Florin Miroiu Postat Martie 30, 2023 Partajează Postat Martie 30, 2023 Am în construcție doua boxe din MDF și pe laterale lor vreau sa le aplic furnir de nuc . Cînd eram elev la practica de lucru manual am furniruit o casetă de bijuterii. Atunci foloseam clei de oase și suprafața era foarte mică. Acum lateralul boxelor însumează aproape 3m pătrați și la suprafața asta este nevoie de o procedura si tehnica care trebuie bine pusa la punct. Că și adeziv am doua alternative, aracet sau pernandez. De amândouă i mi este foarte frică. Și de fapt cel mai frică i mi este umflături. Furnirul deja l am cumpărat, este foarte frumos și nu vreau sa renunț la idee. Desigur pot sa le vopsesc ,dar calitatea nu se compara și munca este poate mai multa. Va rog sa mă îndrumați in acest proiect. Mulțumesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 30, 2023 Partajează Postat Martie 30, 2023 Ar trebui intrebat cineva care lucreaza la fabrica de mobila, asa stiu ca este ceva praf cre se pune pe lemn si peste furnir, dai cu călcătorul si iese la fix... Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 30, 2023 Autor Partajează Postat Martie 30, 2023 Am uitat să menționez că aștept numai metode de lucru din parte celor care au făcut aceasta operatie și pot da un sfat avizat . Am căutat ,înainte să postez , dar nu am găsit ceva foarte concludent. Am postat aici acest subiect cu speranța că cei care intra aici sunt meseriași și nu "părelologi" Link spre comentariu
daniels Postat Martie 30, 2023 Partajează Postat Martie 30, 2023 Apropo' de parerologi, crezi ca exista o tehnologie magica care tine loc de indemanare? Link spre comentariu
gusti_73 Postat Martie 31, 2023 Partajează Postat Martie 31, 2023 Eu m-am descurcat foarte bine cu prenadez. Se cumpara la litru din magazine de bricolaj (este cel mai accesibil), se aplica un strat pe suprafata de lipit si un strat pe suprafata furnirului (cea care va trebui lipita). Se lasa la uscat. Se mai aplica inca un strat pe ambele suprafete dupa care se lipesc. Se preseaza cu o rola sau cu altceva ce aveti la indemana si nu strica suprafata furnirului. Aplicarea se face cu pensula in strat mediu ca si grosime (va orientati la fata locului). Atentie mare la colturi......cum faceti sa iasa bine si care parte pe care se asaza. Daca lipiti sa aveti grija ca nu se mai dezlipeste (adica nu aveti voie sa gresiti la lipire). Toate operatiunile trebuiesc facute in spatiu deschis, exista pericol de incendiu si de intoxicatie cu vapori de nitrodiluant. Pentru 3 mp probabil ca veti folosi aproximativ 2 litri de prenadez. Bucatile de furnir se "potrivesc intre ele" la modul urmator. Se iau cele doua bucati, se suprapun putin pe lungul fibrei, se aplica o banda tip scotch peste zona suprapusa, se traseaza o linie cu creionul iar apoi se taie pe linia respectiva cu cutter sau cu foarfeca. Asfel rezulta doua bucati care se imbina perfect. Se pun una langa alta pe zona taiata si se lipesc din nou cu banda scotch pe partea care nu va fi lipita, se lipeste unde aveti nevoie si apoi se renunta la banda adeziva. Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 31, 2023 Partajează Postat Martie 31, 2023 Furnirul se aseaza mai mare si se taie dupa lipire marrginile Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 31, 2023 Autor Partajează Postat Martie 31, 2023 Acum 19 ore, daniels a spus: Apropo' de parerologi, crezi ca exista o tehnologie magica care tine loc de indemanare? Probabil că nu ai auzit de procesul tehnologic a unui produs , care este o știință nu o magie. Și ar mai fi multe de spus dar te las sa le descoperi singur. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 31, 2023 Autor Partajează Postat Martie 31, 2023 Salut. Gusti , mulțumesc pentru experiența împărtășită. Am câteva întrebări: ce fel de furnir ai folosit? daca l ai umezit puțin înainte? pe ce suport l ai lipit? MDF, PAL, LEMN. după lipire l ai lăcuit ? l ai băițuit? ce dimensiune ai furniruit ? ce a fost cel mai greu ? unde ai greșit cel mai rău? ai incercat și cu altceva înainte de prenadez ? l-ai diluat cu ceva? l-ai întins cu pensula pe o suprafață mare de la început sau din aproape în aproape? suprafața la final a ieși perfecta sau a trebuit să mai corectezi , crăpături, umflături ,? ai folosit șmirghel sau altceva pentru finisare? Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 1, 2023 Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Adeziv de contact gen prenandez activat inainte le lupire cu suflanta de aer cald sau adeziv pentru lemn gen aracet dar aici va trebui presa. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Aprilie 1, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2023 Da, am sa incerc cu prenadez la spray. Se uniformizează bine și se lucrează repede și curat. Am mai lucrat cu prenadez la un plafon de mașină dar în loc de furnir a fost textil și a avut multe denivelări și nu a fost simplu deloc. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 2, 2023 Partajează Postat Aprilie 2, 2023 La 31.03.2023 la 18:57, Florin Miroiu a spus: Salut. Gusti , mulțumesc pentru experiența împărtășită. Am câteva întrebări: ce fel de furnir ai folosit? daca l ai umezit puțin înainte? pe ce suport l ai lipit? MDF, PAL, LEMN. după lipire l ai lăcuit ? l ai băițuit? ce dimensiune ai furniruit ? ce a fost cel mai greu ? unde ai greșit cel mai rău? ai incercat și cu altceva înainte de prenadez ? l-ai diluat cu ceva? l-ai întins cu pensula pe o suprafață mare de la început sau din aproape în aproape? suprafața la final a ieși perfecta sau a trebuit să mai corectezi , crăpături, umflături ,? ai folosit șmirghel sau altceva pentru finisare? Am folosit furnir de citesc de 1mm grosime. Nu l-am băițuit...l-am lăcuit cu lac din comerț. Nu am incercat cu altceva înainte. L -am întins pe suprafața cât o fata de boxa...pe rand fiecare fata. Se întinde și se lipește și definitivează fiecare fata. Suprataxa a ieșit perfecta din prima. Pentru finisare șmirghel destul de fin asta la final. Pe față și pe spatele furnirului se dau doua straturi. Unul care va fi absorbit de lemn și care se lasă la uscat și apoi stratul doi care va rămâne lipicios. Cea mai mare greșală...aplicarea greșită a unei foi de furnir. Este imposibil de dezlipit întreaga iar suprafața boxei foarte greu de curățat sa devină din nou plana pentru aplicarea corectă a altei foi de furnir. Autocorectul și-a făcut treabă....înțelegi Dvs. ce am scris. Boxele au 1.2m înălțime și baza de 25x25 cm. Cu prenadez spray cred că e mai greu pentru că lemnul se îmbină cu prenadez. Materialul boxelor este MDF. După 12 ani sunt la fel de bine lipite. Doar culoarea furnirului s-au schimbat puțin. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Aprilie 2, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2023 https://imgur.com/a/atdq60j Salut. Asta este furnirul și este de 0,45 mm, cu care vreau sa furniruesc boxele care sunt din MDF.de18mm și au 850mm cu 330mm. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 3, 2023 Partajează Postat Aprilie 3, 2023 Al meu a fost în foi. Poate reușiți să îl îndreptați...o să lucrati mai ușor. In rest...succes....Lac va trebui sa aplicați mai multe straturi și va trebui șmirghel uit după fiecare strat. Link spre comentariu
efrig Postat Octombrie 1 Partajează Postat Octombrie 1 SPRAYKON B707. Suflat bine piesele. Dat și pe fața boxei, și pe furnir. Lăsat 5-10 min și apoi lipit. După lipire pun rotoorbitalul cu 120-180 pe el să ajut lipirea și în același timp să încep finisajul. Tai cu un cutter ascuțit excesul, izolez și continui cu celelalte fețe. Urmează un proces care face subiectul altei discuții. Finisaj Rubio Monocoat. Dacă știi ce faci, iese absolut impecabil. Mătase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum