Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema control volum digital

ionutz2013

Postări Recomandate

Acum 38 minute, ionutz2013 a spus:

Dar tot nu gasesc cum se programeaza

Pai programezi PIC-ul cu pickit2 ,de exemplu ,sau cu Openprog!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

15

• MCDragoos

5

• modoran

5

• nel65

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Revin cu sursele exacte unde a fost prezentat proiectul.

https://radiokot.ru/circuit/audio/filter/05/ - TDA7313, TDA7318 si TDA7439 - proiectul original, de aici am descarcat fisierele schemele, pcb si fisierele .hex

https://radiokot.ru/circuit/audio/filter/04/ - TDA8425 si PIC16F628A - de aici se foloseste decat matricea de conversie ASCII pentru traducere

Si da, mai este inca un procesor audio TDA8425 (de fapt de la asta a inceput nebunia la mine, l-am recuperat dintr-un TV Philips)

https://www.radiokot.ru/circuit/audio/other/38/ - hex-ul respectiv este si in rusa si in engleza se face selectia din telecomanda sau se modifica in hex sa plece by default in engleza. Pe asta daca sunt doritori il descarc din microcontroler si il postez cu modificarea respectiva pentru ca nu il am.

Pentru partea de traducere eu am folosit icprog, modificarile se fac conform descrierii din link-ul doi in Address - EEPROM Data, cu winpic800 nu imi salva modificarile.

Pentru ca eu nu am stiut, nu stiu si nici nu voi stii vreodata rusa am folosit traducerea site-ului oferita de google.

Audio Processor.rar

Editat de MCDragoos
Link spre comentariu
Acum 1 oră, MCDragoos a spus:

Pe asta daca sunt doritori il descarc din microcontroler si il postez cu modificarea respectiva pentru ca nu il am.

Asta e ce trebuie ,multumiri!

Link spre comentariu
Acum 10 ore, sonic11 a spus:

E prea costisitor proiectul asta. Am facut un calcul si ma duce la aproape 200 lei. In schimb am gasit acest ci prin targ cu 10 lei. De fapt am luat o placa de la un cd player cu radio care contine si acest ci pt volum. Plus alte ci-uri pt audio inclusiv amplif.

10bc937a04a6b2ed433183e8071bc5a4.jpeg

Link spre comentariu
Acum 54 minute, ionutz2013 a spus:

E prea costisitor proiectul asta. Am facut un calcul si ma duce la aproape 200 lei. In schimb am gasit acest ci prin targ cu 10 lei. De fapt am luat o placa de la un cd player cu radio care contine si acest ci pt volum. Plus alte ci-uri pt audio inclusiv amplif.

10bc937a04a6b2ed433183e8071bc5a4.jpeg

:qetrwe nu stiu ce ai calculat dar cipul este 18.85 Lei, pana la 200 mai e cale lunga.

Am recomandat un ci. facut de Analog Device, nu unu chinezesc....

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sonic11 a spus:

:qetrwe nu stiu ce ai calculat dar cipul este 18.85 Lei, pana la 200 mai e cale lunga.

Am recomandat un ci. facut de Analog Device, nu unu chinezesc....

Pikitu e peste 100 cel pt programare. Iar in schema vad 4 ci-uri 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, ionutz2013 a spus:

Pikitu e peste 100 cel pt programare. Iar in schema vad 4 ci-uri 

Ce sa programezi ca nu ma prind, ci-ul functioneaza si fara procesor.

Ai citit datashetul?

Care schema?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sonic11 a spus:

Ce sa programezi ca nu ma prind, ci-ul functioneaza si fara procesor.

Ai citit datashetul?

Care schema?

Pic-u ala trebui scris in soft in el ceva de genu la arduino dar are o interfata pikit 2 cu care se scrie acel soft in ci de la modulul cu displayul. Iar acel programator e scump peste 100 ron.

Link spre comentariu

La AD5220 nu este nevoie de microcontroler, colegul @sonic11 s-a referit la aceasta din urma. Pana la urma decizia va aparține, doriți sa faceți unul bun, sau unul ieftin…

Link spre comentariu
La 05.05.2023 la 7:08, hpavictor a spus:

a.png

Cu tot respectul... dar eu nu inteleg ideea acestei scheme. Ideea, nu functionarea. Adica... daca i-as mai adauga cate ceva ar functiona bine intr-o bucla de reglare automata PID, de exemplu. Dar de ce as vrea sa inserez atatea operationale-fie ele si performante, doar ca sa atenuez semnalul... pe care vreau sa-l ascult intr-o forma cat mai originala?!? 

Link spre comentariu

Vezi ca nu intelegi sufletul haudiofil.

Pt haudiofili este mai important aspectul si componentele folosite decit schema in sine. Pt un haudiofil este esential sa aiba la intrarea unui etaj tranzistorizat/joasa tensiune un condesator de cuplaj film de 600V-800V care sa ocupe jumatate din placa decit un condesator Wima de exemplu de 10µF/50V si raster terminale de 5mm.

Oricum un "potentiometru" facut din releie mai mult strica decit ajuta pt ca are dimensiuni mari si traseie lungi care capteaza zgomot. Plus zgomotul, pt mine enervant, ce se aude cind comuta releiele.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 14 ore, darius_bv a spus:

... nu inteleg ideea acestei scheme. Ideea, nu functionarea. ... Dar de ce as vrea sa inserez atatea operationale-fie ele si performante, doar ca sa atenuez semnalul... pe care vreau sa-l ascult intr-o forma cat mai originala?!? 

Este vorba de un atenuator în trepte de câte 1 dB care se poate adapta la diferite variante de control (actionare). Sunt posibile si alte variante de atenuator (de ex. Kelvin-Varley) dar sunt mai complexe (inclusiv pe partea de comanda).

Prin câte operationale trece semnalul pâna când ajunge la dvs. sub forma de conserva (analoga sau digitala)?

Acum 13 ore, sesebe a spus:

Oricum un "potentiometru" facut din releie mai mult strica decit ajuta pt ca are dimensiuni mari si traseie lungi care capteaza zgomot. Plus zgomotul, pt mine enervant, ce se aude cind comuta releiele.

Trei capsule plus sase relee miniatura pe canal. Nu neaparat mai rau decât solutia mentionata mai sus.

E drept ca s-au semnalat cazuri când lumea se plânge de parazitii captati de un singur 4562.

Link spre comentariu

@franzm Am tot respectul pentru amplificatoarele operationale, pe care le folosesc de ani de zile in sisteme de comanda si control, atat. DAC-ul meu are, bineinteles, AO in partea de filtrare si de iesire, dar daca pot sa aleg ce urmeaza dupa el, atunci cu siguranta nu as recurge la 5 operationale cu reactie negativa totala cascadate, doar ca sa atenuez semnalul. Asemenea scheme sunt bune pentru sistemele n+1, parerea mea.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, franzm a spus:

........................

Trei capsule plus sase relee miniatura pe canal. Nu neaparat mai rau decât solutia mentionata mai sus.

E drept ca s-au semnalat cazuri când lumea se plânge de parazitii captati de un singur 4562.

Compara volumul necesar pt acest montaj cu volumul ocupat de un PGA2310 de exemplu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări