Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum a inceput hobby-ul pentru electronica?

ionutz2013

Postări Recomandate

Daca tot suntem aici , acum 10 ani am vazut un pistol de lipit Radioprogres modelul clasic , vechi ,  dar care avea carcasa alba . NU ma refer la modelul ce a aparut dupa anii 90 ce avea carcasa putin mai patratoasa , ci pistolul clasic , cu forma clasica , dar alb . Carcasa era exact la fel ca cea originala, identica  , doar ca de culoare alb curat , ceea ce ma face sa ma gandesc ca era facuta din alt material . Nu am mai vazut niciodata de atunci alta la fel . Stiti ceva despre existenta unor astfel de carcase ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 187
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

42

• doru3160

32

• Marele Savant

18

• BRANCA

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Au fost pistoale cu carcasa alba, am si eu unul, dar carcase de schimb nu am gasit decat negre si maro inchis. Maro mai rar, de regula au fost negre. Primele aveau si selector de tensiune pe maner, 110-220V. In timp au renuntat, pt ca era inutil, nu aveam in tara tensiune de 110V dupa anii 70.

Link spre comentariu

Da, au fost albe exact ca cele negre vechi, rotunjite si...se spargeau la fel!

Am avut alba dupa ce am spart citeva negre iar acuma am trecut tot pe neagra, ultima din pacate insa nici pistolul nu-l folosesc foarte des.

Mai am inca un pistol polonez cu o carcasa din material mult mai rezistent, moale, mai usor decit cel romanesc pe care l-am folosit mult deoarece e mai comod si mai ales in deplasare chiar daca cadea nu patea nimic.

Amicul avea insa un Weller de 100W mult mai comod si care mergea rece oricit trageai de el insa er cu ansa de fier nichelat.

Tinea extrem de mult insa daca se ducea nu mergea sa o schimbi pe Cu, de aia l-a si primit.

Dupa asta a comandat ansele originale si merge si in ziua de azi cu el.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Ion_Bumbu a spus:

insa nici pistolul nu-l folosesc foarte des.

Asta e motivul principal pt care acum carcasele tin mai mult... :rade:

Citat

Si materialul era la fel de casant ? Mi s-a parut foarte frumos pe alb

Fix la fel de casant...diferita era doar culoarea.

DSC02736.jpg

Cel cu selector de tensiune, pe maner.

DSC05134.jpg

Un pistol interesant, dar cu care nu am lucrat, l-am cumparat doar pt ineditul formei si sa vad ce are sub caroserie....

DSC06421.jpg

DSC06422.jpg

DSC06410.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii!

Am si eu un pistol nou polonez , un model mai bun si un weller cu intrerupator cu apasare in 2 trepte , prima pentru 100w si a doua 140w . Daca intereseaza pe cineva pot sa prezint poze si pareri personale (nu sunt de vanzare , nu la interesul ala ma refer :)) ) Dar tot cu radioprogres lucrez cel mai des, pe toate pistoalele RP pe care le-am avut am montat microintrerupatoare de calitate si mi-e foarte comod sa fac ''termostatare manuala'' cu ele .

Link spre comentariu

Asta e batranu pistol de lipit. Mai am si o carcasa originala pe care scrie radioprogres. Dar aia o tin de backup. E plin in targ de carcase din astea facute in china probabil. 

20230415_192150.jpg

Link spre comentariu

Pt ca majoritatea au muncit, si dupa carcasa, cablul era urmatorul reper ce se cerea schimbat. De ex eu l-am schimbat inainte de a se uza, cu unul bifilar de 2x1 dar mai lung, pt ca nu totdeauna priza era la 1m distanta, sau era prelungitor pe unde haladuiam cu pistolul in geantă. 

Link spre comentariu

oare cât aș putea lua pe un pistol radioprogres dacă l-aș vinde? E relativ ok, în sensul că i-am schimbat o dată cablul de alimentare iar acum necesită iar schimbare sau scurtare. În rest pistolul e ok, cred că are becul original că nu țin minte să-l fi schimbat vreodată. Efectiv nu-l mai folosesc.

Link spre comentariu

update : in foaia cu instructiuni pare ca ar avea cablu cu impamantare , deci probabil au decis in fabrica sa puna cablul  fara         :

339358843-1903317116711246-8848294449772

si ansa originala facuta de fabrica:

340147906-179775514895733-19312771335179

339588487-3151833111781649-8094800718371

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări