Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ohmetru digital

licap

Postări Recomandate

Salutare. Vă rog să-mi recomandați un ohmetru digital până în prețul de 5- 6oo Euro. Ohmetrul va fi folosit la măsurarea prizelor de pământ îndeseobi la instalațiile fotovoltaice. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• licap

4

• djvas

1

• Dxxx

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

??? de pe ce planeta esti?  - crezi ca masori rezistente fara fir, pentru ca este clamp-metru?

Documenteaza-te un pic, ca de aia exista internetul si vezi ce anume marimi poti masura fara fire/sonde

Link spre comentariu

Exista si aparate de masurat reziatenta de impamantare cu cleste sau clesti. Face si Fluke. Daca despre asta este vorba as recomanda sa mergi cu varianta clasica in 3 puncte

Link spre comentariu

In general aparatele care masoara prin metoda cu un singur cleste sau doi clesti pot masura destul de bine valoarea rezistentei buclei de impamantare dintre tarusi sau dintre o priza de impamantate de referinta (cu valoare cunoscuta masurata prin metoda clasica cu tarusi la intervale de timp bine stabilite) si priza de pamant care trebuie evaluata.

Ca si "djvas" iti recomand metoda clasica cu tarusi.

Editat de Barbu Paul
Link spre comentariu
Acum 22 ore, licap a spus:

@dxxx ești moderator, și voi ăștia sunteți sensibili tare și vă ofuscați imediat dacă vi se vorbește după cum vorbiți. Așa că mă abțin să mai spun ceva, adică să-ți răspund la fel. 
 Uită-te te rog aici : https://www.bitmi.ro/testere-rezistenta-impamantare/multimetru-masurare-priza-de-pamant-mestek-ms2301-10151.html

Dacă dorești sa masori prize de pământ, cele mai bune rezultate dau aparatele cu electrozi. 

Aparatele "clampmetru" se folosesc doar în cazul în care nu este acces ușor la sol sau sunt distante prea mari. 

Dacă dorești sa emiți și buletin de măsură, ai nevoie de un aparat etalonat și verificat la o firma acreditata (de exemplu - Arc Brașov), verificarea se reînnoiește la doi ani,iar firma sau PFA-ul trebuie sa aibă autorizare de laborator măsurări electrice. 

Daca doresti doar sa fii sigur ca este corecta priza, ceva din gama Uni-t eu zic ca ca este suficient. 

Altfel vorbim de Metrel, Chauvin-Arnoux, e.t.c. 

Link spre comentariu
La 27.03.2023 la 17:30, licap a spus:

M-am uitat acolo și am văzut un clamper, în idea că nu mai ai nevoie de sonde și fire.

Chiar asa, daca nu exista curent prin priza de impamantare, ce masoara clamper-ul?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări