Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut roti dințate dek Hornyphon ST2633/09

gymy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gymy

3

• Sorin - Viorel Mares

3

• okean

2

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cautati modelul si comandati de pe e-bay, se gasesc multe similare si compatibile...

daca nu, printate 3d la cineva care are echipament si se pricepe

totusi sunt cam scumpicele...

e boala similara si la  mai toate grundig-urile anilor 70-80, va sfatuiesc sa va feriti de ele ca de dracu' .... am dat pe un receiver rc 60 250 de lei acum ceva ani si pe blestematele de rotite de plastic inca vreo 150 aduse de undeva din cehia parca...

oricum a fost de pomana pentru ca intre timp a mai murit si un integrat de stabiliza turatia motorului...acum aduna praful cu roti noi cu tot

Editat de Sorin - Viorel Mares
Link spre comentariu

vad ca scrie made in belgium pe el... probabil e un philips sau facut dupa inspiratie ...sau cu materiale de la ei ... Marie cu alta palarie... grundig a fost incet incet cumparat la majoritate de actiuni de catre Philips pe la inceput de ani 980... inainte au mai fost si partenere firmele mult timp...probabil rotitele acelea de plastic moale au fost similare la ambele firme/tipuri de mecanisme.

Editat de Sorin - Viorel Mares
Link spre comentariu

Solutia ar fi gasirea unui exemplar cu pinionul cat de cat intreg, scanat modelul si printat.

Am avut si eu un RC Philips cu un pinion din același material, dar avea lipsa doar cativa dinti, in rest era intreg, putea fi printat. Colegul mai tanar care l-a preluat, a reusit dupa mai multe tentative sa faca un pinion functional, printat, dar inconvenientul a fost ca mecanica a devenit mai zgomotoasa. Laudabil, pt ca daca ramanea la mine, si acum era in aceeasi stare.

Se pare ca Philips a ales un material diferit fata de al celorlalte pinioane, pt a reduce zgomotul angrenajului, dar pretul platit a fost instabilitatea materialului in timp. Nu divulg identitatea, dar daca va citi si va dori sa intervina, e alegere personala.

Ramane de vazut cat de stabil in timp este materialul din care a fost printat. 

Link spre comentariu

daca tot nu aveti manual de service cu dimensiuni sau nume piese mai e o sansa sa cautati pe site-uri gen

hi-fiarchiv.info, radiomuseum sau doctsf dupa producator, "Philips" anii 75-80 sau cam cand o fi aparut si sa vedeti daca e vreun model similar la estetica... apoi cu putin noroc puteti gasi si poze dinauntru si manual de service. Mie unul mi-a mers la cateva modele de radiouri Philips asa... Oamenii aceia au avut prostul obicei sa scoata zeci de modele doar cu diferente minore intre ele... enervant din prisma lipsei documentatiei dar asta e, ne descurcam cum putem

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări