic că în întreaga lume "instrucţia" e groaznică şi de f f multe ori inumană.

Nu a fost niciodata si nu este nici acum in RO! majoritatea povestilor au ca protagonisti diveri caporali sau sergenti, ajunsi mici satrapi care isi faceau de cap in lipsa cadrelor, sau ofiteri aflati sub papucul nevestelor care isi varsau frustrarea pe soldati! Programele de pregatire oficiale nu erau nici groaznice nici inumane! doar diversi napoleoni ratati le faceau asa!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări