Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce e ceapa 10 lei?


Postări Recomandate

 icar.În mod normal îngrăşămintele s-ar aplica după analiza solului.E f bun găinaţul de pasăre fermentat.

 În lipsa îngrăşămintelir naturale trebuie aplicate complexe NPK.Nu e bine să dai numai azot,deoarece se crează dezechilibre.Mai apoi nu e tot azotatul consumat şi se ajunge la acumulare de azotiţi în sol.

În final azotiţii sunt asimilaţi şi de plante şi infectează pânza freatică.

 Nu ştiu ce să zic cu mana.Poate ai dreptate,că ştiu pe cineva cu solar şi tratează roşile pt mană.

 Mai ştiu de la sora mea că deficitul de Calciu din sol predispune la mană.

 Zeama de urzici a testat-o un amic pe roşii şi nu ajută la mană.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 191
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

 Sharky.O să râzi,da' bunicul soţiei "recolta" seminţe de roşii de la cele mai frumoase exemplare!Erau f bune!

 Acum se găsesc multe soiuri în comerţ.Necazul,la roşii,este,după proful Mencinipicovski,că sunt unele noi cu conţinut f scăzut de licopen.

 Nu ştiu dacă situaţia de la roşii,cu scădere conţinut valoros,nu se întâlneşte şi la alte specii de legume.

 Multe soiuri noi nu mai au nici gustul celor vechi cu care eram obişnuiţi.

Link spre comentariu

Eu recoltez semintele de la rosiile cele mai frumoase, le usuc si le folosesc anul urmator. Asta de zeci de ani. Am rosii "rosii" si rosii "roz". Scot cite 80 - 90 de sticle de 750 ml de bulion gros. Se bea ca atare sau la gatit. Asta pe linga rosiile date la prieteni sau mâcate de noi. Mai avem castraveti, telina, sfecla rosie, ardei capia si iuti. Ceapa si usturoiul nu se prea fac, ramân mici, dar le mâncam ca frunza verde.

 

Link spre comentariu

Cu azot nu trebuie dat nebuneste ca e foarte solubil si se spala repede.Teoretic trebuie dat putin si des.Nu trebuie nici cantitate mare ca slabesc plantele la rezistenta bolilor.Cea mai buna metoda de fertilizare cu azot in gradini acasa e sa plantezi fasole-mazare.Pe radacina acestor plante cresc niste bacterii care fixeaza natural azotul din atmosfera in sol

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

 

Ceapa ca ceapa, da usturoiul e mult mai scump.... 

Dar e folosit mai puțin în raport cu ceapa. Nu poți găti prea multe feluri de mâncare fără ceapă. Fără usturoi se poate. Citisem undeva ca ceapa este regina legumelor în bucătărie. 

Link spre comentariu

 doru3160.Ceapa e a doua cea mai folosită legumă după tomate!

Mă uit că aproape nu e nicio mâncare fără ceapă,inclusiv în salatele "uscate" sau  de legume.

  Iarna chiar facem salată de ceapă,goală .O zdobim cu pumnul,puţină sare,puţin ulei şi ceva lămãie...Merge bine cu mai multe mâncăruri,mai ales cu cele din fasole.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 13 ore, doru3160 a spus:

Bulionul nu se poate bea.

Nu stiu cum o fi pe la voi, dar pe aici, ori bulion, ori suc de rosii, e tot aia. Pasta de rosii, e ...pasta si e folosita, luata din pravalie, de cei care nu-si fac bulion.

Link spre comentariu
Acum 30 minute, icar a spus:

Nu stiu cum o fi pe la voi, dar pe aici, ori bulion, ori suc de rosii, e tot aia. 

Bulionul este suc de rosii scazut la fiert. Are consistență, asa il stiu eu. Sucul de rosii este lichid, contine mai multa apa. Dar nu am pretentia sa fie varianta corecta... asa am mostenit termenii, si nu mi-am batut capul sa vad daca e corect sau nu. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări