Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare intensitate luminoasa hardware MAX7219

daniels

Postări Recomandate

As vrea sa reglez intensitatea luminoasa la o matrice led MAX7219 hardware pt ca din soft nu pot sa reduc lumina cat as vrea,

M-am uitat peste un pdf in care la pag 11 este un tabel unde sunt diverse valori pt Rset.

As vrea sa desfac acea rezistenta si sa pun in locul ei un semireglabil de 47K pt a regla lumina.

Se poate face asa ceva? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 47 minute, Elison a spus:

Acel rezistor controlează curentul maxim furnizat LED-urilor și, prin urmare, luminozitatea generală a afișajului.

Ca sa nu reglati un curent prea mare prin leduri, ar fi bine sa inseriati semireglabilul cu un rezistor de 10-12K.

Pe placa are  Rset de 10K. Pe aceia o las si vreau sa pun in serie cu ea un semireglabil.

Acum 41 minute, iuliantv a spus:

e vorba de pinul 18 ISET ?

de acolo se regleza curentul ,cel putin eu unul asa cred,

Sa ajung acasa de pe tl ma descurc greu.

Link spre comentariu
La 30.03.2023 la 8:08, fratello a spus:

A dat ceva rezultate inlocuirea Rset ? Parca si ceasul meu e prea luminos noaptea ....

Am facut modificarea si merge, se observa pe primul modul comparativ cu celelalte. In cazul meu semireglabilul e de 250k. Am sa incerc cu valori mai mari pana il sting de tot.

20230402-141051.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am inlocuit semireglabilul cu o fotorezistenta dintr-un senzor de lumina de la proietoarele cu led.

Noaptea se stinge afisajul complet. Pt a lumina am pus in paralel cu fotorezistenta o rezistenta de 750kohmi. 

Afisajul se regleaza instantaneu, iar tranzitia e lina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări