noe Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) Posed o masina unealta de frezat de tipul FUS22. Deoarece capul divizor original al acesteia este greu si incomod in utilizare, am cumparat un cap divizor nou, pentru un universal de 125 mm. Am ales oferta cea mai convenabila (ca pret) dar in momentul in care am primit coletul am constatat ca atat capul divizor propriu-zis, cat si papusa mobila aferenta nu sunt prevazute cu pana paralela de 12x12 specifica acestor tipuri de accesorii, in vederea orientarii pe canalele mesei masinii de frezat. De mai multe zile, caut pe google (fara succes) pentru a gasi o astfel de piesa gata confectionata, deoarece nu am o masina de rectificat plana pentru a finisa eu insumi o asemenea componenta. De asemenea, am constatat ca la atelierele specializate in prelucrari mecanice, care colaboreaza cu persoane fizice, nu prea se poate face o astfel de operatie, intrucat exista discrepante intre producatori si beneficiari in privinta preturilor. Primii stabilesc preturi pe care beneficiarii le considera supradimensionate pentru o astfel de operatie, care in esenta este foarte simpla. Din pacate, nu orice atelier de prelucrari mecanice are in dotare o masina de rectificat plana. De aici si problemele cu preturile practicate. Asadar, singura varianta ieftina, ar putea fi daca as gasi astfel de pene paralele de vanzare pe internet. Stie cineva un magazin online unde s-ar putea gasi de cumparat astfel de pene, facute eventual cu lungimi mai mari, din care sa pot taia atat cat am nevoie, iar restul sa o conserv pentru utilizare cu alte ocazii?!?!? Editat Martie 22, 2023 de noe Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 sigur e 12x12? la mine e 12x8 Link spre comentariu
noe Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 Nu masurasem pana acum adancimea canalelor de pana. Unul este de 3,5 (cel din divizor) iar celalalt de 4 mm. Cred ca merge si 12x8. De fapt, eu am indicat 12x12, dupa penele de la divizorul original, pe care insa nu vreau sa-l descompletez, deoarece are o rigiditate mare si ar fi bun la unele aplicatii mai grele. Pana de 12x8 cu gaura si surub de asigurare, parca am zarit pe imaginile de pe internet. Acum insa nu reusesc mai gasesc poza. Daca poti pune un link, ar fi foarte bine. Canalul din masa frezei, care este canal in T, permite si pene mai mari, spre exemplu 12x16, dar cu lamaj pentru ascunderea surubului de asigurare. Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 doar ata imi vine in cap: https://shop.rocast.ro/ORGANE-de-ASAMBLARE/Stifturi-Splinturi-Nituri-Pene/Pene/PANA-PARALELA-FORMA-A-OTEL-OLC45-DIN-6885.html Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Salut. Nu este totul sa ai o mașină, trebuie sa ști s o utilizezi conform scopului pentru care a fost fabricată. Penele sunt pentru o pozitonare aproximativă. Alinierea și centrarea se face cu ceasul comparator pe piesa de prelucrat și divizorul se fixează cu șuruburile de masa frezei. Link spre comentariu
noe Postat Martie 28, 2023 Autor Partajează Postat Martie 28, 2023 (editat) @Florin Miroiu: Multumesc pentru "lectia" gratuita, dar scopul topicului este precizarea unor surse de procurare a penelor in cauza si nu sfaturi pentru reglarea si utilizarea capului divizor. Daca voi avea nevoie de asa ceva, voi deschide un alt topic, sau voi folosi unul dintre topicurile deja existente. @almarghi: Multumesc pentru link. Intre timp insa il gasisem si eu. Am gasit insa (printre altele) si o sursa foarte apropiata de mine: https://www.rul-grup.ro/. Mai mult decat atat, patronul acestui magazin (inclusiv online) mi-a fost coleg de serviciu in anii '90. Editat Martie 28, 2023 de noe Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 28, 2023 Partajează Postat Martie 28, 2023 Acum 7 ore, noe a spus: @Florin Miroiu: Multumesc pentru "lectia" gratuita, dar scopul topicului este precizarea unor surse de procurare a penelor in cauza si nu sfaturi pentru reglarea si utilizarea capului divizor. Daca voi avea nevoie de asa ceva, voi deschide un alt topic, sau voi folosi unul dintre topicurile deja existente. @almarghi: Multumesc pentru link. Intre timp insa il gasisem si eu. Am gasit insa (printre altele) si o sursa foarte apropiata de mine: https://www.rul-grup.ro/. Mai mult decat atat, patronul acestui magazin (inclusiv online) mi-a fost coleg de serviciu in anii '90. Salut. M am lămurit , dacă deschizi un subiect că să cauți o până, ce va urma , nu vreau sa mi imaginez. Cred că este spatii suficient pe acest forum. Link spre comentariu
draku Postat Martie 28, 2023 Partajează Postat Martie 28, 2023 Ai o masina de frezat in dotare si nu-ti poti face singur o amarata de pana ??? Practic un paralelipiped, nici macar cine stie ce unghiuri sau curbe.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum