Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IRS2092

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 28 minute, iclub a spus:

Imi cer scuze ,am incurcat lucrurile , e vorba de kit-ul chinezesc echipat cu circuitul  IRS2092 cu care as vrea sa 6401ec8870db1.webp un amplificator cu TDA8954TH.

sunt dua lucruri diferite

irs2092 este driver class d amp

tda 8954 este final audio de sine stătător cass d

Nu poti sa le combini !!?

Link spre comentariu

La irs2092 trebuie si o tensiune de 12 volti fata de minus,depinde de cum e facuta schema amplificatorului,la tda nu trebuie aceasta tensiune separata.La 25 de volti s-ar putea sa trebuiasca sa modificati ceva rezistente,ceea ce e mai complicat.Dar cred ca puteti gasi modul cu tda gata facut si este stereo pe cand modulul cu irs este mono.

Link spre comentariu

Tda-ul este legat in punte,deci chiar daca gasiti un modul stereo pentru inlocuire se poate lega in punte. BTL 1 × 420 W, RL = 8 Ω (VDD = 41 V; VSS = −41 V)-extras din datasheet-ul tda-ului.Cu irs-ul veti obtine o putere foarte mica deorece este in semipunte.

Link spre comentariu
La 30.03.2023 la 17:25, iclub a spus:

Aplicatia e o boxa activa cu TDA7294 pentru inalte (care e OK) si TDA8954TH pentru difuzorul de joase.

Cum partea cu 8954 e moarta , m-am gandit sa o inlocuiesc cu un KIT.

Alimentarea e la +/- 25V.

Am reparat si eu de curand o boxa ativa  cu configuratia asta ( ceva de la behringer)

La mine a fost un defect simplu nu a fost nevoie de interventie serioasa dar ce am observat este ca acel cip pe partea de bass este o alegere foarte proasta mai ales ca difuzorul era pe 8 ohmi !

Pt bass eu as folosi tot tda7294 , doua bucati puse in punte mai ales ca alimentarea este de doar 2x25Vcc

Editat de Dj_Dog
Link spre comentariu

Un TDA8954TH in China e 100 lei cu tot cu transport, merita efortul sa inlocuiesti cu ceva kit cu TDA7294 in punte ? 

Numai un TDA7294 costa vreo 50 lei doar integratul original sau chinezesc cu tot cu pcb, dar trebuie 2 bucati si tot atat costa.

Cred ca trebuie montat si radiator la tda7294 alea, unul mare, nu gluma, care costa si ala.  NIci sursa s-ar putea sa nu duca final in clasa AB cu pierderile de rigoare

Editat de modoran
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări