florinapostol Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) Va prezint un amplificator de casti OTL. Schema foarte simpla , dar cu un sunet foarte bun Lampile folosite sunt 6N6P si 6N13S. Poze https://imgur.com/gallery/0HRKWxv Rezultatele masuratorilor https://imgur.com/gallery/X6yfhux PCB-ul este achizitionat cu 3/4 ani in urma dar abia acum i-a venit randul la montat... Folosesc casti de 60 ohmi . Recomandate sunt cele de 300 ohmi AU-OTL-Left-Channel.pdf Editat Martie 22, 2023 de florinapostol Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Buna ziua, as fi si eu interesat de un pbc daca mai aveti, cu stima si respect multumesc anticipat. Link spre comentariu
florinapostol Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 18 minute, Tanase Ion a spus: Buna ziua, as fi si eu interesat de un pbc daca mai aveti, cu stima si respect multumesc anticipat. Doar un pcb am avut. Daniel Tîrlă le-a făcut. Încearcă sa iei legătura cu el ,poate mai are. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 8 ore, florinapostol a spus: Lampile folosite sunt 6N6P si 6N13S Felicitari ,frumos si acurat realizat. As incerca in loc de 6H6P un ECC85 ,nu e asa de greu de gasit si ar merge "1:1 " din experienta : tuburile finale rusesti suna bine ,cele dinainte nu chiar ....cand cele 2 se intalnesc , sunetul se face putin "gri " , 6N6P are deficiente la "inalte "... Inca o idee : ( poate eu sunt AC -fob....= curent alternativofob ) - rasucesc tot ce este curent alternativ : fire de 220 la intrerupator ,la transformator ,de la traf filament la placa ,la bec de control ,la tot tot tot,,,,ba pe unele le mai si ecranez cu tresa....chiar daca poate nu ar fi nevoie.Dar incerc sa storc si sa obtin cat mai mult din posibil... Acum 6 ore, Tanase Ion a spus: Buna ziua, as fi si eu interesat de un pbc daca mai aveti, cu stima si respect multumesc anticipat. La cat e de simpla ,se poate face "pin la pin " sau point to point .... ai libertatea de a schimba legaturile la soclu si sa incerci mai multe lampi prefinale. Link spre comentariu
florinapostol Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) Acum 13 minute, Усилитель a spus: Felicitari ,frumos si acurat realizat. As incerca in loc de 6H6P un ECC85 ,nu e asa de greu de gasit si ar merge "1:1 " din experienta : tuburile finale rusesti suna bine ,cele dinainte nu chiar ....cand cele 2 se intalnesc , sunetul se face putin "gri " , 6N6P are deficiente la "inalte "... Inca o idee : ( poate eu sunt AC -fob....= curent alternativofob ) - rasucesc tot ce este curent alternativ : fire de 220 la intrerupator ,la transformator ,de la traf filament la placa ,la bec de control ,la tot tot tot,,,,ba pe unele le mai si ecranez cu tresa....chiar daca poate nu ar fi nevoie.Dar incerc sa storc si sa obtin cat mai mult din posibil... La cat e de simpla ,se poate face "pin la pin " sau point to point .... ai libertatea de a schimba legaturile la soclu si sa incerci mai multe lampi prefinale. Mulțumesc. Da , e adevărat ca am uitat sa răsucesc firele cu alternativ. O sa le fac sa vad dacă e vreo îmbunătățire. In privința tubului 6n6p , l-am ales după destule teste și se aude cel mai bine. Daca ar fi sa schimb ceva as pune in loc de 6N13S un 6080, dar deocamdata nu am..... Răspunsul în frecventa și distribuția armonica tine loc, în postare, de audiție. Mulțumesc încă o data de apreciere! Editat Martie 22, 2023 de florinapostol Link spre comentariu
simson Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Cred ca 6N13S cam transpira pe sarcina de 60, dar fac fata totusi. In alta ordine de idei, va intreb cum ascultati, pe ce incinte faimosul Single E. cu AD1 ? Link spre comentariu
florinapostol Postat Martie 23, 2023 Autor Partajează Postat Martie 23, 2023 (editat) Acum 18 minute, simson a spus: Cred ca 6N13S cam transpira pe sarcina de 60, dar fac fata totusi. In alta ordine de idei, va intreb cum ascultati, pe ce incinte faimosul Single E. cu AD1 ? Deocamdată ampliful cu AD1 nu prestează. VTP-urile cu difuzoare AudioNirvana super 12 mi se păreau cam lipsite de joase... Le-am desfăcut și acum ma pregătesc sa construiesc BR cu aceleași difuzoare. Editat Martie 23, 2023 de florinapostol Link spre comentariu
darius_bv Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Acum 38 minute, florinapostol a spus: ma pregătesc sa construiesc BR Esti sigur ca asta-ti doresti? Au Xmax 1mm, cam ca Lowther, trebuiesc foarte bine stapanite ca sa nu-ti para rau dupa banii dati. Qts si puterea magnetului iti permit acest lucru cu incinte de tip horn. Vezi ca @simson, colegul nostru cu multa experienta in audio, are un proiect fain cu horn dublu. Poate-i dai o bere candva... Pentru incinte VTP dl. Mateescu nu recomanda difuzoare cu diametrul mai mare de 8'', sunt sigur ca stie dumnealui de ce. Link spre comentariu
florinapostol Postat Martie 23, 2023 Autor Partajează Postat Martie 23, 2023 Acum 1 minut, darius_bv a spus: Esti sigur ca asta-ti doresti? Au Xmax 1mm, cam ca Lowther, trebuiesc foarte bine stapanite ca sa nu-ti para rau dupa banii dati. Qts si puterea magnetului iti permit acest lucru cu incinte de tip horn. Vezi ca @simson, colegul nostru cu multa experienta in audio, are un proiect fain cu horn dublu. Poate-i dai o bere candva... Pentru incinte VTP dl. Mateescu nu recomanda difuzoare cu diametrul mai mare de 8'', sunt sigur ca stie dumnealui de ce. Producătorii difuzoarelor recomanda incinte BR. Construcția incintei VTP e complicata și poți ușor sa greșești... în plus e foarte mare. Nici BR nu sunt micuțe dar parca e mai ușor sa le construiesti in regim DIY. Link spre comentariu
darius_bv Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Daca ramai pe BR, ar fi bine sa respecti volumul indicat de producatorul difuzoarelor... adica tot mari vor fi. 1 oră în urmă, florinapostol a spus: Construcția incintei VTP e complicata Eu deocamdata m-am oprit la VTP, suna mai bine decat orice incinta am avut, sau am ascultat. E drept ca, pe langa difuzoare, a trebuit sa investesc intr-o freza de buna calitate. Daca constuctia unei incinte VTP e complicata... stai sa vezi ce presupune constructia unei incinte horn... Si toata aceasta nebunie pentru doar 2-3dB in plus! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum