AlexDuma Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 Buna ziua, vin catre dvs cu o intrebare. Am achizitonat un aparat de sudura, ( https://www.aliexpress.com/item/4000902988025.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.6e761802bEB5AD ) care sudeaza prin puls cu ajutorul unui arc electric. Am o mare problema, in momentul in care apare arcul electric toate apartaele conectate fac figuri, hdmi-ul de la pc la tv se deconecteza, imprimanta se deconecteaza de la usb.... probabil se intampla si altele dar nu le am obeservat fiindca dupa ce a facut de cateva ori m-am oprit de frica. Banuiesc ca trebuie sa cumpar un filtru antiparazitare dar nu stiu ce sa aleg si aici am nevoie de ajutorul dvs. Am gasit ceva aici https://www.adelaida.ro/filtru-antiparazitare-pt-aparate-de-sudura-20a-250v-fye20t1.html dar nu stiu daca este ok sau daca este pt aparat clasic de sudura. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 S-ar putea să nu aibă niciun efect acel filtru, dacă interferența nu e prin rețea, ci pur electromagnetică.Arcul electric emite la greu în tot spectrul, deci cred că cea mai bună măsură ar fi să sudezi undeva departe de aparatura electronică.Adică nu în casă. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 Nu ai specificat cit de departe de aparatura ai sudat atunci cind se manifestau problemele enumerate. Mai este important si cit de buna/stabila este rețeaua și ce tensiune ai la priza, cu aparatul oprit și cu el în timp ce se sudează. Apoi nu vad specificat consumul aparatului dar ma îndoiesc ca un filtru ce rezista la maxim 20A va rezista mult timp la utilizarea aparatului de sudura. Este posibil ca soluția sa fie tot un filtru pe alimentare dar ma îndoiesc ca cel prezentat. Poate trebuie făcut unul custom de putere mai mare eventual și mai eficient - în mai multe trepte. Posibil sa trebuiască deparazitate și cablurile ce merg spre cleste/torta și masa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum