Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum a inceput hobby-ul pentru electronica?

Postări Recomandate

Acum 34 minute, Marele Savant a spus:

Pentru ca era deja diluat! se diluleaza in apa, deci avea apa! Din instalatia de fabricare iese la o concentratie de peste 97,5%. Iar acum 30-40 de ani cind nu turbase lumea, acesta ajungea cumva si la civili! Mai ales in cazul meu, in Craiova, unde se producea la combinatul chimic! Si unde se vedea din sosea un cos metalic, de pe care iesea valuri-valuri, hipoazotida!

Cata teorie a acidului azotic e aici nici la chimie la scoala nu ne preda atata teorie la acidul ala :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 187
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De aia ziceam ca din dorinta de a arata cine stie cat mai multe (desi nu s-a anuntat nici un concurs) discutia o ia pe aratura. Si cand te gandesti ca discutam despre o banala corodare a unui plăcuțe de circuit si nimic mai mult. Mai era putin si careva prevestea apocalipsa, iar altii etalau doctorate in chimie. 

Nu e de mirare ca in instructiunile de utilizare ale masinilor, in zilele noastre scrie ca antigelul nu se bea. 

Link spre comentariu
Acum 13 minute, doru3160 a spus:

De aia ziceam ca din dorinta de a arata cine stie cat mai multe, discutia o ia pe aratura. Si cand te gandesti ca discutam despre o banala corodare a unui plăcuțe de circuit si nimic mai mult. Mai era putin si careva prevestea apocalipsa, iar altii etalau doctorate in chimie. 

Acum 13 minute, doru3160 a spus:

De aia ziceam ca din dorinta de a arata cine stie cat mai multe, discutia o ia pe aratura. Si cand te gandesti ca discutam despre o banala corodare a unui plăcuțe de circuit si nimic mai mult. Mai era putin si careva prevestea apocalipsa, iar altii etalau doctorate in chimie. 

Pai vad ca a deviat rau topicul asta... de la inceputul hobby-ului am dat-o in doctorate la chimie si cel mai probabil ar da-o din apocalipsa in sf-uri si din sf-uri in romane politiste si tot asa

Link spre comentariu

Nu vreau să fac teoria chibritului,dar la lucrul cu baze şi acizi şi alte chimicale,trebuie respectate regulile de bază:

-documentare;

-mănuşi de protecţie;

-ochelari de protecţie;

-ventilaţie sau loc bine ventilat natural.

Mai apoi grijă mare la lucrul cu solvenţi inflamabili,începând cu banalul alcool.

Ştiu o droaie de arşi de la flacără sau manevrare obiecte încinse sau arşi chimic...

Link spre comentariu

Absolut de acord! cu toate astea, eram copii de sc. general cind corodam cablaje cu acid azotic si chiar il diluam! Asa cum am spus, singura recomandare era sa iesim in curte si ''aveti grija sa nu va sara in ochi''! si mai bine de un deceniu cit am tinut legatura cu d.nii profesori, nu am auzit de nici un accidet semnificativ!

iar in anii nostri, cind am trimis un papuc la Borzesti dupa doua butoaie de clorura ferica, la job desigur, a durat citeva ore intruirea soferului (facuta acolo, nu de noi), semnat tot felul de acte si declaratii plus pavoazat masina cu tot fel de atentionari de parca transporta cianura! Dar altfel lucra, era concentratia dubla fata de ce se vinde in magazine!

Acum 8 minute, BRANCA a spus:

Ştiu o droaie de arşi de la flacără sau manevrare obiecte încinse sau arşi chimic...

Eu nu stiu pe nimeni! doar un vecin care a avut parte de o teava de abur sparta in spatele lui, el fiind la birou, incalzirea fiind facuta mai mult cu aburi decit cu apa fiarta! a avut probleme mari atunci, a stat mult prin spitale, dar acyuma traieste, are peste 80 de ani si se tine inca bine!

Link spre comentariu
Acum 14 minute, BRANCA a spus:

Nu vreau să fac teoria chibritului

Inseamna ca te forteaza cineva...

Ai uitat sa zici a nu se testa temperatura cu degetul si gustul pe limba.

Daca de pe la 15...16 ani foloseam asa ceva, si nu am murit de plamani, nu am crapat otravit si nici semne de arsuri pe terminale nu am, inseamna ca ori cei de acum au o problema, ori se exagereaza, dar nu stiu de ce. Da, si cand bati un cui trebuie sa respecti niste reguli, altfel mananci nespalat, dar asta nu inseamna sa scrii tratate sau doctorate in domeniu, doar ca sa arati ce potent intelectual esti.

Link spre comentariu
Acum 40 minute, Marele Savant a spus:

Ti se pare ca ''s-a predat'' prea mult despre acidul azotic? la scoala faci referire?

Tocmai ca nu prea s-a predat sau s-o fi predat habar n-am ca nu prea am participat la orele de chimie. Dar vad ca va contraziceti intr-una despre teoria acidului azotic. In fine nu ma bag intre voi

Link spre comentariu

Marele Savant.De ce crezi că se foloseşte termenul "accident"?E o chestie f rară  ce apare,în 99,99% din cazuri,de nerespectarea a "ceva"!

Probabil n-ai avut tangenţă cu lucrul într-o unitate industrială,de ex construcţii maşini sau combinat chimic...

Link spre comentariu
Acum 4 minute, BRANCA a spus:

Marele Savant.De ce crezi că se foloseşte termenul "accident"?E o chestie f rară  ce apare,în 99,99% din cazuri,de nerespectarea a "ceva"!

Probabil n-ai avut tangenţă cu lucrul într-o unitate industrială,de ex construcţii maşini sau combinat chimic...

Electroputere Craiova se pune? cea mai mare cariera de lignit din rata se incadreaza? dar o Termocentrala??? si cu toate aste, eu nu ''Ştiu o droaie de arşi de la flacără sau manevrare obiecte încinse sau arşi chimic...'' ca dv.! Si aveam si prieteni chiar vecini pe scara angajati la Combinatul Chimic Craiova si nu vorbeau de ''droaia'' de arsi!

Cel mai probabil nici dumneavoastra nu cunoasteti o droaie de cazuri ci ati dorit sa dati un exemplu didactic!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Nu neaparat! se pot afla chestii interesante pentru ca multi, chiar daca au trait epoca, nu aveau cum sa le afle! 

Iar daca dorea cineva sa scrie la subiect, nu-l oprea nimeni, dar cum nu sint amatori, impartasim alte intimplari care nu fac rau nimanui, neavind treaba cu politica de dimbovita! si in mod sigur s-a mai discutat cindva subiectul deci daca e cineva interesat gaseste si acolo info!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări