Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu e locul da circuit de protectie impotriva ciinilor stiti?

Postări Recomandate

Vizitator guerila

Am tot cautat pe net un circuit ce emite ultrasunete astfel incit ciinii sa stea la distanta de aleasa inimii mele :-))).Tot ce am gasit e chestia aia cu timeru 555 da la mine nu merge.Am bagat jucaria in urechea unui ciine da el avea traba cu o pisica asa ca nu am obtinut nici o reactie.Daca stie cineva ceva raman recunoscator ca daca nu tre sa merg in fiecare seara la 11 dupa ea...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• Murcielad

1

• Tavi

1

• bogdanm

1

Top autori în acest subiect

Jucariile astea sunt departe de a fi sigure; eu am una comerciala care functioneza pe exact acelasi sistem (oscilator cu 555 + transofmator cuplare audio + difuzor) si nu s-a dovedit deloc eficienta. Probabil trebuie putere mai mare,dar atunci se pune problema gasirii unui difuzor suficient de mare care sa fie in stare sa redea o frecventa de 40Khz (sau ceva prin zona). Eu nu stiu nici un astfel de difuzor. Daca ma poate ajuta cineva sa-l gasesc, ar fi perfect.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator mmarian

In primul rand tre' sa stii ca nu orice frecventza alunga latratorii. Traductorii piezoceramici din comertul romanesc sunt de audiofrecventa (rezonanta pe la vreo 1-2 KHz), dar, daca gasesti vreo potaie predispuisa la canino-masochism, poti gasi o armonica deranjanta pentru el (undeva pe la 10-14 KHz). Pentru alte aplicatii de mica putere, cauta emitatoare de telecomanda (Philips, Saba, Orion etc.) din generatiile pana prin '86. Au "difuzoare" de 40KHz.Pt. emitator (partea electronica) poti folosi si 2 porti dintr-un 4049 montate ca oscilator; cu celelalte 4 poti realiza un montaj push-pull cu care sa ataci piezoelementul. Cu o jucarie d'asta mi-am terorizat cokerul care, cu un disc de vreo 2 cm (selectionat din cateva zeci) si un montaj ca cel descris, alimentat la 12 v (baterie de telecomanda auto), il iritam de pe la 8-9 m.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

atentie insa, nu va bazati prea mult pe aparat in situatii critice.am un vecin care chiar foloseste un aparat cumparat din comert (are o "fobie" la caini) si mi-a spus ca nu intotdeauna are efect. discutand cu un medic veterinar s-a edificat asupra faptului ca, la fel ca oamenii, sunt caini si caini, adica unii "aud" frecventa respectiva iar altii nu, deci fara efect asupra lor, mai ales cei mai batrani

Link spre comentariu

Eu am cumparat asa ceva din talcioc (fraierul care vindea credea ca vinde o telecomanda stricata si vindea chestia cu 30.000). Pe el scrie "Dazzer". Inauntru are 2 tranzistori gen BD. Nu am putut sa vad cablajul, ca nu e cu suruburi, ci cu nituri din plasticul cutiei. Practic: prima oara cand l-am folosit a fost intr-o seara cand mergand catre o carciuma am dat peste o celebra haita de caini. Am actionat butonul si haita parca a explodat. In 2 secunde nu am mai vazut nici un caine. Si increzator in efect, am mai incercat pe altul. Efectul a fost nasol: cainele a devenit agresiv si numai o piatra l-a alungat. Am incercat pe animale de casa: ele sunt obisnuite deja cu traful de linii, cu frigiderul si orice alt aparat electrocasnic care scapa ultrasunete si nu prea are efect. Cert e ca bateria de 9v se consuma dupa vreo 30-40 actionari.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

se poate pune la o schema din asta un amplificator de cativa zeci de mii de wati undeva pe un bloc? ma gandesc ca asa as poate or pleca toti; si daca e o instalatie din asta pe fiecare bloc din buc ma gandesc ca or sa stea toti pe la periferie.Am inteles ca instalatia respectiva doar ii sperie; una care sa ii omoare exista?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări