Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce inseamna Regularizare ?

Postări Recomandate

Mi-a venit o factura la gaze (CEZ) care nu stiu ce reprezinta... Cica e "regularizare" !

Deci eu am dat intotdeauna indexul la timp, am platit intotdeauna factura in prima zi de la primire, pretul gazelor e plafonat la 0.3 lei... Nu inteleg ce se poate schimba in ecuatia asta. Eu verific fiecare factura pe care o platesc si nu a fost nici una cu erori ca sa-mi recalculeze ei acum. Cat am consumat atat am platit... Pentru ce dracu imi cer ei mie acum 300 lei ?

image.thumb.png.7b6812977eb2d8c0a4f013e00e86f87f.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce vad eu acolo dumneavoastra platiti cantitatea de 1004kWh la tarif de 0,31lei/kWh, aia va este facturata.

Ce apare minunea aia cu 1,67 lei este de la pretul lor /kWh iar valoarea  cu 1,37lei/kWh provine de la plafonarea pretului in asa fel incit la final daca faceti diferenta si adunati TVA iasa valoarea de 0,31lei/kWh.

Valorile de storno, si celelalte sint din facturile trecute, aia n-am cum sa stiu ce fac.

Sper ca v-a ajutat un pic.

Link spre comentariu

Pai si de ce trebuie sa o mai platesc inca o data ? Nici nu inteleg de unde au scos ei consumul ala de 1004 kW... Factura asta cica e recalculare pe Noiembrie si Decembrie. Pe lunile astea eu am avut asa:

- Noiembrie: 384 kW si am platit 118 lei

- Decembrie: 1001 kW si am platit 308 lei

Si acum ce fac, ma pun sa mai platesc inca o data consumul pe decembrie ? Ce anume s-a recalculat ? Unde a fost gresala din primul calcul ?

Link spre comentariu

Regularizarile astea mie-mi par un mijloc de A TE FURA!

Ce regularizare cind se trimite INDEXUL EXACT, lunar si facturile sint platite la timp?

Regularizare la ce, la indexul contorului trimis, la erori de contor sau cum?

Regularizari, da, daca nu trimiti indexul si se calculeaza prin APROXIMARE si nu intotdeauna sa tot platesti ci sa mai iei si bani inapoi daca te-au "incarcat" prea mult.

Eu consider ca atit timp cit se trimite indexul lunar, in aceeasi zi a lunii de ex ziua 28, factura ar trebui sa fie calculata la acel consum si sa NU existe regularizari.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Blacksmith a spus:

Pe lunile astea eu am avut asa:

- Noiembrie: 384 kW si am platit 118 lei

- Decembrie: 1001 kW si am platit 308 lei

Trebuie vazut daca pretul platit a fost plafonat si data la care a intrat in vigoare plafonarea. Daca au aplicat plafonare si nu trebuia, acum fac recalculare pt tariful legal din dec. Daca nu e asa, inseamna că e taxă pe șmecherie. 

Link spre comentariu

Se pare ca a fost o alarma falsa. Am luat legatura cu ei pe (fata de Hidroelectrica, acestia iti raspund imediat) si m-au lamurit. Eu acum nu pot sa intru in contul meu sa vad ce facturi am de plata, ca cica se lucreaza la el pana pe 31 luna asta. Factura cu regularizarea vietii de care va ziceam, mi-a aparut acum pe email. Iar omul asta cu care am vorbit, mi-a zis ca eu acum singura factura pe care o am de plata este una pe Februarie cu 230 lei, adica exact factura pe care o asteptam. Iar cea de regularizare cica a fost emisa in Ianuarie si e deja achitata. Asa functioneaza Yahoo, se trimite un email acum si ajunge peste 2 luni. Cum voi avea acces la cont, intru si imi schimb imediat email-ul pe Gmail.

Link spre comentariu

Pe vremea impuscatului, factura arata cam asa: index vechi, index nou, diferenta, adica cât ai consumat, cât costa kw si total de plata. Nu era loc de intors si regularizari. Simplu si clar ca buna ziua! Daca ti se parea ceva in neregula, te duceai la ei cu factra si indexul in baț si cereai explicatii! Acum, informatiile astea au disparut de pe factura si nu stiu de ce! Asa ca se pot face magarii la greu.

Cei 300 lei pot fi diferente intre multele modificari ale legii, normal cu portite pentru furt!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Blacksmith a spus:

Unde a fost gresala din primul calcul ?

Ei motiveaza ca nu au putut tine pasul cu modificarile legale referitoare la plafonare si facturile emise initial au fost calculate dupa legea "veche" . Se recalculeaza dupa legea "noua" si se stabilesc niste diferente de plata sau de incasat/restituit . Hidro au fost mai smecheri , nu au mai facturat din august trecut asa ca au timp sa urmareasca legislatia ...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Dacă nu dai citirea lunar la indexul real și ți se emite factură doar pe baza estimărilor date la întocmirea contractului, există două situații.

Dacă ce consumi lunar se situează sub valoarea estimatului, factura se emite pe baza estimării, iar la regularizare, se calculează ce ai dat în plus și suma respectivă se scade din factura de regularizare.

Dacă ai consumat lunar mai mult decât ai estimat, factura vine egal lună de lună, dar la regularizare se calculează cât ai consumat în plus lunar și suma consumurilor peste estimat se adună la factura de regularizare.E cazul cel mai neplăcut, plătești liniștit mai puțin lunar, dar te trezești la jumătatea anului cu o factură imensă.

Cel mai bine e să citești lunar contorul și să transmiți prin aplicație sau telefonic indexul real.

Astfel nu vei da niciun leu în plus vreodată.Fiecare distribuitor are aplicații cu ajutorul cărora poți transmite lunar de pe telefon indexul.Eu am pus un ,,memento,, în fiecare zi de trimitere a indexului pe telefon, primesc o notificare ca să nu uit....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări