Vizitator guerila Postat Mai 17, 2004 Partajează Postat Mai 17, 2004 Am tot cautat pe net un circuit ce emite ultrasunete astfel incit ciinii sa stea la distanta de aleasa inimii mele :-))).Tot ce am gasit e chestia aia cu timeru 555 da la mine nu merge.Am bagat jucaria in urechea unui ciine da el avea traba cu o pisica asa ca nu am obtinut nici o reactie.Daca stie cineva ceva raman recunoscator ca daca nu tre sa merg in fiecare seara la 11 dupa ea... Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 17, 2004 Partajează Postat Mai 17, 2004 am aflat ca schema de a facut-o este la http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circu ... histle.htm io zic ca treb sa functioneze bine.. Link spre comentariu
bogdanm Postat Mai 17, 2004 Partajează Postat Mai 17, 2004 Jucariile astea sunt departe de a fi sigure; eu am una comerciala care functioneza pe exact acelasi sistem (oscilator cu 555 + transofmator cuplare audio + difuzor) si nu s-a dovedit deloc eficienta. Probabil trebuie putere mai mare,dar atunci se pune problema gasirii unui difuzor suficient de mare care sa fie in stare sa redea o frecventa de 40Khz (sau ceva prin zona). Eu nu stiu nici un astfel de difuzor. Daca ma poate ajuta cineva sa-l gasesc, ar fi perfect. Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 17, 2004 Partajează Postat Mai 17, 2004 mergi in fiecare seara dupa ea, e mai sigur, nu de alta dar la ora 11 seara cred ca exista alti "caini" mai periculosi decat maidanezii Link spre comentariu
Murcielad Postat Mai 17, 2004 Partajează Postat Mai 17, 2004 ar trebuii sa iti mai cumperi si un par sa fii sigur ca te lasa cainii in pace :P Link spre comentariu
Incepator Postat Mai 17, 2004 Partajează Postat Mai 17, 2004 http://www.nastase.go.ro/pgid3_site_RO.html si aici mai este o schema de fapt doua Link spre comentariu
Vizitator mmarian Postat Iunie 3, 2004 Partajează Postat Iunie 3, 2004 In primul rand tre' sa stii ca nu orice frecventza alunga latratorii. Traductorii piezoceramici din comertul romanesc sunt de audiofrecventa (rezonanta pe la vreo 1-2 KHz), dar, daca gasesti vreo potaie predispuisa la canino-masochism, poti gasi o armonica deranjanta pentru el (undeva pe la 10-14 KHz). Pentru alte aplicatii de mica putere, cauta emitatoare de telecomanda (Philips, Saba, Orion etc.) din generatiile pana prin '86. Au "difuzoare" de 40KHz.Pt. emitator (partea electronica) poti folosi si 2 porti dintr-un 4049 montate ca oscilator; cu celelalte 4 poti realiza un montaj push-pull cu care sa ataci piezoelementul. Cu o jucarie d'asta mi-am terorizat cokerul care, cu un disc de vreo 2 cm (selectionat din cateva zeci) si un montaj ca cel descris, alimentat la 12 v (baterie de telecomanda auto), il iritam de pe la 8-9 m. Link spre comentariu
draku Postat Octombrie 24, 2004 Partajează Postat Octombrie 24, 2004 atentie insa, nu va bazati prea mult pe aparat in situatii critice.am un vecin care chiar foloseste un aparat cumparat din comert (are o "fobie" la caini) si mi-a spus ca nu intotdeauna are efect. discutand cu un medic veterinar s-a edificat asupra faptului ca, la fel ca oamenii, sunt caini si caini, adica unii "aud" frecventa respectiva iar altii nu, deci fara efect asupra lor, mai ales cei mai batrani Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 Eu am cumparat asa ceva din talcioc (fraierul care vindea credea ca vinde o telecomanda stricata si vindea chestia cu 30.000). Pe el scrie "Dazzer". Inauntru are 2 tranzistori gen BD. Nu am putut sa vad cablajul, ca nu e cu suruburi, ci cu nituri din plasticul cutiei. Practic: prima oara cand l-am folosit a fost intr-o seara cand mergand catre o carciuma am dat peste o celebra haita de caini. Am actionat butonul si haita parca a explodat. In 2 secunde nu am mai vazut nici un caine. Si increzator in efect, am mai incercat pe altul. Efectul a fost nasol: cainele a devenit agresiv si numai o piatra l-a alungat. Am incercat pe animale de casa: ele sunt obisnuite deja cu traful de linii, cu frigiderul si orice alt aparat electrocasnic care scapa ultrasunete si nu prea are efect. Cert e ca bateria de 9v se consuma dupa vreo 30-40 actionari. Link spre comentariu
JohnDoe Postat Decembrie 28, 2004 Partajează Postat Decembrie 28, 2004 se poate pune la o schema din asta un amplificator de cativa zeci de mii de wati undeva pe un bloc? ma gandesc ca asa as poate or pleca toti; si daca e o instalatie din asta pe fiecare bloc din buc ma gandesc ca or sa stea toti pe la periferie.Am inteles ca instalatia respectiva doar ii sperie; una care sa ii omoare exista? Link spre comentariu
Bujor Stefan Postat Ianuarie 3, 2005 Partajează Postat Ianuarie 3, 2005 vezi ca poate intra cineva de la Vier Photen aici... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum