Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare cablaj corodat in curent continuu

ionutz2013

Postări Recomandate

Acum 20 ore, bobinatorul a spus:

HAi că ies bine și la cnc.

Screenshot_2023-04-04-00-01-00-431_com.miui.gallery.jpg

Cred eu că este cea mai ușoară metodă.Il las să facă treabă ,între timp mă ocup de altele.

Sigur, mai ales ca oricine are un CNC acasa!

Acum 7 ore, validae a spus:

De mulţi ani am renunţat complet la corodare, fac direct şi definitiv pe Perfoboard.

Poate sint eu mai ciudat, dar nu mi-a placut niciodata! Si se consuma mult fludor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

22

• PavelR

6

• AlpHs00

6

• sesebe

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 10 ore, Marele Savant a spus:

Sigur, mai ales ca oricine are un CNC acasa!

Poate sint eu mai ciudat, dar nu mi-a placut niciodata! Si se consuma mult fludor!

Eu ca sa nu consum mult fludor ca e scump, folosesc fire de la un utp dezizolate si le prind in cateva puncte. Metoda electrica este doar pentru corodare. Nu pentru desen. Pot folosi metoda foto, metoda de transfer, sau orice metoda. Partea aia electrica imi corodeaza zonele neprotejate. (Alternativa a clorurii ferice) o sa incerc cu pliante din alea de la hipermarket ca am casa plina de asa ceva. Nu stiu daca printul trebuie sa fie proaspat cand transfer sau pot si dupa o zi 2 dupa ce l-am printat sa il transfer pe placa.

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Poți și mai tirziu dar cel mai bine iese proaspăt. Dacă durează mai multe zile se poate ca între timp sa apara mici "zgârieturi" pe desenul imprimat sau sa se transfera mai putin/greu. 

Legat de electrocorodare, crezi ca ești primul care a încercat asa ceva? Am incercat și eu (acum muuuulti ani) cind rămăsesem fără clorura dar mi-a trecut repede. Pe lingă ca marginile traseelor ies foarte neregulat, ramin și o multitudine de insulițe necorodate complet pe măsură ce încep sa apara întreruperi în folia de cupru. 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, sesebe a spus:

Poți și mai tirziu dar cel mai bine iese proaspăt. Dacă durează mai multe zile se poate ca între timp sa apara mici "zgârieturi" pe desenul imprimat sau sa se transfera mai putin/greu. 

Legat de electrocorodare, crezi ca ești primul care a încercat asa ceva? Am incercat și eu (acum muuuulti ani) cind rămăsesem fără clorura dar mi-a trecut repede. Pe lingă ca marginile traseelor ies foarte neregulat, ramin și o multitudine de insulițe necorodate complet pe măsură ce încep sa apara întreruperi în folia de cupru. 

N-am zis ca am fost primul cu electrocorodarea. Si am facut din acelas motiv. Lipsa de clorura si urgenta pt a avea acel montaj pus la masina. Acele insulite ne corodate le-am racait cu letconul incins. Dar acu am un vecin la care sa corodez cu clorura. Cand am de corodat cablaje i le dau lui sa le bage in clorura sa nu ma mai complic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări