doru3160 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 5 minute, Усилитель a spus: Maresti cantitatea si in loc de alune bagi Goji... Fiți voi sănătoși și trageți la rame cât puteți, ca nimic nu se compara cu vâslitul fără suplimente. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 1 oră în urmă, validae a spus: Asistații sociali preferă să stea degeaba pe bruma aia de bani, plătiți de noi ceilalți. Va dati seama cred, ca nu din cei 160 de lei lunar traiesc respectivii!!! 1 oră în urmă, validae a spus: munca le dăunează grav iar primarii nu pot să piardă masa de votanți.... Poate ca le dauneaza, nu stiti ce-i in trupul omului! eu m-am lasat de serviciu si am trait din banii oferiti de copii cu 4 ani inainte sa ma pot pensiona anticipat, exact din motive medicale. Nu grave, nu justificau pensionarea medicala, dar am preferat sa stau linistit, nu sa am parte de dicutii zilnice cu cetateni europeni, plini de drepturi! La fel a facut si patronul, dupa mai bine de 25 de ani a vindut afacera, a inchis mustaria si a scapat de griji! iar daca presupunem o repartizare egala in teritoriu a celor care primesc asemenea ajutoare, vedem cu mirare ca numarul acestora nu este suficient de mare pentru a influenta semnificativ alegerile! mai ales daca restul cetatenilor isi misca fizicul la urne! 1 oră în urmă, Budreala Radu a spus: Multora li se pare că a munci, e josnic; că munca e făcută pentru tractoare... Fraieri! Se stie ca idealul fiecaruia este sa munceasca pina in ultima zi de viata si sa fie ingropat pe Aleea Bogatilor din cimitir! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 29 minute, yo2mhj a spus: Cine naiba sa mai cultive pământul? Majoritatea satelor din Ardeal și Banat sunt depopulate, îmbătrânite, tinerii sunt fie la oraș, fie în vest. Sint in mare parte arendate si muncite industrial terenurile, nu prea stau pirloaga. Sa prindeti o zi cu vreme buna si sa vedeti din avion, venind din vest catre bucuresti, cum arata terenurile agricole ale Romaniei! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2023 Autor Partajează Postat Martie 23, 2023 Marele Savant.Nu-i vorba de lucrat suprafeţele mari,alea e chiar posibil să fie comasate şi cumpărate. E vorba de suprafeţe mai mici care ar putea fi valorificate,de ex. pentru legumicultură.În unele zone,cu tradiţie,mai merge,în altele nu mai sunt oameni.Mai apoi dacă e sâ trâieşti numai din agricultură e f f greu! Mă uit în zona unde mai călcăm,pe lângă Bala.Toate terenurile plate sunt lucrate.Mai sunt pensionari cu bani care îşi permit asta.Altfel nu prea rentează nimic.Costurile cu seminţele,îngrăşământ,arat,discuit etc abia sunt acoperite! Chiar mă întreb de ce mai lucrează lumea terenurile!Pământul e sărac şi,faţă de câmpie,producţia la hectar e mai mică de vreo 4-5 ori.Deci cum să-i concurezi pe ăia? Chiar vorbeam cu nişte mineri pensionari care spuneau că vor lăsa baltă terenurile din cauza costurilor f mari.Deocamdată mai funcţionează tradiţia să nu laşi terenul pârloagă. Nu mai ţine lumea nici vaci,oi sau capre.Sunt dealurile cu iarba împãslită...Lumea a îmbătrânit şi nu mai poate,iar cei buni de muncă au plecat la oraş sau afară.Clienţii birturilor,ăia puţini,n-au chef de muncă,ci numai de furăciuni sau "combinaţii"! Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Ce spui e normal. Inca nu e rentabil. Stiu si eu cand mergeam la tara ca sa scape de mine practic. Faceam munca agricola care efectiv nu renta. Puteam sa mă angajez ospatar sau la o spalatorie auto si faceam macar niste bani. Dar nu ajutam bunicii sa faca munci agricole pt placerea lor, ca bani aveau ca erau pensionari, nu locuiau acolo permanent ca sa vada acolo ca pun pe masa 3 legume si iese ceva must. Legam via, puneam pari, etc in final mare lucru nu pot sa spun ca ieșea. De conditii de trai n are rost sa discutam. Lighean și buda in curte. Cand am ajuns in campul muncii sa ma dezmeticesc si eu ce penibilă e situația n am mai dat pe acolo. Asa sa mai pun o tigla pe casa. Era deja penibil, hai sa culegem via, sa iti inghete mainile pe ciorchini, lucrezi o zi intreaga si in final ce iese? Marfa nici cat plata pe 2 zile de lucru, din care mai scazi benzina. Pierdere totala de vreme. Asa ca altii de ce s ar apuca sa faca agricultura de hobby? Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2023 Autor Partajează Postat Martie 23, 2023 Sharky.Merită să stai la ţară,dacă eşti aproape de oraş.Poţi să-ţi faci aprovizionarea şi poţi să mai ajungi la doctor. De "hobby" şi de folosinţă nu merită decât legumicultura şi pomicultura.Să ai ce să mănânci curat,făcut de tine.Mai poţi pune ceva şi pentru iarnă,depinde cât teren ai. Traiul la ţară e f bun pentru pensionari deoarece sunt cheltuieli mult reduse faţă de oraş.Da' şi să stai singur cuc... Noi am renunţat la vie findcă se mănea în fiecare an.Nu făceam nici 100 l vin şi băgam peste 1000 lei cheltuieli!Nici vinul nu era grozav... Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Pai vezi cu vinul? Eu cat puteam beam ca must si dadeam cadou. Vinul iesea cam rau, rareori il nimerea bunicul. Legume si pomi cat sa ai? Cateva sute de mp. Dar nu te apuci sa cultivi hectarele care le vezi libere. Până nu vine un fermier cu bani sa faca treaba in mod eficient nu isi pierde nimeni vremea. Cu alte cuvinte e un semn de progres, lumea nu isi mai rupe spatele la munci agricole, isi ia un serviciu de zi si castiga si traieste mai bine. Exclus betivii. Link spre comentariu
oltean24 Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 E cu cântec... Poți sa stai la tara și sa muncești onest și sa iti rupi spatele și sa nu scoți nici ce bagi. Problema e alta poți sa stai la oras si sa ai banu gros pe tine ca pe mort da sa nu poți găsi un singur produs sanatos în tot orașul indiferent unde ai cauta doar OTRAVA peste tot gândaci greieri si tot felu de chimicale E uri cosenila carmine etc. Mâncare sănătoasă va fi la fel de rara ca si aurul si nu vorbesc prostii. Du te in profi penny Lidia sau carfour etc da mi un singur produs sănătos. Nici sare nu găsești. Mai bine iei de aia la sac de vin cu ea pe drum. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Ma tem ca si omul de la tara da cu pesticide si alte măgarii cand incepe sa lucreze pt profit si nu doar pt uz personal. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Și ce-i mai rău e ca da după ureche, mulți habar nu au sa facă o concentrație la o soluție. Merge și asa... Am cumnat care tine o livada de meri. Nu exista sa nu aplice tratamentele la timp, pt ca altfel nu scoate nimic. Nu se poate fără, dar și excesul dăunează. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2023 Autor Partajează Postat Martie 23, 2023 Confirm.Am întâlnit ins de lângă Caracal care "pufăia" roşiile lui din solar cu mizeria aia 2-4-D parcă,ca sâ lege! Se dă cu ierbicide la greu,de ex la cultura de ceapă,ca să nu mai sape... Am auzit f multe relatări cu aplicarea de azotat,că ăla e îngrăsământul "consacrat"!Nu se folosesc NPK că sunt scumpe... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 De aia toate legumele au 0 gust. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Acum 50 minute, BRANCA a spus: Confirm.Am întâlnit ins de lângă Caracal care "pufăia" roşiile lui din solar cu mizeria aia 2-4-D parcă,ca sâ lege! Se dă cu ierbicide la greu,de ex la cultura de ceapă,ca să nu mai sape... Am auzit f multe relatări cu aplicarea de azotat,că ăla e îngrăsământul "consacrat"!Nu se folosesc NPK că sunt scumpe... Care este diferenta dintre azotat si N din NPK? NPK este banalul fertilizant chimic. Mai ieftin de atat nu gasesti. BTW eu folosesc doar fertilizanti bio, pe langa mranita aplic si un amestec de rizobacterii si ciuperci dedicate pt. culturi agricole. Din pacate costul este destul de ridicat,mai bine de 100 euro pe kg. Uneori mai bag si cate o zeama de la kimitec cum ar fi bombardier dar nici asta nu e prea ieftin. Link spre comentariu
eos Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 NPK este un ameste de azot fosfor si potasiu.Are remanenta mai mare in sol sinu se spala asa repede ca atunci cand fertilizezi doar cu azot simplu Link spre comentariu
icar Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 Am gaini in gradina, iarna scormonesc prin sapatura si, normal, se gainateaza. Tot acolo. Singura chimicala e stropitul de mana. Am incercat cu moare, merge la ceapa, dar la rosii nu prea. Am mai incercat cu zeama de urzici, cu rezultate incerte. O solutie, pe care nu am incercat-o, ar fi acoperirea straturilor cu folie de plastic sau iarba cosita. Asta pentru ca mana, contrar legendelor, vine de pe solul infectat, nu din aer. Link spre comentariu
Postări Recomandate