gymy Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 Am mecanica de la deck-ul asta unde sau dezintegrat cele doua rotite cauciucate galbene. Se mai pot găsi ceva piese de schimb? Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 (editat) cautati modelul si comandati de pe e-bay, se gasesc multe similare si compatibile... daca nu, printate 3d la cineva care are echipament si se pricepe totusi sunt cam scumpicele... e boala similara si la mai toate grundig-urile anilor 70-80, va sfatuiesc sa va feriti de ele ca de dracu' .... am dat pe un receiver rc 60 250 de lei acum ceva ani si pe blestematele de rotite de plastic inca vreo 150 aduse de undeva din cehia parca... oricum a fost de pomana pentru ca intre timp a mai murit si un integrat de stabiliza turatia motorului...acum aduna praful cu roti noi cu tot Editat Martie 26, 2023 de Sorin - Viorel Mares Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 (editat) vad ca scrie made in belgium pe el... probabil e un philips sau facut dupa inspiratie ...sau cu materiale de la ei ... Marie cu alta palarie... grundig a fost incet incet cumparat la majoritate de actiuni de catre Philips pe la inceput de ani 980... inainte au mai fost si partenere firmele mult timp...probabil rotitele acelea de plastic moale au fost similare la ambele firme/tipuri de mecanisme. Editat Martie 26, 2023 de Sorin - Viorel Mares Link spre comentariu
franzm Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 Este Philips. Philips a preluat firma Hornyphon între cele doua razboaie iar în 1971 a integrat-o complet în concern. Link spre comentariu
gymy Postat Martie 27, 2023 Autor Partajează Postat Martie 27, 2023 Pe eBay nu am găsit nimic. De printat cam greu fără un model... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 Solutia ar fi gasirea unui exemplar cu pinionul cat de cat intreg, scanat modelul si printat. Am avut si eu un RC Philips cu un pinion din același material, dar avea lipsa doar cativa dinti, in rest era intreg, putea fi printat. Colegul mai tanar care l-a preluat, a reusit dupa mai multe tentative sa faca un pinion functional, printat, dar inconvenientul a fost ca mecanica a devenit mai zgomotoasa. Laudabil, pt ca daca ramanea la mine, si acum era in aceeasi stare. Se pare ca Philips a ales un material diferit fata de al celorlalte pinioane, pt a reduce zgomotul angrenajului, dar pretul platit a fost instabilitatea materialului in timp. Nu divulg identitatea, dar daca va citi si va dori sa intervina, e alegere personala. Ramane de vazut cat de stabil in timp este materialul din care a fost printat. Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 daca tot nu aveti manual de service cu dimensiuni sau nume piese mai e o sansa sa cautati pe site-uri gen hi-fiarchiv.info, radiomuseum sau doctsf dupa producator, "Philips" anii 75-80 sau cam cand o fi aparut si sa vedeti daca e vreun model similar la estetica... apoi cu putin noroc puteti gasi si poze dinauntru si manual de service. Mie unul mi-a mers la cateva modele de radiouri Philips asa... Oamenii aceia au avut prostul obicei sa scoata zeci de modele doar cu diferente minore intre ele... enervant din prisma lipsei documentatiei dar asta e, ne descurcam cum putem Link spre comentariu
okean Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 (editat) Asta-i trocuta si rotile...toate la fel F1722 F6112 F6121 F6132 F6133 F6210 F6211 F6220 F6222 F6225 F6233 F6236 F6430 F6622 F6922 FC140 FC141 FC444 Editat Martie 27, 2023 de okean Link spre comentariu
gymy Postat Martie 28, 2023 Autor Partajează Postat Martie 28, 2023 Mulțumesc de ajutor. O să le comand de pe eBay. Link spre comentariu
okean Postat Martie 28, 2023 Partajează Postat Martie 28, 2023 Cu placere, oricand ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum