Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 500w

cipa_maria

Postări Recomandate

nu mai stiu unde am gasit schema... vreau si eu cateva pareri despre ea si de 2 mici modificari:1) tranzistori finali mj15024/5 -> 250 w, 250v2) prefinali mje 15032/3 -> 50w, 250vscuze daca s-a mai discutat despre ea dar eu nu am gasit nimic!Sarbatori fericite! :partyman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipa_maria

32

• zal

30

• ionut_sasa

9

• Dr.L

4

Top autori în acest subiect

lasand la o parte comparatiile cu ipa sau av... asemanari si altele... a reusit cineva sa il realizeze practic sau sa il testeze in vreun program de simulare?Domn' Vasile eu inteleg ca exista cablaj dar nu l-am gasit.. :smt010 oricum ma chinui sa fac eu unul in eagle! :drinkers:

Link spre comentariu

Daca lasi asa cum e acum in schema VR1 risti sa arzi toata hardughia. Pune-l de 200-220-250 Ohmi si sunteaza-l intre cursor si capete cu cite o rez de 100 Ohmi. In limitatoare, rez de 330Ohmi ar trebui sa fie mult mai mici, de vreo 100Ohmi cel mult, altfel nu vor mai actiona decit la scurt, si asta daca nu se ard mai intii sigurantele.

Link spre comentariu

bun, bun, bun!poate o sa schimb si 2n5401 cu alt tranz la tensiune mai mare...motivul pentru care am modificat cate ceva este ca vreau sa il alimentez la +-90v NUMAI in sarcina de 8 oameni... cat despre protectia la scurt ... cred ca va fi scoasa din schema fiindca nu isi va face datoria cum trebuie indiferent de rezistentele acelea de 300...in legatura cu tranzistorii finali si prefinali... voi ce ati pune pentru o buna functionare?am folosit mje340/350 in alte scheme ca prefinali cu tensiuni de pana la +-70v si nu se incalzeau ... as fi tentat sa incerc varianta low cost pentru test.care ar fi alegerea intre mj15024/5 si 2sa1943/2sc5200? voi implementa tl071 in intrare pt o sensibilitate mai mare; amplificatorul daca va functiona asa cum trebuie va fi folosit la sonorizari exterioare pe fullrange-uri la putere maxima aproximativ cate 20 de ore non-stop! :rolleyes:

Link spre comentariu

Eu nu am zis nimic de trz. Am zis ca semireglabilul poate in cazul unui contact imperfect sa dezechilibreze catastrofal ampliful. Am si propus o corectie folosita destul de des.Daca vrei sensibilitate mai mare, nu trebuie sa mai pui un preu, e suficient sa micsorezi rez de 560Ohmi din baza lui Q2. Eventual o inlocuiesti cu o rez de 100Ohmi inseriata cu un semireglabil de 500Ohmi.

Link spre comentariu

eu din practica am descoperit ceva:modificand reactia negativa (crescand amplificarea) cresc si distorsiunile direct proportional...o iau si eu ca dudikoff... de ce nu a pus autorul acolo 220 de ohmi si cealalta de 33kohmi ... fiindca se mareste sensibilitatea considerabil astfel!incerc sa pun intr-o carcasa o 'schema' pe care sa nu o mai tot schimb fiindca pana acum am tot refacut 'interiorul' fara multumire deplina!!!

Link spre comentariu

gasesti pe site la qsc toate schemele. :smt031 Normal sa creasca distorsiunile cand cresti amplificarea pt ca scade reactia negativa.Pe langa interesant implementarea schemei e cam scumpa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

uite asa am gasit si sursa schemei de mai sus.... Qsc ... multumita lui Sharky!m-am uitat la fiecare documentatie de la Qsc si surpriza... toate sunt identice cu anumite particularitati, tensiune marita -> putere mai mare, finalii aceeasi sau echivalenti (2sa1943,2sc5200) in aceleasi configuratii si surse in comutatie la cele light!!!acum trebuie sa cer si o parere despre ele... a mai copiat cineva vreun amplif de la ei?par cam banale plus ca am disipatie destul de mica pe tranzii finali, la irfp260 si co am cate 280w ceea ce inseamna cam de 2 ori mai mult!later edit: momentan fac niste experimente mici la +-70v pe bipolarii aia... si piese de prin casa ... ca toata lumea se pare ca are inventar!

Link spre comentariu

Nu mai folosi rezistentele alea românesti, le cad picioarele cind nu te astepti si diodele alea RDG-iste nu tin prea bine la rezistenta de izolatie (nu am gasit pe nicaieri codificarea lor). Pune 1N4003...7, chiar si românesti, sint mai bune.

Link spre comentariu

l-am facut experimental sa ma joc cu el :) ... toti tranzii dupa placuta sunt mje340/350, opamp tl071, finali dupa cum se stie 2sa1943/2sc5200!am crescut tensiunea la +-80v si nu s-a intamplat nimic rau... doar mi se incalzesc putin rezistentele din sursa tl-ului(sunt de 4,7k/3w), ca prefinali nu am gasit nimic prin casa cu tensiunea mai mare de 100v si am pus tot mje... culmea e ca sunt reci ca gheata!momentan functioneaza ireprosabil... am offset de 0,000 masurat cu multimetrul pe scala de 200mv si la 18 ma pe ramura nu aud nici macar o urma de distorsiune la semnal mic... dar mi-a luat o gramada timp sa imperechez toate mje-urile!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări