Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 500w

cipa_maria

Postări Recomandate

inca nu am gasit mje150xx ... cand am intrebat la niste magazine pe maica domnului au ramas vanzatorii mirati :smt017 sunt cu `c` in coada si nici nu se incalzesc la +-60v (stiu ca nu asta e criteriul de selectare.. dar deocamdata fac treaba la care sunt pusi).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipa_maria

32

• zal

30

• ionut_sasa

9

• Dr.L

4

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

amplificatorul la asamblarea preliminara... traful are cu ingaduinta aproape 1kw, puntea si condensatorii(2x10mf) sunt romanesti, vu-metru uaa180, optiune de bridge, protectie la scurtcircuit si curent pe iesire; probabil ca o sa fie si la temperatura; am ales sa am toate mufele pe fata fiindca mi-e lene sa ma tot chinui cu lanterna in spate :smt003 daca aveti ceva recomandari acum ar fi timpul cel mai bun! :partyman:

Link spre comentariu

1. unde sint radiatoarele?2. cu trz superdioda montat numai linga trz finali de pe o ramura risti sa nu ''vada'' si ramura cealalta, care poate merge fierbinte saraca din cauza unor trz mai slabi.3. la trafo sa-i gasesti o pozitie in care baga cel mai mic brum, asta dupa ce termini ampliful.4. daca era al meu, as fi mers pe o aranjare simetrica in cutie, cu trafo la mijloc in spate, sursa tot in mijloc dar in fata si amplifurile pe lateral in fata (daca intrarile sint acolo).Spor la treaba!

Link spre comentariu

zal daca as avea un sac fara fund plin cu bani as face tot ce spui tu DAR:1. radiatoarele sunt cele din imagine testate si retestate sa vad daca fac fata la puterea rms cu ventilatorul alimentat la 12v, daca erau banuti as fi luat radiatoare imense cu racire activa minima (zgomot redus);2. superdioda este tot un compromis fiindca nu am avut atata tabla sa fac dintr-o bucata radiatorul si la fel am testat, nu exista urma de ambalare termica;3. am pus si traful din imagine si un altul toroidal de aceeasi marime --> nu exista brum deloc oricum le-as pune in acel lacas;4. si eu am plecat pe ideea de simetrie dar nu era suficient loc, trebuiau 2 ventilatoare plus locuri de iesire a aerului din carcasa...cand am inceput lucrul la acest amplificator am plecat de la conceptul zero lei in buget... asadar tot ce vezi a costat 0 bani (rezistentele si tot ce e nou sunt lucruri ramase din alte proiecte)

Link spre comentariu

Chiar cu 0 lei nu poti sa faci ceva serios, eu cite piese am de pot sa ma ingrop in ele si tot nu gasesc ce-mi trebuie intotdeauna, iar daca vreau sa arate si frumos un montaj, e jale... :smt003 Oricum felicitari si sa ne tii la curent cu progresul lucrarii. Daca vrei radiatoare, poti sa vezi la mine la vinzari. Vine vara cit de repede si o sa ai nevoie atunci. :smt018

Link spre comentariu

zal stiu ca acele radiatoare par mici pentru a disipa atata caldura dar practica imi spune altceva... eu as lua de la tine multe dar momentan sunt prins in unele cheltuieli de familie;pentru mine daca nu se incalzeste la 40 de grade inseamna ca nu functioneaza, mentionez din nou ca am tinut in 2 ohmi pentru cateva ore bune si tot nu mi s-a parut o caldura exagerata.asadar eu personal , avand amplificatorul in fata, sunt super multumit de produsul final.oricine poate face un amplificator cu n milioane, dar nu cred ca e asa usor sa realizezi totul de la a la z fara un buget!potentiometrii sunt de o calitate rara... am invartit de ei pana m-am plictisit si tot nu fasaie, nu stiu de unde ii am!LE: nimeni nimic?? doar atat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări