Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Va plac pensiile speciale?

Postări Recomandate

Acum 4 ore, DjLeco2021 a spus:

La cit de scirbit e romanul acum, la ce a vazut ca s-a intimplat dupa caderea lui Ceausescu, la promisiunile de 33 ani incoace, la cit de imbuibati cu averi sint toti politicienii, acum chiar iese macel.

De fapt romanul isi vede de treba, pentru ca desi s-au scumpit cam toate, tot e mai bine ca inainte de 89! eu vad ca din citeva mii de membri ai forumului, mai putin de 10 persoane scriu continuu contra guvernului sau chiar denigreaza tara! Atit, doar citiva din citeva mii! si acesti citiva, nu se pling de propria saracie, nu! ei o duc foarte bine, dar stiu ei pe cineva, au auzit ei, sigur trebuie sa existe oameni care o duc rau! sigur ca exista si au existat in toate timpurile si in toate orinduirile sociale!

Asa ca, stimate domn, cu toata instigarea la revolta pe care o faci cu insistenta, nu vei avea parte de o revolutie in curind!

Ghinion! 

Acum 1 oră, norad a spus:

Iar de pensii speciale beneficiaza politicienii, politia, armata, judecatorii, procurorii, jandarmeria. Ei sunt specialii.

ati citit intre timp ca acestea nu sint platite de CNPP, deci nu afecteaza pensiile de stat!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 5 ore, norad a spus:

Iar de pensii speciale beneficiaza politicienii, politia, armata, judecatorii, procurorii, jandarmeria

Mai sunt , mai sunt . Fara pretentia de a'i mentiona pe toti : funtionarii de la parlament, personal auxiliar din justitie si procuratura, asimilatii magistratilor de la ministerul justitiei , ccr, inspectorii curtii de conturi, ziaristi si scriitori, clerul, serviciile secrete

Acum 3 ore, Marele Savant a spus:

acestea nu sint platite de CNPP, deci nu afecteaza pensiile de stat

Nu fiti asa sigur . Afecteaza statul, coeziunea sociala, deficitul . Dreptatea, echitatea, meritocratia sunt resurse ignorate de "politicienii" nostri si care impiedica dezvoltarea tarii . Bugetul specialilor este comparabil cu al armatei si in cativa ani va depasi bugetul educatiei . Convingerea mea este ca cifrele sunt coafate, in realitate arata mult mai rau . Administrarea feudala a tarii si bugetului nu mai poate fi sustinuta , deja am ajuns la 50% din PIB deficit, "cresterea economica" e data de consum deci e o butaforie . Daca la ba'eti nu le reuseste ROexit o sa fim obligati sa facem cateva reforme : a pensiilor, a salarizarii bugetarilor  si mai ales reforma administrativa . Altfel SRI Lanka scrie pe noi ...

Editat de Nikk
completare
Link spre comentariu
Acum 16 ore, Nikk a spus:

Nu fiti asa sigur . Afecteaza statul, coeziunea sociala, deficitul . Dreptatea, echitatea, meritocratia sunt resurse ignorate de "politicienii" nostri si care impiedica dezvoltarea tarii .

Desigur. dar in postarea citata de mine, se rostogolea gulguta ca pensiile speciale afectea fondul CNPP, total neadevarat!

Link spre comentariu
Acum 26 minute, Marele Savant a spus:

Desigur. dar in postarea citata de mine, se rostogolea gulguta ca pensiile speciale afectea fondul CNPP, total neadevarat!

Pensiile speciale nu sunt platite din bugetul statului? Daca tai o felie din cascaval, pentru pensiile speciale tu pretinzi ca mai ai pe masa tot cascavalul? Orice cheltuiala (in plus) de la buget influenteaza restul cheltuielilor! 

Pensia iti va creste in viitor, insa puterea de cumparare a pensiei marite se va diminua (cred ca ai auzit de inflatie, nu?). 

3-datorie-publica.jpg

Ca tot se vorbea de falimentul bancilor:

T1/2022 T2/2022 T3/2022 T4/2022 ian. 2023
- Emisiuni de obligaţiuni 44 908,0 40 484,3 40 892,7 42 477,7 49 888,1
Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 42 minute, merck a spus:

ensiile speciale nu sunt platite din bugetul statului? Daca tai o felie din cascaval, pentru pensiile speciale tu pretinzi ca mai ai pe masa tot cascavalul?

Draga, sper ca te prefaci, nu ca nu intelegi cu adevarat! 

Afirmatia initiala era ca pensii lepciale greveaza bugetul CNPP, iar eu am spus ca nu, multi cred asta, dar acele pensii nu sint platite din bugetul casei nationale de pensii publice, deci din cotizatiile salariatilor!

Link spre comentariu

Absolut de acord si promit sa nu mai combat gulguta rostogolita peste tot ca aceste pensii sint platite din bugetul CNPP! pot scrie si de 100 de ori, peste doua zile, vom citi din nou ca pensiile speciale afecteaza pe cele publice! pentru ca eu postez cind si daca vreau, la altii se pare ca e sarcina de serviciu!

Link spre comentariu

Nici nu mai contează de unde sunt plătite de fapt, dar cred că sunteți total de acord că nimeni dintre celebrii ,,magistrați,, nu merită chiar zeci de mii de Euro pensie specială.Ce dracu a făcut ăla să merite atât ? Culmea e că astfel de pensii au și ăia de au băgat nevinovați în pușcării, nu-i așa ? Că la noi judecătorii sunt intangibili, ca și doctorii, pot să te omoare dar nu răspund în fața nimănui.Sper că în fața lui Dumnezeu or răspunde totuși...

Link spre comentariu

Acum 58 minute, Marele Savant a spus:

Afirmatia initiala era ca pensii lepciale greveaza bugetul CNPP, iar eu am spus ca nu, multi cred asta, dar acele pensii nu sint platite din bugetul casei nationale de pensii publice, deci din cotizatiile salariatilor!

Si care este diferenta? Se mareste roata de cascaval ce urmeaza a fi impartita daca pensiile speciale nu greveaza bugetul CNPP? Crezi ca in viitor pensiile speciale nu se vor plati dar se vor plati pensiile contributive? 

Pensiile speciale sunt o capusa care suge din buget. Daca tu esti linistit ca pensiile speciale nu greveaza bugetul CNPP ... este treaba ta.

Eu ma uit in jur si vad ca "moda" acum este sa trimiti odrasla la facultate prin vest (inclusiv UK sau peste balta). E clar ca dupa absolvire multi nu se vor mai intoarce in tara, deci ma intreb: cotizatiile salariatiilor cum vor evolua? Deja importam mana de munca ieftina din Asia si astia primesc salarul minim pe economie si sunt multumiti, insa cotizatiile sunt tot pe masura salarului minim pe economie. 

Parca vad ca te trezesti cu o lege care spune ca pensiile contributive se vor plati doar din bugetul CNPP ce isi trage seva din cotizatiile salariatilor in timp ce pensiile speciale vor fi platite de la buget :57. Astia speciali sunt putini ... dar smecheri! 

Link spre comentariu

Nu au toti banii aia, de fapt sint foarte putini cu zeci de mii de euro! cunosc personal fost presedinte de tribunal judetean si va asigur ca e departe si de 10.000!

Sint citiva, care ocupa functii foarte inalte, de mare raspundere, cara daca siar face meseria cum trebuie (personal nu am de unde sti daca o fac sau nu) ar merita acei bani! Cite pensii de 20.000 de euro sau mai mari credeti ca exista!?

Acum 3 minute, merck a spus:

Crezi ca in viitor pensiile speciale nu se vor plati dar se vor plati pensiile contributive? 

Pensiile speciale sunt o capusa care suge din buget. Daca tu esti linistit ca pensiile speciale nu greveaza bugetul CNPP ... este treaba ta.

Nu sint linistit sau invers din acest motiv, dar nu rostogolesc neadevaruri cu insistenta doar pentru a ataca guvernul actual! au destule pacate, nu trebuie sa mai inventam noi fantezii.

Iar daca se va ajunge ca statul sa nu mai poata plati pensiile, asta va fi cea mai mica problema a noastra! cred ca nu realizati in ce situatie geo-politica s-ar putea ajunge la asta!

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Marele Savant a spus:

Cite pensii de 20.000 de euro sau mai mari credeti ca exista!?

Nu am stat sa caut cate pensii sunt peste 20.000 de euro ci am cautat un total ca asta ma intereseaza:

Cumulat, toate suplimentările statului pentru doar 10.198 de pensionari privilegiați se ridică la aproape 123 de milioane de lei lunar, adică 1,47 miliarde de lei anual, bani cu care s-ar putea plăti peste 735.000 de pensii de rând (2.003 lei/lună), potrivit calculelor făcute de adevarul.ro.

Pensiile speciale sunt plătite atât din fondurile BASS (contributivitate), cât și de la bugetul de stat, adică un supliment plătit din taxele și impozitele românilor, potrivit Casei Națională de Pensii Publice (CNPP).

Editat de merck
Link spre comentariu

Da, intre timp a mai aprut o postare si ati crezut ca ma adresez dv. De fapt ma adresam colegului care vorbea de pensii de zeci de mii de euro de persoana!

In rest e normal ca banii sa fie de la buget, daca nu sint din cotizatiile celor activi! de la buget si din imprumuturi!

Iar daca tara se duce de ripa pentru un miliard jumate cind se risipeste aiurea de zeci de ori mai mult, putem sa ne apucam de altceva!

Sa fie de inteles, nici eu nu sint de acord cu majoritatea acestor pensii, dar nici nu pun botu'si nici nu sint orbit de propaganda facuta de politicienii doritori sa ajunga si ei sa roada din ciolan!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări