daniels Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 As vrea sa reglez intensitatea luminoasa la o matrice led MAX7219 hardware pt ca din soft nu pot sa reduc lumina cat as vrea, M-am uitat peste un pdf in care la pag 11 este un tabel unde sunt diverse valori pt Rset. As vrea sa desfac acea rezistenta si sa pun in locul ei un semireglabil de 47K pt a regla lumina. Se poate face asa ceva? Link spre comentariu
Elison Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 Acel rezistor controlează curentul maxim furnizat LED-urilor și, prin urmare, luminozitatea generală a afișajului. Ca sa nu reglati un curent prea mare prin leduri, ar fi bine sa inseriati semireglabilul cu un rezistor de 10-12K. Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 e vorba de pinul 18 ISET ? de acolo se regleza curentul ,cel putin eu unul asa cred, Link spre comentariu
daniels Postat Martie 27, 2023 Autor Partajează Postat Martie 27, 2023 Acum 47 minute, Elison a spus: Acel rezistor controlează curentul maxim furnizat LED-urilor și, prin urmare, luminozitatea generală a afișajului. Ca sa nu reglati un curent prea mare prin leduri, ar fi bine sa inseriati semireglabilul cu un rezistor de 10-12K. Pe placa are Rset de 10K. Pe aceia o las si vreau sa pun in serie cu ea un semireglabil. Acum 41 minute, iuliantv a spus: e vorba de pinul 18 ISET ? de acolo se regleza curentul ,cel putin eu unul asa cred, Sa ajung acasa de pe tl ma descurc greu. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 Pagina 11, tabel 11 din DS. Gasesti valorile minime ale rezistentei pentru diferite valori de tensiune si curent pe LED. Link spre comentariu
fratello Postat Martie 30, 2023 Partajează Postat Martie 30, 2023 A dat ceva rezultate inlocuirea Rset ? Parca si ceasul meu e prea luminos noaptea .... Link spre comentariu
daniels Postat Martie 30, 2023 Autor Partajează Postat Martie 30, 2023 Inca nu am facut modificarile, dar le voi face. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 2, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2023 La 30.03.2023 la 8:08, fratello a spus: A dat ceva rezultate inlocuirea Rset ? Parca si ceasul meu e prea luminos noaptea .... Am facut modificarea si merge, se observa pe primul modul comparativ cu celelalte. In cazul meu semireglabilul e de 250k. Am sa incerc cu valori mai mari pana il sting de tot. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 2, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2023 Am terminat. Asa arata modificarea. Lumina minima Lumina maxima Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 2, 2023 Partajează Postat Aprilie 2, 2023 Multumesc. Deci 10K + semireglabil de 250K ?? Eu ma gandisem la 47k maxim.... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 2, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2023 Da 10k+ semireglabil de 250k. De la 47k am plecat cu experimentul, aproape ce nu se sesiza micsorarea luminii, am incercat si cu 100k si tot nu se micsora cat trebuie. As fi incercat si cu valori mai mari de 250k, dar nu am. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 20, 2023 Autor Partajează Postat Mai 20, 2023 Am inlocuit semireglabilul cu o fotorezistenta dintr-un senzor de lumina de la proietoarele cu led. Noaptea se stinge afisajul complet. Pt a lumina am pus in paralel cu fotorezistenta o rezistenta de 750kohmi. Afisajul se regleaza instantaneu, iar tranzitia e lina. Link spre comentariu
fratello Postat Mai 21, 2023 Partajează Postat Mai 21, 2023 Multumim de info ! Eu am pus la ceasul meu initial rezistente de 47k, dar diminuarea era prea mare, asa ca le-am scazut la 33k. Cred ca difera mult valoarea in functie de culoarea ledurilor (eu am cu leduri rosii) si producatorul acestora. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 21, 2023 Partajează Postat Mai 21, 2023 eu unul cred ca trebuia umblat la pinul ISET de la inceput ,depanatorii tv stiu de ce Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum