BRANCA Postat Martie 25, 2023 Autor Partajează Postat Martie 25, 2023 Marele Savant.Cine zice că se amortizează într-un an?Numai fermele mari pot să facă asta mai rapid.Unii au şi norocul de fonduri europene. Dacă o luăm pe cinstite averile mari din agricultură ale românilor sunt în proporţie de peste 90% "ilicite"! În străinătate achiziţile de utilaje sau făcut cu împrumuturi etapizate,de multe ori ajutate de stat şi tot au fost probleme...La noi au "răsărit" presto utilaje,ferme,fabrici prelucrare din nimic! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 25, 2023 Partajează Postat Martie 25, 2023 Acum 26 minute, BRANCA a spus: .. .La noi au "răsărit" presto utilaje,ferme,fabrici prelucrare din nimic! Da de-ar mai fi. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 25, 2023 Partajează Postat Martie 25, 2023 Acum 44 minute, BRANCA a spus: La noi au "răsărit" presto utilaje,ferme,fabrici prelucrare din nimic! Rasar si ele din ce pot, faza acumularii de capital nu poate fi evitata. daca nu avem colonii, nu avem teritorii de colonizat, nu avem sclavi, trebuie cumva sa se formeze si capitalul autohton! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 26, 2023 Autor Partajează Postat Martie 26, 2023 N-am nimic cu necesitatea formării capitalului autohton,da' existâ destule cazuri când industriaşilor români li s-a dat în cap! Apoi mai e o chestie de "echitate",care întreprinzător are voie să fie "ilicit" şi care nu? Mai apoi marii rechini care au devalizat economia românească nu trebuie să răspundă?? Văd,mai nou,că celebrul Ovidiu Tender care a pus pe butuci RAFO e scos de la bulău,ba chiar "reevaluat",că învãrte şi niscai afaceri în Africa.Zice-se că ar beneficia de ceva "consiliere" de la băieţi cu ochi albaştri! Link spre comentariu
manolo Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Azi la Penny ceapa rosie 3,5lei/kg Link spre comentariu
validae Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 N-o fi din ,,Țările de jos,,... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Niște unii strică piața... De parca ar mai conta de unde vine. Ce, mai avem ceva romanesc prin piețe? Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 29, 2023 Autor Partajează Postat Martie 29, 2023 doru3160.Atunci de ce mai batem toba că RO poate hrăni 80 de milioane?? Taman azi am văzut că în vestul ţării protestează fermierii,aruncând lapte la canal,că nu au cui să-l vândă!!Iar în RO se importă lapte în draci!Asta-i politica de "protecţie" a fermierului român?? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 România funcţionează în ciuda legilor şi a politicienilor, nu datorită lor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 5 ore, BRANCA a spus: doru3160.Atunci de ce mai batem toba că RO poate hrăni 80 de milioane?? Poate hrăni, dar cu ce politica fac hotii ăștia de ne conduc, mai greu. De aia rămân legume neculese de pe câmp, pretul e atat de mic, incat fermierii nu se mai obosesc sa culeaga rodul. Prețul plătit pt cules, transport la piață ar fi fost mai mare decât prețul obținut din vânzare. Pt ca nu-i asa, benzina/motorina e apanajul băieților deștepți. Recent am vazut la o emisiune un camp plin cu varza ramas peste iarna sub cerul liber. Legume aruncate pt ca se degradează pana ajung(dacă ajung) la vânzare, importuri cât cuprinde din tari unde subvențiile chiar funcționează și statul apară interesele propriilor fermieri. De aia avem puțin spre deloc produse autohtone. Laptele este platit in bataie de joc fermierului, in asa fel incat e mai rentabil pt el sa creasca porci, decat sa-l vanda cu 50 bani pe litru. Desigur cozile de topor n-ar recunoaste adevarul nici daca i-ar musca de cur. Ce se mai produce, se exporta ca materie prima și se importă ca produse prelucrate. Cu ce se mai face la noi, nu putem hrăni nici populația proprie, nu 80 mil. Suntem dependenți de importuri, oricat de optimisti am vrea sa fim. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 5 ore, manolo a spus: Azi la Penny ceapa rosie 3,5lei/kg cea alba era acum doua ore 6,5 lei la lidl. Au incercat unii o golanie, dar i-au linistit rapid importatorii! si nu e prima data! Cu tot patriotismul care ma caracterizeaza, nu voi cumpara un produs la pret dublu numai pentru ca sint sanse sa fie romanesc (dar adesea NU) pentru ca producatorul respectiv are 3 fete de maritat si trebuie sa le faca zestre! iar amanta era si ea pretentii! Acum 3 ore, BRANCA a spus: Atunci de ce mai batem toba că RO poate hrăni 80 de milioane?? Eu n-am facut-o nkiciodata! Dv.??? Acum 2 ore, doru3160 a spus: De aia rămân legume neculese de pe câmp, Daaa, nasoala treaba! elevii si studentii nu mai fac cite o luna-doua ''practica agricola'', nici militari in termen dusi la ''munci'' nu mai exista, salariatii nu mai ies la munca voluntara, cine sa mai adune productia de pe camp? Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 29, 2023 Autor Partajează Postat Martie 29, 2023 (editat) Ce,ne facem că nu pricepem?Fermierii români intră în concurenţă cu cei străini care primesc ajutoare şi compensaţii net superioare! Şi atunci unde e concurenţa "fair"?La gunoi evident! Şi acu se vede că marea masă a magazinelor mari sunt străine...Pe ăia nu-i interesează,în general,producţia românească! Sincer eu nu văd de ce dacă un produs RO face 3 lei,de ce trebuie importat unul de 2 sau 2,5 lei.Credeţi că pe ăi cu magazinele îi "mâncă" grija noastră ca să ne protejeze?Haida de! Editat Martie 29, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
ratza Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Dacă ai de ales între ceapă românească la 10 lei kilu' și ceapă din import la 5 lei, vrei să-mi zici că o cumperi pe aia cu 10 ca să susții economia națională? Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 29, 2023 Autor Partajează Postat Martie 29, 2023 ratza.Îmi explici şi mie de ce eu ca magazin trebuie să aduc ceapă de 5 lei?Adică nu mai pot de grija ta,adică a consumatorului? De ce trebuie să înghiţim concurenţa neloială?? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Acum 44 minute, BRANCA a spus: Ce,ne facem că nu pricepem?Fermierii români intră în concurenţă cu cei străini care primesc ajutoare şi compensaţii net superioare! Am tot auzit povestea asta! puteti pune niste cifre comparative, pentru diverse produse agricole, chiar ceapa ca tot discutamn despre ea, in tarile lumii? Si la noi se baga destui bani in agricultura, sa nu mai vorbim ca nu platesc tva sau alte impozite pe veniturile realizate!!! si asta se vede in curtile producatorilor si in locuintele la oras cumparate copiilor! Link spre comentariu
Postări Recomandate