AlpHs00 Postat Martie 27, 2023 Partajează Postat Martie 27, 2023 Acum 33 minute, gica70 a spus: Ironia e ca USR, ca partid al securistilor, a propus diminuarea pensiilor speciale! Nu stiu cine a scos asta ca ar fi partid al securistilor dar daca lasam tembeliziunile ce arunca cu noroi la fiecare pas in ei si analizam la rece, vedem ca actiunile lor le cam strica jocul securistilor. Se vede cu ochiul liber ca altii sunt marionetele ,,specialilor,,. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 28, 2023 Partajează Postat Martie 28, 2023 Unii sunt azi securistoizi,alţii sunt putinişti,da' nu ştiu unde dracu au dispărut "comuniştii" roşii!Sunt sătul de datul la gioale al fripturiştilor noştri! Au scos legea lu' peşte prăjit cu pensiile speciale.Caricatură de impozit 15%!... Şi apropo de "speciali",aveţi şi voi spitale proprii ca securiştii?? Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 (editat) La 25.03.2023 la 8:56, zvonacfirst a spus: am primit decizia, cam dupa 50 de zile de la depunerea cererii, asa ca din ianuarie sunt tanar pensionar. Am aflat cu surprindere ca, fiind inaintea varstei de 65 de ani, nu trebuie sa demisionez de la locul de munca si imi pot continua activitatea la serviciu inca doi ani. Oricum as fi continuat, discutasem deja aranjamentul asta, dar asa este mai simplu, fara lichidare si reangajare. Ce mai am de rezolvat tot in instanta trebuie sa rezolv, si anume recunoasterea veniturilor suplimentare pentru o perioada de 18 ani in care am avut ore suplimentare, prime, sporuri de conducere, acordul global si garantii (cei mai in varsta stiu dsspre ce scriu), etc. Nu inteleg de ce nu se iau in calcul aceste venituri din moment ce contributia mea a fost calculata lunar la venitul cumulat, nu doar la salariul de baza. Mai intai iti urez multa sanatate si bine ai venit in randul nostru. Eu am facut contestatie la Comisia din Bucuresti imediat ce am primit decizia de pensionare si am primit raspuns dupa aproape 2 ani! Raspunsul si motivul au fost aceleasi ca la tine, nu mi-au luat in calcul la stagiul de cotizare adeverinta cu veniturile pentru care am platit impozit. Am inteles ca in noua lege promulgata dar neaplicata (127/2019) exista aceasta prevedere. Adevarul e ca legile pensionarilor devin tot mai proaste in sensul diminuarii pensiei. La 25.03.2023 la 8:56, zvonacfirst a spus: Editat Martie 29, 2023 de gica70 Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Multumesc pentru urari @gica70. Am inteles ca cine s-a dus in instanta a castigat. Poate este cineva pe aici care a rezolvat problema in instanta si poate sa ne ofere detalii. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 gica70.Să înţeleg că s-a contribuit la nivelul salariului cu suplimente şi nu s-a luat în calcul,la punctaj,decãt salariul?Mi se pare ciudat,dacă asta a fost după '90.Mie nu mi s-a întãmplat asta. Link spre comentariu
Nikk Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 28 minute, gica70 a spus: Eu am facut contestatie la Comisia din Bucuresti imediat ce am primit decizia de pensionare si am primit raspuns dupa aproape 2 ani Din pacate ati intrat in morisca initiata de "statul social" Romania de macinat timpul, nervii, banii,etc. cetatenilor . Se puteau evita cei doi ani de asteptare ca era evident ca nu puteati rezolva ( cu mare probabilitate, dar nu 100%) decat in justitie . Ideea era sa nu contestati decizia de pensionare ci cererea de recalculare a pensiei . Adica depuneati cererea de pensionare , carnetui de munca si adeverinta cu sporurile permanente , conform legii actuale 263/2010 . Dupa ce primeati decizia si pensia ,depuneati o cerere de recalculare a pensiei si adeverinta cu alte sporuri/drepturi nepermanente in sensul acestei legi , pentru care ati platit contributie de asigurari sociale . Recalcularea era respinsa in 30 zile si puteati actiona in justitie dupa 3,4 luni de la data depunerii dosarului de pensionare . La nivel de tara au ajuns in justitie probabil sute de mii de pensionari . Totul este deliberat , ocupa pensionarii , numai unii castiga altii nu mai apuca sau se lasa pagubasi, sufoca instantele cu procese . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 4 ore, Nikk a spus: au ajuns in justitie probabil sute de mii de pensionari Doar sute de mii? eu cred ca sint sute de milioane! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Sute de milioane?Cãnd se va reinventa puiatul la românce! Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 (editat) Acum 5 ore, Nikk a spus: Ideea era sa nu contestati decizia de pensionare ci cererea de recalculare a pensiei . Am consultat un avocat si mi-a spus clar ca ordinea este inversa, adica nu poti actiona in judecata fara acel raspuns de la acea comisie. Aceste lucruri s-au intamplat acum 11 ani. Acum 5 ore, BRANCA a spus: Să înţeleg că s-a contribuit la nivelul salariului cu suplimente şi nu s-a luat în calcul S-a luat in calcul tot ce scrie in carnetul de munca. O adeverinta cu veniturile pe anii 1995-2001 nu mi-a fost luata in calcul motivand ca orele suplimentare nu sunt luate in calcul. La acea vreme era o hotarare a ICCJ de care nu au tinut cont cei din comisia de la Bucuresti. Editat Martie 29, 2023 de gica70 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 33 minute, BRANCA a spus: Sute de milioane?Cãnd se va reinventa puiatul la românce! la fel si pentru sute de mii! cite sute de mii de romani pot fi in situatia respectiva? P.S. este ca nu rideti niciodata primul cind auziti un banc? Link spre comentariu
Nikk Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 1 oră, Marele Savant a spus: cite sute de mii de romani pot fi in situatia respectiva? Dv. in calitate de Mare Savant ar trebui sa aveti un raspuns in urma unui rationament simplu . Sunt cca 4,6 mil pensionari contributivi . Toti cei care au perioade de stagiu/lucrate anterior aprilie 2001 au fost prejudiciati prin faptul ca , contrar principiului contributivitatii, in calcul pensiilor s-au valorificat numai salariile de incadrare si sporurile permanente . Nu au fost luate in calcul acordul global, orele suplimentare, alte sporuri/ drepturi pentru care s-au platit contributii de asigurari sociale . Din 4,6 mil de pensionari cam cati sa fie prejudiciati ? Din cei care au actionat in justitie ( o mica parte ) cca 90% au castigat avand dreptate in mod evident . Cea mai mare parte nu au facut procese, au fost si au ramas prejudiciati . S-a ajuns la inechitati la cuantumul pensiilor care a impus prin PNRR o noua lege a pensiilor contributive si recalcularea lor. O alta categorie de procese , multe colective, priveau nerecunoasterea grupelor de munca in urma modificarilor facute intentionat in 2000 pentru conversia grupelor de munca in conditii de munca - speciale, deosebite, normale . Nici aici nu sunt putini . Acum 2 ore, gica70 a spus: Am consultat un avocat si mi-a spus clar ca ordinea este inversa, Probabil l-ati consultat dupa ce ati primit decizia de pensionare si ati constatat ca nu au fost luate in calcul toate drepturile . Prin procedura indicata de mine castigati timp. Cum contestatia dvs a fost respinsa (dupa 2 ani am inteles) aveti un termen in care puteti deschide un proces . Cu un avocat cunoscator al litigiilor de asigurari sociale aveti 90 % sanse sa castigati procesul si sa primiti diferentele cuvenite din urma , de la data emiterii deciziei contestate . Succes ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 1 oră în urmă, Nikk a spus: Dv. in calitate de Mare Savant ar trebui sa aveti un raspuns in urma unui rationament simplu . Eu ar trebui sa am, sau cel care a aruncat lejer cu sute de mii de procese! De-a lungul ultimului deceni am avut zeci si zeci de colegi, vecini si rude care s-au pensionat si doar un singur caz a apelat la justitie! iar dintre pensionari, nu toti au lucrat in acord global, ore suplimentare sau au beneficiat tot felul de sporuri smechere! De ex. eu am avut tot felul de sporuri tehnologice intr-o perioada, dar habar nu am si nici nu sint prea curios daca au foat luate in seama. iar pensia primita, sincer este peste asteptarile mele cele mai optimiste! Link spre comentariu
ionut120v Postat Martie 29, 2023 Autor Partajează Postat Martie 29, 2023 Eu ma intreb daca mai traiesc pana atunci deorece nu ma simt prea bine, sunt probleme care nu pot fi rezolvate de medici, poate doar agravate, oare ce putere si ce chef de procese mai au oamenii cu sanatea subreda. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 1 oră, ionut120v a spus: ce putere si ce chef de procese mai au oamenii cu sanatea subreda. mai ales daca e vorba de pierderi de ordinul zecilor de lei, raportate la timp pierdut si onorarii halucinante pentru avocati! Link spre comentariu
Nikk Postat Martie 30, 2023 Partajează Postat Martie 30, 2023 Acum 9 ore, Marele Savant a spus: eu am avut tot felul de sporuri tehnologice intr-o perioada, dar habar nu am si nici nu sint prea curios daca au foat luate in seama. iar pensia primita, sincer este peste asteptarile mele cele mai optimiste! Daca beneficiati de o pensie contributiva , dvs. cu siguranta ati iesit la pensie de curand si ati lucrat cea mai mare parte a perioadei ulterior aprilie 2001 , data cu care toate veniturile salariale pentru care s-au platit contributii au fost preluate electronic de casele de pensii si au constituit baza de calcul a pensiei . Ca de obicei in tara asta cei mai nedreptatiti au fost cei care au muncit cel mai greu . Pana si statul a recunoscut inechitatile din sistemul public de pensii si s-a angajat sa faca digitalizarea tuturor dosarelor de pensie urmata de recalculare . Unele simulari au aratat ca acordarea pensiilor corect in raport cu contributiile fiecaruia ar conduce la un buget de pensii necesar mai mare cu 20-30% . Cam acesta este nivelul nedreptatii facute pensionarilor contributivi . Ramane de vazut daca se va face aceasta reparatie prevazuta si in PNRR . Parerea mea este ca nu se va face, pensiile speciale nu vor fi reformate si se va renunta la PNRR. Vom deveni suveranisti adevarati si dupa 2024 ROexit. Astea sunt asteptarile mele cele mai optimiste ! Link spre comentariu
Postări Recomandate