Stefan Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 Acum 52 minute, XAN77 a spus: oare cât aș putea lua pe un pistol radioprogres dacă l-aș vinde? Nu știu cât poți lua pe el însă unii pe OLX cer și 500 LEI dacă exemplarul este impecabila. Poate că a fost o sculă excelentă dar totuși prețul este mult prea mare pentru un transformator și o carcasă. Din curiozitate și nostalgie vroiam să mai incerc câteva lipituri cu pistolul RP, mai ales că niciodată nu am avut unul care să nu fie modificat la prinderea ansei, dar nici să dau 500 LEI nu sunt dispus. Pe cel vechi și văi mama lui l-am donat pe Elforum acum câțiva ani. Unii țin la preț fără să realizeze că atunci când ei se duc din lumea asta lucrurile respective ajung la gunoi. La curățenia de Crăciun am aruncat cateva sute de piese și plăci cu piese (TV, UPSuri, montaje de test, audio, PC...) doar pentru că nu am reușit să mai găsesc un tânăr pasionat de electronică dispus să le ia. Nu sunt in vârstă dar îmi dau seama că în viața asta nu o să mai am timp chiar de toate, vremea copilăriei când aveam timp și doar visam la acele piese a apus. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 Acum 51 minute, PavelR a spus: Am pistolul nefolosit , complet original , nu am vazut niciodata unul cu cablu trifilar si nici nu vad de ce ar trebui sa aiba Vreme de cativa ani, cel putin cele care au avut selectorul de tensiuni, au avut cablu cu 3 fire, dar sincer, chiar nu mai rețin daca era plastic sau panzat ca la fierul de calcat. Impamantarea era cositorita pe tabla de imbinare a miezului. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 PavelR.Ce diametru măsurat cu şublerul are ansa?Au fost tot felul de poveşti pe tema asta... XAN77.Dacă te uiţi pe olx de regulă preţul e peste 150 lei pt pistol.După mine e un preţ exagerat pt o băbăciune,mai ales câ unele arată jalnic...Se pot găsi noi,mai bune. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 Pistolul radioprogres... Eu cred că mai are valoare sentimentală pentru noi, cei trecuți de o anumită vârstă, cei care am inceput aceasta pasiune cu aceasta sculă, am făcut primele lipituri, am simțit mirosul sacazului, am trăit emoția primelor reușite! Probabil pentru cei tineri, e doar un instrument antic de lipit, depășit; mărturisesc că eu îl folosesc și azi, cu el am inceput, cu el o sa închei activitatea (sper sa mai dureze ani buni). Un Paște fericit tuturor!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 180 costa de nou in 75. Atunci am reusit sa-l cumpar eu. Acum daca gasesti unul spart dar cu izolatia bobinajului necoapta sau neagra la culoare, poti face un pistol bun, cu investitie minima, pana in 100 lei. Daca e copt sau rebobinat pe genunchi, dar cu carcasa noua, dai cat nu face si mai iei si teapa. Modelele noi sunt bune, cel putin unele dintre ele, dar majoritatea merg cu ansa fin fier. Cum bagi cupru pe el, cum clocoteste bobinajul. Asta e cu variator de tensiune, si chiar isi face treaba. Cam asta primesti in carcasa. Se lauda ca ar avea 200W. Judecand dupa platbanda, cred ca sunt W chinezesti. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 La banii aia, 500 lei n-are decit importanta sentimentala. Aici aveti un pistol bun si la care ansele tin in dusmanie. https://www.weller-tools.com/consumer/EUR/en/Weller+Consumer/Soldering+Guns/Soldering+guns/9200UC-3 Link spre comentariu
PavelR Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 diametrul masurat cu sublerul : 1.8mm Eu nu as plati mai mult de 150 lei pe unul impecabil cu carcasa originala , asa , de colectie (pe cel din poza cu cutie am dat 120 lei) . Cel polonez a costat 200 lei la tme Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 Nu cred ca mai sunt multe cu carcasa originala. Poate doar cei care l-au cumparat si au murit la scurta vreme, altfel, fiecare cand cumpara unul, il punea la treaba, si era inevitabil sa nu cada de pe masa, macar odata pe an, daca nu mai des. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 (editat) Exact asta-l am si eu : https://www.tme.eu/ro/details/lt-75-45/pistoale-de-lipit/zdz/ insa este portocaliu cu alb, totusi al meu este din 1982 sau 83 adus de la sirbi. Inca este cu ansa de Cu, al meu precis asa este, asta pare la fel, inclusiv sistemul de prindere al ansei. Editat Aprilie 15, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
PavelR Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 Eu am ales varianta cu brate nichelate , ma gandeam ca e mai trainica , si intr-adevar este unul din punctele forte ale pistolului , arata impecabil . Sincer am fost dezamagit de carcasa , e dintr-un plastic foarte subtire care se flexeaza destul de usor ,dar macar nu e casant ; nu cred ca cel din 83 al dumneavoastra e dintr-un plastic asa slab ca cele noi . In rest e mai mic si mai usor decat cel radioprogres si merge foarte bine Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 Care-i bişa la astea poloneze 75/45w?Are poziţii la apăsare trăgaci? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 (editat) Este destul de moale plasticul si la mine insa nu se sparge ca alea romanesti. E usurel si chiar imi place cum merge, in ultima vreme pe asta-l foloseam la lucrari nepretentioase mai mult. Da, are 2 pozitii si 2 nivele de putere, nu prea l-am folosit pe putere redusa decit la lipit/cirpit plasticaraie, are un comutator linga tragaci. Editat Aprilie 15, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Aprilie 15, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2023 1 oră în urmă, Stefan a spus: Nu știu cât poți lua pe el însă unii pe OLX cer și 500 LEI dacă exemplarul este impecabila. Poate că a fost o sculă excelentă dar totuși prețul este mult prea mare pentru un transformator și o carcasă. Din curiozitate și nostalgie vroiam să mai incerc câteva lipituri cu pistolul RP, mai ales că niciodată nu am avut unul care să nu fie modificat la prinderea ansei, dar nici să dau 500 LEI nu sunt dispus. Pe cel vechi și văi mama lui l-am donat pe Elforum acum câțiva ani. Unii țin la preț fără să realizeze că atunci când ei se duc din lumea asta lucrurile respective ajung la gunoi. La curățenia de Crăciun am aruncat cateva sute de piese și plăci cu piese (TV, UPSuri, montaje de test, audio, PC...) doar pentru că nu am reușit să mai găsesc un tânăr pasionat de electronică dispus să le ia. Nu sunt in vârstă dar îmi dau seama că în viața asta nu o să mai am timp chiar de toate, vremea copilăriei când aveam timp și doar visam la acele piese a apus. Am vazut in targ de ex cereau de la 150 in sus pe un pistol din asta. Si nu aratau tocmai ok. Erau modificate la suruburile de prindere a ansei, carcasele schimbate cu din alea made in china fara inscriptia radioprogres. Sincer am ramas socat ce preturi puteau sa ceara pe un amarat de pistol doar ca e facut de RP in vremea comunismui. Si asta nu-i tot. Acum vreo 2 sapt vindea unu 2 radio ric-uri vai mama lor, era sters tot scrisu de pe ele, se vedea ca erau super obosite dar in schimb cerea 150 lei pe unu zicand ca e pomana ca pe olx e 400 sau mai mult. Ma uit de curiozitate pe olx si vad unu cu 900 lei cu ambalajul original castile originale si arata impecabil. Chiar si asa cine ar da atatia bani pe un astfel de radio care nici macar fm nu prinde. Cred ca mai mult de radio romania si antena satelor nu mai prinzi nimic cu acel radio. Iar alea 2 din targ erau si obosite la maxim. Eu am pistolul ala din copilarie iar acum il folosesc la lipituri care nu le pot face cu statia de lipit ca nu are suficienta putere in special cand lipesc pe masa sau trasee foarte groase. Cu pistolul rp le fac imediat pe cand cu letconul de la statie pur si simplu se intareste fludorul pe lipitura. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 ionutz2013.Asta cu preţul ridicat se datorează faptului că s-au vândut câteva exemplare scump şi au rămas preţurile în memoria colectivă,după care s-a instalat specula... Evident că toate băbăciunile au valoare strict emoţională şi nu prea de utilizare. E şi un paradox,se vorbeşte de preţuri pentru colecţionari,dar cei adevăraţi au achiziţionat cam totul la preţuri modice,cu mult timp înainte! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 15, 2023 Partajează Postat Aprilie 15, 2023 Acum 6 minute, BRANCA a spus: se vorbeşte de preţuri pentru colecţionari El doar cere...si asta e la liber. Cerutul nu e interzis, ca doar e libertate.Daca mai si gaseste fraierul care sa puna botul, bravo lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate