aurelianr Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Buna ziua, imi puteti recomanda si mie un multimetru va rog? Am avut mai multe dar nici unu nu a tinut mai mult de doi ani, am dat dr la 50 la 160 lei Toate cele bune, Aurelian Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Trebuie să menționezi totuși ce pretenții ai de la un multimetru, ce experiență ai în domeniul în care vrei să-l folosești.Dacă ești mai puțin experimentat și faci des greșeli de manipulare (ex. pe domeniul de rezistori aplici tensiuni) atunci ai nevoie de un multimetru cu protecții bune, genul indestructibil.De menționat totuși că pe domeniul de curenți singura protecție rămâne doar siguranța fuzibilă, iar dacă multimetrul utilizat nu are siguranță pe domeniul cel mai mare de curenți, o eroare de măsurare poate distruge cablajul aparatului și topi firele, risc de accidentare gravă. Din experiența personală recomand Habotest HT118A, un aparat ieftin și bun ca și domenii de măsură, protecții și funcții.Plus că e și TrueRMS pentru c.a. până la 1000Hz. https://www.lerato.ro/aparat-de-masura-digital-habotest-ht118a-multimetru-true-rms-ncv-afisaj-lcd-negru.html Link spre comentariu
aurelianr Postat Aprilie 1, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2023 1 minute ago, validae said: Trebuie să menționezi totuși ce pretenții ai de la un multimetru, ce experiență ai în domeniul în care vrei să-l folosești.Dacă ești mai puțin experimentat și faci des greșeli de manipulare (ex. pe domeniul de rezistori aplici tensiuni) atunci ai nevoie de un multimetru cu protecții bune, genul indestructibil.De menționat totuși că pe domeniul de curenți singura protecție rămâne doar siguranța fuzibilă, iar dacă multimetrul utilizat nu are siguranță pe domeniul cel mai mare de curenți, o eroare de măsurare poate distruge cablajul aparatului și topi firele, risc de accidentare gravă. masor tensiuni din bateriile solare si ceva amperajb. nu sunt chestii neaparat de profesionist ci doar de amator. Ma gandeam ca unul analogic ar fi mai bun si ar avea protectii mai bune Link spre comentariu
PavelR Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Acum 24 minute, aurelianr a spus: Buna ziua, imi puteti recomanda si mie un multimetru va rog? Am avut mai multe dar nici unu nu a tinut mai mult de doi ani, am dat dr la 50 la 160 lei Toate cele bune, Aurelian de ce nu a tinut nici unul mai mult de 2 ani? Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Acum 18 minute, aurelianr a spus: masor tensiuni din bateriile solare si ceva amperajb. nu sunt chestii neaparat de profesionist ci doar de amator. Ma gandeam ca unul analogic ar fi mai bun si ar avea protectii mai bune Analogice cred ca nici nu se mai fabrica si la alea cum se da acul peste cap s-au dus dracu'. Ce naiba suint alea "baterii solare" ? Eu nu am auzit pana acum ... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Dacă un digital nu a ținut mai mult de doi ani, un analogic n-are nicio șansă... Analogicele sunt sensibile la șocuri și nu prea tolerează greșeli de utilizare.Există și analogice ,,Full protected,, dar foarte scumpe, nu cred că ai da 1000-2000 Lei pe unul.... Doar un exemplu, există și mai bengoase decât ăsta. https://www.germanelectronics.ro/aparate-de-masura-surse-de-alimentare/aparate-de-masura/multimetre/multimetru-analogic-metrix-mx1-ip65-cat-ii-1000-v-cat-iii-600-v-108502.html Link spre comentariu
PavelR Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 (editat) A fost luna trecuta un multimetru analogic pe olx , care are tot felul de protectii , Multavi 5 modelul nou , verde . Metrix si Chauvin Arnoux au multimetre analogice rezistente la uzura , se gasesc ocazional sh pe olx . Alte mentiuni: Gossen Metrawat , unigor , unele modele metra blansko . Orice aparat din lista asta merita 200 lei daca e perfect functional si arata bine edit: pentru ca anticipez comentariile despre suma de 200lei ca ar fi prea mica , ma refeream ca merita clar cumparat daca e in jurul sumei asteia , si da , de multe ori au fost la vanzare cele mentionate la sume asemanatoare Editat Aprilie 1, 2023 de PavelR Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Salut, Iti recomand un UT61E e foarte bun ptr ce ai nevoie. Nu inteleg de ce zici ca nu tin ? Ce se intampla cu ele? Eu am un DT9207 din 1992 si merge foarte bine si acum. BR/Daniel Link spre comentariu
PavelR Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 si multimetrele din lidl sunt decente pentru cei 60 lei cat costa , au autoscalare Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 PavelIR.Când e vorba de autoscalare n-aş lua ceva ieftin,din cauza timpului mare de reacţie... Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 2, 2023 Partajează Postat Aprilie 2, 2023 15 hours ago, PavelR said: de ce nu a tinut nici unul mai mult de 2 ani? Si eu as fi curios de raspunsul asta, pentru ca la mine pana si DT-ul luat de la mivarom acum mai multi ani, este in perfecta stare de functionare. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 2, 2023 Partajează Postat Aprilie 2, 2023 Probabil au fost abuzate prin utilizare incorectă a domeniilor, măsurat tensiuni cu testerele conectate pe șuntul ampermetric, etc... Link spre comentariu
aurelianr Postat Aprilie 2, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2023 mi s a intamplat sa ating din gresala cu ambele sonde aceeasi borna a bateriei pe care trebuia sa o masor. Link spre comentariu
q_acdc Postat Aprilie 2, 2023 Partajează Postat Aprilie 2, 2023 (editat) Acum 4 ore, Marian a spus: Si eu as fi curios de raspunsul asta, pentru ca la mine pana si DT-ul luat de la mivarom acum mai multi ani, este in perfecta stare de functionare. La inceputul aniilor 90 cand au aparut m830 (si voltcraft) ,m890G(Mastech) ,my68 : am reusit sa distrug contactele(padurile) de la comutator pe ohmi.(chiar daca le curatam frecvent) Sa nu ne ascundem dupa perdea ,se cunosc aceste probleme.La mine singurul care a tinut este Sanwa.( chiar si cu Kyoritsu 1009 am probleme asemanatoare) Editat Aprilie 2, 2023 de q_acdc Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 2, 2023 Partajează Postat Aprilie 2, 2023 1 oră în urmă, aurelianr a spus: mi s a intamplat sa ating din gresala cu ambele sonde aceeasi borna a bateriei pe care trebuia sa o masor. Nu are cum să se strice din cauza asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum