Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum a inceput hobby-ul pentru electronica?

ionutz2013

Postări Recomandate

• Răspunsuri 187
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

42

• doru3160

32

• Marele Savant

18

• BRANCA

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pt mine atractia catre montajele electronice a venit ca sa pot avea,asculta muzica mai multa si mai buna decat se oferea la acea vreme pe radio-tv.

Am descoperit printr-un coleg mirajul oferit de "radio III Florian Pitis" pe unde ultra scurte si apoi muzica occidentala de la Europa libera pe unde scurte.

Printre fisaituri si alte zgomote din cand in cand reuseai sa auzi cate ceva dar era altfel,era magic.

Am petrecut multe ore incercand sa inregistrez muzica acestui post cu un radio imprumutat catre un casetofon Unitra ff greu obtinut adunand bani din bursa de licean.

Apoi firesc am vrut mai mult,mai tare si am descoperit ce inseamna amplificare pe un radio cu lampi "Selena" care a rezistat eroic o perioada .

Au urmat multe incercari ,putine reusite,dorind sa am radio pe UUS ,amplificare,orga de lumini,etc

Link spre comentariu
Acum 4 ore, ionutz2013 a spus:

Eu aveam in casa plin de rezistente, tranzistori, condensatori.

Aveati fabrica sau magazin?

Acum 2 ore, ionutz2013 a spus:

Da frumos ce sa zic. As cumpara si eu kit-uri de genu asta, nu alea de pe aliexpres

Kitul de ''genul'' asta este exact (si)de pe Aliexpres!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Marele Savant a spus:

Aveati fabrica sau magazin?

Kitul de ''genul'' asta este exact (si)de pe Aliexpres!

Nu aveam fabrica. Maicamea a lucrat la iemi pe vremea aia si ii aducea lu taicamiu mereu piese de acolo plus de unde o fi aducand si el habar n-am de unde era plina casa de piese. Taicamiu facea electronica si facea rost de piese Mai adusese odata niste condensatori pe tantal polarizati echivalentu celor electrolitici. Mergeau montajele ca unse cu aia. 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 53 minute, djvas a spus:

As putea face diverse proiecte sub forma de kit. Dar doar daca vrei 3-4 buc din fiecare minim ca doar unu nu renteaza. 

Pai nu prea am ce sa fac cu atatea. De ex am nevoie de o schema sau kit pt un ceas digital 24h. Dar ceva sa mearga bine nu sa ramana in urma sa o ia inainte si sa trebuiasca sa il reglez saptamanal sau mai des.  Si un afisaj sa aiba dimensiunea unui segment de 1cm.  La kit e avantajul ca in el am toate piesele, asa daca iau o schema dupa net si ma apuc imi trebuie cablaj, piese care nu le am etc...

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 40 minute, ionutz2013 a spus:

asa daca iau o schema dupa net si ma apuc imi trebuie cablaj, piese care nu le am etc...

Mda, e greu. Inainte era mult mai usor. 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, doru3160 a spus:

Mda, e greu. Inainte era mult mai usor. 

Pai da.. inainte faceam cablaje dupa cablaje, facut desenu de cablaj dupa schema electrica, gaurit, bagat in clorura ferica etc. Acu nu mai am nici clorura nici unde sa o folosesc daca as avea...  era frimos inainte, acum e totul made in china.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, Marele Savant a spus:

Se gaseste absolut orice! si cablaj si clorura si mai ales orice componente doresti!

Se gaseste si timp? Vreau cat mai mult :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări