ratza Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 59 minute, BRANCA a spus: Îmi explici şi mie de ce eu ca magazin trebuie să aduc ceapă de 5 lei? Ca să obții profit mai mare, evident. E interzis importul? E interzis profitul? Societățile comerciale sînt cumva fundații de caritate? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 pai profit mare iese daca aduci marfa cit mai ieftina! de ce ai vinde cu 6 lei ceapa luata cu 5 lei, daca poti lua ceapa cu 1,4 lei? Cu ceapa, asa cum am mai spus, s-a incercat o golanie specific mioritica, dar n-a iesit cum se asteptau baietii! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 (editat) Daca ne impiedicam de o ceapa de 10 lei... e grav ! Stiti ce ? Va propun sa o cultivati voi singuri si apoi sa vedem cu cat va lasa inima sa o vindeti... Preturile pentru alimentele crescute din pamant sint la nivelul de pomana in prezent. Auzi si tu, legatura de patrunjel 1 leu ! Imi este si jena sa cumpar asa ceva. Acesti oameni care muncesc la pamant, ca sa aiba ce manca cei care stau pe Tik-Tok, ar trebui sa fie cei mai bogati din lume, intr-o societate normala la cap ! Auzi la el, se plange ca e ceapa 10 lei... Editat Martie 29, 2023 de Blacksmith Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 1 oră în urmă, Blacksmith a spus: Acesti oameni care muncesc la pamant, ca sa aiba ce manca cei care stau pe Tik-Tok, ar trebui sa fie cei mai bogati din lume, intr-o societate normala la cap ! De obicei sint bogati! ca romanii au ramas cu obiceiul vaitatului de lipsa banilor, e alta poveste! Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Ceapa este 10 lei pentru ca rosiile sunt: Roșii românești cu 65 de lei kilogramul. Petre Daea: „Este extrem de exagerat şi de nepermis” Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 La 29.03.2023 la 22:10, Blacksmith a spus: Stiti ce ? Va propun sa o cultivati voi singuri si apoi sa vedem cu cat va lasa inima sa o vindeti... Ai dreptate însă doar parțial. Daca faci agricultura doar pentru consum propriu si ca in anii 70 atunci probabil vinzi ceapa cu 50 lei suta de grame. Totuși ce ajunge in piața / market foarte rar este producție de la taran, in proporție covârșitori este producție la nivel industrial. Poate pare forțat exemplul dar ai vinde UPS-ul făcut de tine le prețul unuia găsit pe primul raft din Altex? Probabil ca nu pentru ca ai muncit foarte mult la ei dar pe eventualul cumpărător li interesează ca e manufacturat manual si la nivel de prototip? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Acum 25 minute, merck a spus: Ceapa este 10 lei pentru ca rosiile sunt: De fapt ceapa nu este 10 lei! A fost doar pentru putin timp, in putine locuri, cind au incercat unii o golanie dar nu le-a iesit! Rosii am luat ieri cu 7 lei, nu trebuie neaparat sa le iau pe cel din articol. Aia au incercat si ei si la citi pun botu'la abureala cu ''bio'' sau ''produs in RO'' posibil sa si aiba 4-5 clienti! Dar ce importanta are adevarul? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Nu-i prost cine cere mult, prost e cine dă atât.... Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 12, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Preţul la ceapă crescuse pe piaţa mondială...Şi bandiţii de la marile magazine au avut ceapă scumpă,o bună perioadă de timp. Acu ne speculează(?) cu preţurile la legume,de Paşti.Roşia RO peste 40lei?? Eu am o vorbă,am trăit zeci de ani fără "trufandale" de iarnă,de ce trebuie să ne omorâm acum după ele?Exceptând unele salate de seră nicio legumă de iarnă nu e ca aia de vară!Ba unele sunt aproape lipsite de gust...Ce să mai vorbim că,vorba răposatului Mencinipicovski,au vitamine "din părţi"! Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 (editat) Roșii românești cu 65 de lei kilogramul. Petre Daea: „Este extrem de exagerat şi de nepermis” Da domnule, da e trufandale. Obrazul subtire, cu cheltuiala se tine. Eu azi am servit spanac din ala de iarna. Cu vitamine, ca l-am cules cu mânusitele mele din ogor, de la taran. Si capsunile mi le culeg singur. Altfel spus, pentru bucatele mele, nu va trebui dezradacinat si exploatat nici un român. N-au decât sa ramâna acasa, pe ajutor social. Macar prospera birtul din sat. Si creste Natalia. Pardon, natalitatea. Editat Aprilie 12, 2023 de franzm Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 12, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Exagerări,exagerări,da' mielu la Severin 45,ca la Bucureşti.Pe sticlă ziceau şi de 50 la Oradea şi Timişoara. Zici că piaţa reglează preţul?Pe naiba!Se vând mieii angro,la arabi,şi sub preţul din RO din cauză că scapă uşor de ei! Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 12, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Ştiu de Kauf.Da' nu ştiu ce miel-oaie e...E un avantaj pentru cine ia câte o bucată.Nu ştiu dacă vând şi măruntaie,organe,pentru drob. Sincer n-am lua că e greu la stomac,da' ne căpiază soacra.De când se ştie mănâncă miel şi chiar oaie! Copii să nu-l vadă!Am observat că marea majoritate a celor crescuţi la oraş nu le are cu carnea de ovine... Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 12, 2023 Partajează Postat Aprilie 12, 2023 Acum 2 ore, franzm a spus: Roșii românești cu 65 de lei kilogramul. Petre Daea: „Este extrem de exagerat şi de nepermis” Da domnule, da e trufandale. Obrazul subtire, cu cheltuiala se tine. Eu azi am servit spanac din ala de iarna. Cu vitamine, ca l-am cules cu mânusitele mele din ogor, de la taran. Si capsunile mi le culeg singur. Altfel spus, pentru bucatele mele, nu va trebui dezradacinat si exploatat nici un român. N-au decât sa ramâna acasa, pe ajutor social. Macar prospera birtul din sat. Si creste Natalia. Pardon, natalitatea. Intrebarea este CUM pot ''supravietui'' acesti oameni cu banii astia ??Sunt adevarati...''supravietuitori'' !! Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 16, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2023 Suntem de miru' lumii!Polonia,Ungaria şi parcă şi Slovacia au luat măsuri la "importul" de cereale şi alte produse alimentare din UA,iar România doarme!Se bucură unii speculanţi că fac bani cumpărând produse agricole ieftine,dar mãine dacă punem fermierii RO acu pe butuci,ce va fi? Mai tragic e că dinspre Bruxel se contestă măsurile luate de ţările estice,pe motiv că n-au dreptul să facă aşa ceva!Băi să fie!Pe cine protejează ăia şi de ce nu au grijă de noi??Asta e uniunea de interese comune?? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 16, 2023 Partajează Postat Aprilie 16, 2023 Exact. Romanii nostri nu iau masuri pt. ca le e frica de Bruxel si nu ca sa-si protejeze marii samsari din domeniul agricol. Ai nostri fermieri oricum vand la pret mic acelorasi samsari care se ocupa cu ghesiftul cerealelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate