sonic11 Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 Caut sa cumpar sau sa inprumur o banda de magnetofon inregistrata pe viteza 9,5 cu care sa pot regla un Grundig tk144 Sau daca are cineva o banda de test. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Aici o ofertă.Acu nu ştiu dacă merită investiţia,dacă foloseşti aşa ceva din an in paşte... https://m.olx.ro/d/oferta/banda-test-benzi-magnetofon-sonyrostovteslakashtanphilipspioneer-IDfVmHh.html Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 Dadeam bani aia daca era originala nu o copie. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Nu cred că găsiți o banda de test la un preț decent cu care sa reglați un magnetofon. Poate un coleg sa va ajute cu o banda buna înregistrată pe un magnetofon in stare buna la care nu s-au umblat la capete. Și eu caut o banda de genul asta....pe viteza 19. Link spre comentariu
RJK Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 (editat) Gasiti in Iasi la un tip care vinde si pe ebay unde are referinte pozitive. https://www.olx.ro/d/oferta/benzi-magnetofon-pentru-calibrare-full-track-viteza-9-19-sau-38-IDf9ygB.html https://www.ebay.com/usr/nordost7?_trksid=p2047675.m3561.l2559 Editat Martie 23, 2023 de RJK Link spre comentariu
mannx Postat Martie 24, 2023 Partajează Postat Martie 24, 2023 "Asa cum stiti orice cap stereo are doua azimuturi, reglarea unui cap stereo inseamna un compromis intre cele doua azimuturi ale capului. Daca magnetofonul tau are un cap de inregistrare si un cap de redare atunci reglarea capurilor inseamna un compromis intre cele 4 azimuturi ale capurilor. Daca folosesti o banda de calibrare trasa pe un magnetofon stereo atunci la cele 4 azimuturi ale magnetofonului tau se adauga cele 4 azimuturi ale magnetofonului care a inregistrat banga de calibrare, rezultatul va fi ca vei avea un magnetofon reglat ca rezultat a unui compromis de 8 azimuturi. Din acest motiv pentru calibrare se folosesc doar benzi de calibrare inregistrate Full Track, deoarece au un singur azimul, cel corect" Inepții maxime. Am văzut și eu anunțul. Dacă citești o bandă singurul azimut e al capului de înregistrare. Dacă te aliniezi cu el bine sau rău e altă poveste. Nu 4...8...etc. Ce faci dacă după aliniere 8 din 10 benzi nu sună bine ? Reglezi invers să sune 8 și 2 nu ? Eu am făcut o medie. Am împrumutat, cumpărat benzi, la prețuri modice doar din curiozitate. Aduse de afară. Multe (cele mai multe) erau foarte bine la azimut. Pentru viteza 9 e suficient să reglezi să sune clar. Nu poți cere prea mult. Sigur, tehnic se poate aborda situația în detaliu. Dar trebuie să merite. Nu azimutul e totul. La viteza aia un sfert de tură la reglaj abia se simte. La 16-18khz trebuie să "ciupești" reglajul și să aștepți liniștirea. Bineînțeles, cu osciloscopul. Dacă nu te grăbești, îți fac o bandă suficient de bună. Pe viteza 9. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 25, 2023 Partajează Postat Martie 25, 2023 Salut. Da ,dar tot ce spuneți aici este valabil numai pentru cazul in care totul este NOU și chiar și atunci poți avea surprize la început sau sfarsit de rola . Nu mai spun că înregistrare trebuie făcută după vinil pe un mag profesional. Orice uzura la piesele de poziționare și rulaj al benzi pot avea influenta la sunet. Că sa nu mai spun de capul de redare , de calitatea lui și de uzură. Banda este că un șmirghel foarte fin care la mi de metri de banda îl uzează și din nefericire neuniform. Am zeci de ani de existență cu muzica ascultata de pe banda și de modificări aduse acestor dispozitive pentru o performanță cat mai buna. Ca toate lucrările inventate de om și magul a fost făcut pentru comoditate. Vinilul rămâne suportul pentru un sunet de calitate și mereu același. Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 25, 2023 Autor Partajează Postat Martie 25, 2023 Da, stiu toate aceste lucruri. Capul este ok nu este tocit, semn ca magul a functionat putin, in alta ordine de idei magul acesta este rudimentar fara prea mari pretentii si tot ce vreau este sa fie functional. Pentru vremea lui suna bine. Link spre comentariu
nordost Postat Aprilie 7, 2023 Partajează Postat Aprilie 7, 2023 Cauta o banda buna Full Track de calibrare. Fara o banda Full Track nu poti pune corect cele doua canale in faza si atunci cand asculti, canalele fiind defazate, o parte din frecvente se anuleaza. De ce crezi ca straini folosesc doar banda de calibrare Full Track, probabil au invatat in timp ca nu merge doar cu urechea. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 7, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2023 Trebuie doar sa verific, nu este umbat la reglajele capului. Nu am o banda de 9,5 am doar de 19 Link spre comentariu
nordost Postat Aprilie 7, 2023 Partajează Postat Aprilie 7, 2023 Nu-ti da nimeni o banda de calibrare Full Track cu imprumut, si au dreptate, benzile isi pastreaza parametrii un numar de utilizari dupa care incep sa piarda din nivel in functie de uzura formata pe banda, de exemplu la LPR 35 este agreat o folosire de 10 ori asta daca nu ai zone de uzura accentuata pe traseul benzii care sa o zgarie sau daca nu ai presiune mare in banda. Exista si benzi speciale mult mai rezistente dar iti trebuie scule profesionale pentru a le inregistra cu nivel continu. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 8, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2023 Mulțumesc, se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate